Himmel über Berlin
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-05 21:44:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Coolpix P4 VR
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265165} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Chr. G.
Fint lys. Får unektelig noen assosiasjoner til filmen, sikkert takket være lyset og tonene (og kanskje tittelen...) Moderne arkitektur skurrer litt.
Michael C.
Synes bildet treffer ''Berlin''. Jeg kjenner plassen ganske godt - både Berlin og stedet der bildet er tatt fra. Berlin har nettopp dette skurrende - en blanding av det meste og ikke alt passer like godt sammen. Synes innholdet traff gjenstanden dt snakkes om her.
Personlig ville jeg ikke har valgt denne tonen i lyset - det minner mer om Sepia som assoieres med ''gammelt'' - og der er da det skurrer med de moderne husene. Det er dette med innhold-form relasjonen. Men det er jo min personlige oppfatning, og engang kommer jo også denne scenen til å bli gammel.
Synes ellers dette er en litt overraskende bilde, kanskje nettopp fordi det er så mismatchende - i forhold til alle disse bilden fra det ''klassiske Berlin'' med Museumsinsel og domkirken.
I disse digitale tider hadde jeg dog også forsøkt å få bortl edningen øverst til venstre.

Ingrid Ovedie V.
Tusen takk, Christian (?) og Michael, for fine kommentarer.

Bildet treffer unektelig det som er arkitektonisk særegent med byen, nemlig blandingen mellom det gamle og det nye. Selv bodde jeg i Øst-Berlin, og likte hvordan arkitekturen i seg selv var en reise da jeg forflyttet meg med bane eller tog. Nesten som en film.

Bildetittel er valgt utfra mitt første møte med byen, som Wim Wenders ga meg. Assosiasjoner forøvrig er uintendert. Fargevalg er en forsterkning av allerede eksisterende lys i bildet. At moderne arkitektur skurrer, burde derfor ikke skurre. Som Michael påpeker; slik er Berlin.

Og dette er himmelen over Berlin. I dag.

PS. Jeg legger ut en annen versjon av bildet. Hvilket er sterkest? DS.

-Ingrid-
Avsluttet .
Meget bra foto, nydelig lys og fargetoner. Gjerdet nederst til høyre rammer inn utsnittet på en pen måte. ):
Anja Christina K.
Hei.
Likte v1 helt til jeg så v2, den er definitivt flere hakk bedre.
Anja.
Andreas L.
Drit bra det her

-Andreas
Jørgen D.
Dette likte jeg. jeg liker v2 best pga av den spesielle stemningen. Du har valgt en uvanlig fargetone, men du har helt klart gjort et bra valg der. Fargene i v1 ble litt for kraftige, mens i v2 gjør fargene at man får en følelse av tomhet og stillhet, noe som passet bra til dette bildet. Jeg synes også at vignetteringen øverst i høyre og i venstre bildekant var med på å ramme inn bildet på en fin måte.

Bra, stå på!
Ingrid Ovedie V.
Takk for kommentarer! Fint å få tilbakemeldinger på tanker som dere gjør dere rundt bildet.

Liker at v2 faller i smak, selv om dette gir en helt annen stemning enn den som er intendert i v1. Fargevalg og korning er valgt i den første versjonen for å forsterke en noe eventyrlig følelse. V2 bærer imidlertid vinterkontrastene bedre, og som du påpeker, Jørgen; en mye større stillhetsfølelse enn første versjon.

Tusen takk igjen!
Fred S.
Liker det nesten grafiske preget bildet, det blir litt koppestikk-aktig på sett og vis. Elv og rekkverk lager en fin buet linje, gir ok dybde.
Himmelem utbrent; regner med at du ikke legger så stor vekt på det i dette motivet, for meg skjærer det litt i øynene. Ikke fullt så påtagelig i versjon to, men foretrekker likevel versjon 1.
En bit rekkverk nede, tilsvarende bit av ledninger oppe. Gjør meg forsåvidt ingen ting, litt artig effekt, egentlig. Er den tilfeldig eller bevisst ?

vh fred
Ingrid Ovedie V.
Hei Fred. Jeg er virkelig glad for at du påpeker dette med rekkverk og ledning, da det for meg vesentligheter ved bildet. Du er den første som har sett dette. Det finnes uttallige bilder av lignende motiver fra Berlin, og jeg synes det var spennende å gjøre dette litt annerledes. I etterbehandlingen så jeg derfor hvordan disse to diagonaler dannet en slags symmetri i bildet, og samtidig får fokus til å helle mot innerste del med rådhus, spir og dom. Jeg er også glad for at du liker versjon 1, og at denne gir deg det du kaller ''nesten grafisk'' følelse; målet var aldri å gjengi et tradisjonelt motiv på en ditto tradisjonell måte.

-Ingrid-
Tove H.
Jeg er så fasinert av alle linjene i bildet- disse blir en mest oppmerksom på i v1. Flott lys og fargetoner. Meget severdig!
Mvh Tove
Rune S.
Meget bra! Liker begge, men best #2. Kanskje for det er vinter og #1 blir for varm, synes jeg. Kunne sikkert vært stilig i en kald og mørk blåsvart?

Mvh
Rune S
Thorbjørn R.
I likhet med Fred merker jeg meg at himmelen er utbrent. Så stor del av bildeflaten som himmelen utgjør, burde denne også kunnet bidra i bildet. For øvrig et dette et helt supert portrett av Berlin.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu