Bibelbrenning
Banning i kjerka er ikke nok!
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1913
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_21193} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
stian w.

ett ganske uttrykksfullt bilde ja..
etterlater ingen tvil om din mening, du slipper å banne mer nå..
mange forskjellige reaksjoner på dette kan jeg tenke meg..

veldig bra bilde
gjør seg ikke i Fædrelandsvennen...
Henry L.

10 poeng!
+ full bonus.
Avsluttet .

En humanetiker er enig. Flammene er flotte.
Bjørn H.

Ekstremt flott!!!

Bjørn
Carl Martin N.

Stilig!
Frank W. G.

Tipper du får mange treff her.
Teksten på bildet kunne med fordel vært ennå klarere. Utover det har jeg egentlig ikke noe å si om dette.

Frank
Avsluttet .

Barnslig provoserende og respektløshet over for folk med religiøst livssyn. Minner meg om den gangen jeg selv var 6 år og gikk fra søndagsskolen og syntes jeg var tøff når jeg flere ganger sa faen i helvete flere ganger.

Selv om en humanetiker gir deg støtte, håper jeg ikke hans støtte er representativ for Humanetisk forbund, som jeg selv mange ganger har vurdert å melde meg inn i.

mvh
Terje
Eskil O.

Teknisk bra gjennomført bilde. Enig med Terje,forstår ikke hensikten med å gi uttrykk for dine religiøse holdninger på denne måten.

Eskil.
Henning J.

De fleste forstår nok att du gjerne vil provosere, og det er greit nok. Men dette er litt for enkelt, gjenomsiktig og en smule barnslig.

Att personer med ett kristent livssyn kommer til å la seg provosere er helt klat, men det får de tåle. ;-)

Hvis du er ute etter å skape mest mulig støy, mange treff og hissige kommentarer er du kanskje på rett spor. Hvis du derimot vil formiddle en eller annen form for teori, tanke eller mening bør du prestere noe langt mer gjenomtenkt enn dette.

Bildet? Greit nok, men jeg har litt vanskelig for å forholde meg til farger da jeg er mentalt fargeblind.

mvh Henning
Trond S.

hvis man tar bilder av en brennende koran blir man sannsynligvis kalt rasist... merkelig at det skal være OK (for noen/mange) med en brennende bibel... hva blir det neste? en brennende kopi av ''lord of the rings''? det, er virkelig blasfemi...

enig med EO om teknikk.
Carsten A.

Om jeg forstår HJ rett syns vi begge at dette er atskillig for overtydelig.

En annen sak er at en god del religioner, herunder kristendommen, mener seg å forvalte det eneste rette, sanne osv. Å brenne dens hellige skifter er vel egentlig det samme som å akseptere denne (og beslektete) religioners grunnholdning, nemlig at det fins én korrekt, ekte, sann ''tro'' - uansett om ens egen ''tro'' går ut på at et guddommelig vesen ikke eksisterer.

Bokbål er for dem som vil hindre at idéer (kall det gjerne tro) får komme til uttrykk. Det er ikke spesielt tolerant å hindre at skrifter med intolerant innhold (mange ''hellige'' skifter er slik) blir lest eller utbredt. I Nazi-Tyskland drev de med offentlig bokbål av skrifter med ''uakseptabelt'' innhold eller ''uakseptable'' forfattere, Taliban sprengte med brask og bram istykker buddhistiske relgiøse symboler, osv. osv.

Jeg blir ikke provosert av at man taler mange religiøse holdninger midt i mot. Men jeg blir provosert dersom en forsøker å hindre at disse og annet ideologisk tankegods kommer til orde.
MVH CA
Roy S.

Syns mange her er raske til å fortolke Autors bakenforliggende mening. Det KAN jo ligge noe helt annet (eller mer) bak enn at han personlig har et ønske om at bibler skal brennes !?
Forøvrig et bra bilde.
Roger J.

Veldig bra!! :o)
Et flott bilde.
Mvh Roger
Dag T.

...og som tillegg til kommentaren fra Royce S:
Med en annen tittel kunne bildet like gjerne illustrert innholdet. Det gamle testamentet inneholder som kjent mye vold, rasisme og grusomme handlinger.
Det kunne også illustrere den brennende overbevisningen tro som finnes i noen miljøer.

Bildet er åpent, tittelen lukker det. Av en eller annen grunn synes jeg Carstens assosiasjoner ville vært mer relevante om boken hadde vært lukket...

Bildet er teknisk nydelig gjort, men er litt for enkelt, særlig med tittelen.
Henry L.

Ikke uventet at dette oppfattes som barnslig, og sammenliknes med å si ''faen i helvete'' flere ganger på en søndag. Men bildet sier i grunn mye mer enn det, og mye mer enn å bare gi uttrykk for egne religiøse holdninger (eller mangel på sådan.)

Uten å havne for dypt inn i en religionsdebatt, som jeg ikke syntes passer seg bra her på foto.no, må jeg få påpeke at folk som tilhører diverse religion ''klubber'' ofte har tatt til like dramatiske handlinger.

Man brenner jo til og med Harry Potter bøker, uten å bli ansett som barnslige eller sammenliknes med å si ''faen i helvete'' flere ganger på en søndag.

Det finnes utallige eksempler, på like - Identiske - handlinger fra den andre side. Av en eller annen grunn blir det ikke oppfattet som noe annet enn ventet (iallefall ikke av meg) at religiøse driver med slikt.

Så hvorfor ikke sette lys på det? Aleksander her er vel ikke akkurat UKJENT for å ta aktuelle tema og sette sin egen lille vri på det?

Hvorfor skal han bli kalt barnslig av den grunn?

Hvorfor skal vi være så snevre i synet, at vi regner med at vår egen første reaksjon er nøyaktig det han mente med det?


At man angriper kristendommen også i foto, er bare å vente. Kristendommen er et svært aktuelt tema i dagens samfunn, på godt og på vondt. - Ser ingen skam i å eksperimentere med dette tema.

Geir Ove T.

Nå har du gått for langt! Hva blir det neste fra deg? Det Norske flagg i flammer????
Mads Ole N.

Ja, ja. Norge i forfall!
En viss respekt bør man kunne forlange. Selv om JEG f.eks. tar avstand fra Islam setter jeg ikke fyr på Koranen.
AT HJ mener vi, ''de kristne,'' skal tåle provokasjonen er helt greit, men jeg lar meg ikke tie av den grunn. AJ har her satt ut sitt synspunkt på en noe banal måte, og da må jeg få svare ham, uten fare for at jeg blir sett på som en ''kristen-syter.''

Teknisk sett er bildet helt OK, men ikke noe mesterverk innen foto/digitalteknikk.
Haiman A.

Synd! Måtte Gud tilgi deg!

::Haiman::
Haiman A.

Sniker du i køen for å komme til helvete først?!? Jeg var før deg:o)

::Haiman::
Dag T.

Pøhh! Ifølge Joh: 3.18 har jeg vært i den køen siden før dere ble født, så ikke snik!

Forøvrig, siden vi er på viddene, og fritt etter et etterhvert forbudt show på 70-tallet (Adams?):
Helvete for en troende må være der syndige ting skjer mens himmelen er full av høyverdige ting som harpespill og stille kontemplasjon. Kan noen vise meg veien til en evig tilværelse full av fyll, sex og annen morro?

;-)
Aleksander J.

Hmm, det var da voldsomt til reaksjoner. Trodde denne lille brannfakkelen ville bli forbigått i stillhet, men så kom jeg på at landet styres av en prest...
Klart er dette overtydelig. Store bokstaver. Banalt. Åja! Ellers blir det for politisk. Man skal le av det også.

Hvis folk her på dotten ler og underholdes av mine sleivspark, er jeg fornøyd, og jeg regner med at brorparten her ikke får dagen ødelagt p.g.a av mine bilder... og hvis noen gjør det: Vel bekomme.

Hvem gidder stå i kø for å komme til helvete? Jeg har reservert VIP-plass. Krever litt ekstra innsats, men vel verdt det.
Thale B.

Var meningen med bildet og starte en debatt om Kristendommen?
Hvis en fotograf tar bilde av et krigsrammet område og folk i nød eller en brennende hus, er det vel ikke dermed sagt at han digger det han ser.

Jeg tror ikke fotografen har sittet hjemme og brent en bibel for å sverte den kristne tro, for så å tenke: ''tror jommen jeg skal ta et bilde av det også, for dette var kult''

Synes det er et flott bilde, og selv om Nerdrum maler tre mennesker som sitter og driter, eller en mongoloid som tisser, er det ikke dermed sagt at han dyrker og digger slike ting?

Hva med ytringsfriheten? Man må vel ikke bare forevige øyeblikk som er vakre og sensuelle!!!

Thale:-)
May-Lise L.

Jeg må si meg enig med Royce og flere andre her!! Bildet er fint, og flammene gir nydelige tegninger. Hva om man satte tittelen ''Dagbok'' på boken? Hvilke assosiasjoner får man da?

MLL
Bjørn H.

Har alltid sett på bibelen som en eventyrbok
Så derfor tar jeg boka ikke seriøst,så Aleksander er velkommen til å brenne hva som helst, eller som tittelen til Virgin Steele nyeste cd ''Book of Burning''
Flott Aleksander!!
Jeg ble medlem av statkirka når jeg ble født
Ut fra musikken jeg hører på,så er jeg mere satanist enn kristen :o)
Men jeg er en vitenskapens mann i det store og det hele!!!

Bjørn
Avsluttet .

AJ: Ja du og jeg kan le av det (selv om det for meg er barnehagehumor, på lik linje som jeg egentlig ler av tåpligheter som de som sprayet på høyballene som her:

bilde nr. 22279

Det kommer i alle fall i samme klasse. Enkelte har jo også funnet humor i kyllingen fra NRK som opptrådte i TV2 nyhetene. Kanskje er det jeg som har mistet min humor...:-)

mvh
Terje

Marius J.

Vel religionsmessig kan en vel bare se hva som har skjedd i kristendommens navn opp igjennom tidene, så kan en ta en opptelling over godt og ondt da !
Er som Bjørn mer satanist enn kristen i følge den musikken jeg hører på, så da er vel jeg dømt til evig fortapelse :-)

Enig i mye av det Carsten skriver !

Bildemessig synes jeg dette var meget pent, bra eksponert og fine flammer !
Carsten A.

Jeg ser nå at jeg unnlot å presisere et viktig moment i min kommentar. Det er bokbål fra samfunnets makthavere som er farlig (og uakseptabelt). At en privat -person eller -organisasjon gjør det samme, i hensikt å utfordre makten, er selvsagt en annen sak. Bare så det er sagt.
MVH CA
Lars-Anders M.

1 kor 1,18 For ordet om korset er vel dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frels, er det en Guds kraft.

MVH LAM.
Roy S.

Guds LAM ? :)
Bjørn H.

Revelation 22:19

And if any man shall take away from the words of the book of prophecy, God shall take away his part & soul out of the book of life, and out of the holy city, and from the things which are written in this book.
Tom B.

Aleksander, du må gjerne brenne så mange av disse du vil for meg - jeg skal til og med låne deg fyrstykker når jeg tenker på hva de som tolker den har utrettet gjennom tidene.

Jeg har ikke problemer med noen av gudene - det er bakkemannskapene jeg har problemer med...

Forøvrig : dersom jeg ikke tar helt feil (jeg skal på synstest fredag) så er flammene lagt på i etterhånd og brenningen ser ikke helt autentisk ut for meg.

Den største svakheten med bildet er (som jeg tror du sjøl har sagt her oppe et sted) at det blir litt for ''rett på'' og for liten finesse. Provokasjoner mot grupper som ofte kjennetegnes av intoleranse og maktbruk har jeg all mulig sans for forøvrig.

TomB.
Bjørn H.

De bzhin gshegs pa dgra bcom pa yang dag par rdzogs paâi sangs rgyas ngan song thams cad yongs su sbyong ba gzi brjid kyi rgyal poâi brtag pa phyogs gcig pa

Jeg har nå forbannet denne siden og håper dere alle vil følge Davids regler!!!

Bjørn
Roy S.

Kan du røverspråk Bjørn ?
Bjørn H.

hehe,nope.. dette språket er fuskoformaspråket som egner seg best til humor,glede og skøyestreker,hehe

Men seriøst: Dette er text jeg fant på nettet i forbinelse med Satan og Bibelen
Så det er mening i det som står ovenfor!!!

Bjørn
ivar w.

Å brenne en bibel er som å brenne et veikart. Veien ligger der alikevel.
Thale B.

Kjære Ivar Wang.
Du sa det som burde vært sagt for lenge siden. Kort og greit, så kan folk ha sin mening om meningen sin ikke om alle andres, for på Foto.no er det vel bildet i seg selv som har noe betydning!!!

Thale:-)
lars b.

[...] du vet ivertfall å provosere Mr.Jacobsen. +poeng.
Torbjørn V.

Jeg er kristen, men kan ikke si at jeg blir nevneverdig støtt av dette. Enhver får stå for det man vil og ta det som evt. kommer ut av det. AJ opponerer mot kristendommen, og det er kort og godt hans rett til å gjøre det. Jeg er ikke enig i det, men det er en annen sak.

Bildet gir meg assosiasjoner til Gud, om man ser bort fra tittelen. Han satte da fyr på tornebusker og litt av hvert, så at Han blir fremstilt i flammer er egentlig ganske naturlig.

HJ: du vet da at jeg tåler både dette og mye annet...vi har da vitterlig drukket så mange kaffekopper i sammen...hehehe

Dag Thrane: vi kan jo ta en prat om himmelen neste helg, eller?
Manuela H.

Hm..Ser at dette bildet har engasjert og provosert en del...

Kanskje ikke så original ide,dette har jo blitt gjort før, men teknisk bra er det.

Christian R.

Med en liten tåre i øyet.Dette bilde er så perfekt at jeg bare må bøye meg i støvet.Eventyr boka i flamer er jo ett herlig syn.Hva blir det neste.Kjell magne i flamer?Hadde vært noe det.Glimrende påfunn.

Greets

Your satanic Brother

Basseth
Avsluttet .

Dette er simpelt.
Akkurat som kyrkjebrenninga, bortsett frå at du ikkje har gøts til det.
Dette er IKKJE kult eller INNERTIER. Det er opp i ræva di...

Me treng ikkje sjå dette; kva blir det neste?
Greven legg kyrkjebrenning inn på sida?
Nynazistar bankar opp ein neger?
Å, fy gfaen så jævlig kult.
Har sett mange av dyine bilete, likar kontroversen, men....

oops, alle kred-poenga ''oppbrent''
Møkkamann
Aleksander J.

Fint det, hr. Mørkemann
Joacim J.

Veldig på kanten det her.

Unødvendig å pisse på andres religion.
Synest dere satanister som dere så pent kaller dere, kan ta litt av deres dyrebare tid og finne noe derre IKKE vil pisse på.. Kanskje dere dumper inni noe dere liker? Er du satanist foresten?

Forøvrig ett godt teknisk gjennomført bilde!
Avsluttet .

Tusen takk for din kommentar Lars Anders Mosskull... Er SÅ FULLSTENDIG enig... og den neste kommentaren kunne du spart deg for ROYCE S
Aksel Anker H.

skulle gjerne hatt bildet større
Torbjørn V.

I lys av kontroversen rundt diverse karikaturer i Danmark må det vel tale til kristne i Norge sin fordel at vi ihvertfall ikke sprengte noen ambassader eller nektet å handle med Oslo pga. dette bildet;-)

Heller ikke bilde nr. 278864 hadde den sprengkraften i seg, men når det gjelder bilde nr. 141780 bør du se opp for svarte helikopter uten kjennetegn som nærmer seg deg;-)
Er det kanskje derfor AJ ikke legger ut mer bilder? Guantanamo?

Mvh Toby
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu