Execution II
Fra samme serien som bilde nr. 6418
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger845
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_9267} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Birna R.

Det er ikke alltid at det direkte bildespråket er det mest talende (eller illustrende) ,AJ. Dette bildet engasjerer lettere tilskueren enn det forrige du nevner. Akkurat passe med virkemidler, og den reduserte fargeskalaen gir et anstrøk av ''reportasje''.
Rune G.

Jeg synes du burde endre lukkertiden, forbedret kontrasten og benyttet blitzen annerledes. Men hva vet vel jeg...
Carsten A.

God gjenskaping av dystert emne, med en kombinasjon av direkte og indirekte visuelle virkemidler. Enig med BR at toneskalaen er godt tilpasset emnet.

Underlige tekniske kommentarer fra Rune Gasbakk, med ikke-funksjonell (?) hjemmesideadresse : http:///honestud.hibu.no/rungas
MVH CA
Gunnar R.

Enig med BR og CA. Kanskje det hadde gitt enda bedre effekt om fyren som skal henrettes sandaler istedenfor Airwalk-lignende sko? .. Bare en tanke.

CA: du har nok vært litt uheldig når du trykka inn url'en, eventuelt kopierte fra fotografsiden hans, for det fungerer uten tre slash'er etter ''http:''. (http://honestud.hibu.no/rungas/)

Mvh Gunnar
Carsten A.

GR: URL'en er direkte kopiert fra egenopplysningene til Rune Gasbakk, så det bør han rette. Jeg fastholder imidlertid at hans tekniske kommentarer til dette bildet er høyst underlige.
MVH CA
Aleksander J.

Hehe, ser det stilles spørsmålstegn ang. Rune Gåsbakks tekniske bemerkninger. Jeg kjenner han, og kan bekrefte at han er fullstendig inkompetent når det gjelder fotografi.
Gunnar R.

CA: ok, jeg orka ikke sjekke, men nå har vi ihvertfall fått en oppklaring i de merkverdige kommentarene ;)

Forøvrig mangler det et ''hadde'' før sandaler i min forrige kommentar til dette bildet.
Dag N.

Bedre denne versonen (enig med BR), selv om jeg har litt blandede følelser når ett arrangert bilde som dette ligger så tett opp mot ett reportasjebilde som dette gjør.

Men det er ett talende bilde...
Thorfinn B.

Brutalt og bra
Torbjørn V.

Syns dette fungerer bra, MEN (det er alltid et men) h v a m e d å v i s e a n s i k t e t t i l h a n s o m s k a l d ø d a s ? Ok, det er kanskje mer 'ordinært' å gjøre det på den måten, men jeg tenkte at da anonymiserer du 'dødaren' men setter et ansikt på offeret--Blind vold om du vil?
Magnus Knutsen B.

Bra.

Anonymisering av både offeret og dødaren funker best, mener nå jeg.

Liker dessuten godt å få servert arrangerte bilder som ligner på reportasjebilder. Det får deg til å tenke...
Mats N.

Mkt bra!Bättre än den andra.
Båda är tonade litt ''off'' vad jag gillar bäst...;-)
Denna är snuskigt nära en ''verklig'' bild av en slik situation, svårt men du har lyckats.
MVH/Mats N.
Aleksander J.

Har 34 andre bilder av denne situasjonen, men synes de ''ansiktsløse'' bildene funker best. Legger sikkert ut flere fra denne serien etterhvert.
Hans- Georg S.

Ops, et bilde som jeg ikke har sett!
En brutal handling synes selv om utsnittet er redusert. Det nødvendige som er med i komposisjonen er utført på en glimrende måte! Bra!
Tina E.

Bildet funker bra, det gir assosiasjoner til død/krig. Virker realistisk, som et reportasjebilde.
Lise B.

En viss italiensk genser-fotograf gjorde dette ganske mye bedre for ganske lenge siden. Finnes det ikke noen annen måte å ''vekke'' folk på enn lettvint provokasjon gjennom simulerte situasjonsbilder?
Aleksander J.

Prrrhhht!!
Dag T.

Ikke at jeg er uenig Lise, men kunne du foreslå noe. Om det er lettvindt å ta slike bilder er det enda mer lettvindt å komme med slike kommentarer.

Joda, det er dyktig gjort AJ, men jeg savner den skrudde humoren fra de bedre bildene bildene dine. Legg den inn på et slikt bilde så blir det enten elendig eller j.... bra.
Lise B.

Forslag: Gjør som Toscanni gjorde for mange år siden: Vis noe nytt. Dette er bare et liksom-reportasjebilde. AJs mer humoristiske bilder er langt bedre.
Aleksander J.

Prrrhhht!!
Ketil P.

Som DT sier, slike kommentarer er det letteste av alt å komme med. Like enkelt som å be fotografen 'vise noe nytt'.
Men jeg savner ansiktet til offeret, uavhengig av hvilke vurderinger du har gjort i forhold til de resterende 34 bildene i serien.
Lise B.

KP og DT: Er det vanskeligere å si at ''jeg savner ansiktet til offeret'' eller ''jeg savner den skrudde humoren'', enn det jeg sa?
AJ beveger seg innenfor en sjanger der det er gjort veldig mye bra. Tåler bildene hans sammenligning med andres, eller er han så stor at han bar kan sammenlignes med seg selv. Hans ''Prrrhhht!!'' gir ikke noe entydig svar på det..
Synes fortsatt bildet er dårlig.
Ketil P.

LB: Som (foto-)student/assistent håper jeg virkelig at du legger lista betraktelig høyere enn det jeg gjør for min egen del. Jeg har liten erfaring med å fotografere og så og si null erfaring i å kommentere andres bilder. Og jeg mente ikke å si at min kommentar var vanskeligere å komme med enn din :-)
Aleksander J.

Jeg vil ikke begrense min utfoldelse og eksperimentering med temaer fordi noen har gjort det så utrolig bra før. Skulle man tenkt sånn, hadde det bare vært å kaste kamera eller pensel i søppelbøtta.
Dette bildet er egentlig tatt vekk fra den intensjonen jeg hadde da jeg fotograferte denne seansen. Dette bildet er egentlig en del av en sammensetning bestående av flere bilder og vil i en slik kontekst framstå som noe annet enn et ''fake-reportasjebilde'', men mer som en studie av en hendelse betraktet fra flere vinkler og ståsteder. På grunn av formatet vil ikke dette egne seg til visning på internett, så jeg nøyer meg med å vise enkeltbilder som jeg synes fungerer godt på egen hånd.
Premissene til dette bildet fremstår altså her som annerledes enn når det vises i sin egentlige kontekst.
Når jeg blir eldre, kan jeg gå tilbake til disse bildene og humre av mine utprøvninger i unge år.
Lise B.

AJ: Noe mer saklig enn ''Prrrhhht!!''. Lykke til videre. Og: Det lønner seg sjelden å presentere bilder utenfor riktig kontekst, hvis man vil ha relevant respons. Dårlig markedsføring er det også..
Aleksander J.

Når man ser på den forholdsmessig gode responsen bildet har fått på dette forumet, vil jeg ikke kalle dette ''dårlig markedsføring'', og jeg synes bildet fungerer godt utenfor sin opprinnelige kontekst.
Lise B.

Ja, ja.. Så er det vel bare jeg. Igjen. Demokrati er noe dritt når flertallet tar feil..
Tina E.

Bildet er god markedsføring i den forstand at det setter igang tankeprosesser rundt problematikken som bildet er ment å skulle ''sikte'' til. Jeg savner hverken ansiktet til offeret eller flere detaljer rundt historien, men synes at bildets styrke ligger nettopp i mangelen på identifikasjon av offer/bøddel, slik at bildet blir allmengyldig og dermed ikke begrenser seg til krigen i eksjugoslavia eller lignende. Slik som bildet nå står, gir det rom for assosiasjon rundt en problematikk som faktisk (og dessverre) ikke er begrenset til et eller noen få krigsområder i verden, men en problematikk (drap/vold) som gjør seg gjeldende overalt i større eller mindre grad.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu