På jobb i påsken!
Bildet er tatt i Elverum kirke 1. påskedag. Ikke alle reiser på påskeferie og for kirkens folk er påsken en stor høytid og travle dager.
Bildet er tatt på over 20 meters hold uten stativ og ekstra lys. Elverum kirke er ingen lett kirke å fotografere i når det gjelder lys. Jeg liker likevel fargene og at jeg har fått bildet såpass skarpt.
Bildet inngår i albumet Mennesker og barn! -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 70-300 VR
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 200
    + 2,3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger208
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_309972} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Magnhild B.

Hei Ann Kristin!
Fin skildring av påskens arbeidsfolk. Med de vanskelige forholdene syns eg du har klart deg bra. Det er lett å sitte her og skrive ka som kunne vært bedre om du hadde gjort sånn eller sånn, men det blir ikkje alltid så relevant når man vet hvordan forhold bildet er tatt under. Men uansett; Hadde du hatt mulighet, hadde det kanskje blitt bedre om du hadde tatt bildet med et perspektiv litt lenger til venstre, slik at du hadde fått døpefontent mellom prestene og ikkje kuttet av ene presten slik den blir nå.( Bibelen på alteret ville også fått en bedre plass i bildet.) Spesielt siden dybdeskarpheten er som den er. Da er det viktig å tenke godt over bakgrunn og hvordan den spiller med i bildet.
Fin situasjon du har valgt å fotografere.

mvh
Magnhild
Avsluttet .

Hei
Jeg synes du har klart deg bra. Jeg vet hvor vanskelig det er å fotografere inne i kirker, når det foregår seremonier.
Og som jeg bruker å si at av og til kan man rett og slett ha et godt fortellende bilde, selv om det ikke teknisk er topp:)
Men ser at Magnhild har et godt poeng med vinkelen.
Mvh
Eva
Arvid B.

I henhold til tittel er vel seremonien og menneskene her det sentrale i motivet. Synes du skildrer dette godt i motivet ditt. Fin effekt med sollyset inn på alteret. regner med du har gjort det beste ut av motivet fra ditt ståsted (ehh - sitteplass!), så det fototekniske er vel ikke mulig å få til mye bedre der og da.
Har aldri vært i Elverum kirke, men eldstemann ble døpt i Hernes kirke.

mvh

Arvid B
Hans-Jørgen H.

Hallo Ann-Kristin!

Får håpe Elverums kirkevegger og tårn får stå i fred for Majorens hakkeraider....
Hadde du gått opp til 400 eller kanskje 800 iso her hadde prestene blitt ennå skarpere, fordi lukkertida ville blitt raskere.
Men allikevel har du kommet bra ut av dette synes jeg.
En god ide å ta bilde inne i kirken.
Fin dokumentasjon.
Hans-Jørgen
Ann Kristin S.

Hei Magnhild, Eva-Liz, Arvid og Hans-Jørgen
Nå ble jeg virkelig glad for at dere stoppet opp og så på soknepresten og prosten i aksjon. Har stort sett tatt kattebilder i det siste, så blir litt usikker på om dette var noe å sende ut på nett.

Magnhild: Jeg ser godt at det blir litt rotete og litt feil vinkel. Men det var ikke så godt å flytte på hverken meg eller dem akkurat da det skjedde. Elverum kirke er en korskirke og de to prestene sto litt skjevt midt i korset mens jeg sto nederst i midtgangen. Men tanken var god!

Eva-Liz:Tusen takk: et fortellende bilde var det det jeg har tatt!

Arvid: Jeg sto faktisk i midtgangen nederst ved døra, ellers hadde jeg vel bare sett rygger foran meg. Hernes kirke er ikke mange kilometerene unna. Helt annerledes kirke med et flott glassvindu som jeg har lagt ut før.

Hans-Jørgen: Tusen takk for god teknisk rettledning. Det skal jeg gjammen prøve; å gå opp på ISO,n. Jeg glemmer at det går ann å forandre på den - står på 2-400 hele tida.
Elverum kirke har stått der siden 1736 og overlevd bl.a bombing av tyskere under krigen, så et hakkespettangrep vil vel gå bra. Men har ikke sett hakker,n der - den heng jo på husveggen hos naboen min.

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger fra dere alle.
Det var ikke bare disse to som var i Elverum kirke på jobb hele påsken, men jeg var også der!
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu