Bildet inngår i albumet Hester -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_551626} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torild H.
På tide å sakka farten, sving i syne, og hadde eg vore på sykkel, kunne eg stoppa heilt opp for å sjå på hestane ei stund.
Grov struktur/stofflighet, og lun kontrast som står i stil til hestane som ser ut til å ta livet med ro.
Gildt å sjå dette!
Roger H.
Takk for det Torild.
Rita H.
Her er vi på landsbygda og livet vi ser er hestene som tar det med ro.
Vet ikke om bildet er tatt fra bil eller om du kunne velge komposisjon, men liker hvordan elementene er plassert - det gir en fin oppdeling av bildeflata med veien som et naturlig blikkfang, den leder øynene fint inn i landskapet, og hestene har fått sin del på øvre høyre side.
Skiltet er fint plassert selv om det tar bort noe av idyllen, men på den annen side så er de vanskelig å unngå.
Flott stemning også i dette bildet.

Hilsen Rita
Roger H.
Hei Rita. Bildet er ikke tatt fra en bil, måtte ut i veien for å få til det jeg tenkte her. Da negativet er 6X6 så har jeg beskjært det for å få til ønsket format. Det er noe jeg vanligvis ikke gjør.
Selv utenfor allfarvei er det reguleringer og skiltet var ikke til å unngå.
Takk for at du så bildet.
Ole-Martin E.
På tross av tidliger kommentarer, - dette bildet likte jeg. Det rører vel ved noe jeg har opplevd en gang tilbake i tid. Men, Roger, kunne du tenkt deg å fortelle litt om hvordan du behandler filmen etter at bildet er tatt?

OleM
Roger H.
Så bra du likte bildet Ole-Martin. Jeg kan si hvordan bildet ble til, ingen hokus pokus her. Filmrullen er fremkallt på vanlig måte i Kodak Professional HC-110. Negativet legger jeg på lysbordet og fotograferer det med Nikon D300 og Micro Nikkor 60mm 1:2,8 som er et helt rettegnende objektiv. Foretrekker det fremfor scanner som regel.
Etterpå vender jeg det til positiv i Photo Shop.
Minimalt med justeringer da jeg som regel vil ha det som det er.
Håper det var svar på det du lurte på. Du må gjerne spørre hvis noe er uklart.
Avsluttet .
En historie med mange fine elementer i som du har fanget her. Motivet ser "enkelt" ut ved første øyekast, men inneholder mye. Synes allikevel at dette faller litt igjennom rent "utrykksmessig" i forhold til de andre "fullformatene" dine fra dette kameraet, og som du ikke har brukt helt ut nå..
Ole-Martin E.
Takk for svaret, Roger. Jeg vil jo ikke plage deg med for mange spørsmål om teknikk, men si gjerne et par ord om hvorfor du foretrekker avfotografering foran scanner.

Mvh
OleM
Roger H.
Grunnen til at jeg valgte dette formatet Kjell, var bare for å prøve en drastisk beskjæring her. Enig med deg i det du mener om det.

Ole-Martin. Takker for interessen. Det er bare en enkel grunn til det, og grunnen er at det er mye raskere en scanner. På lysbordet (hjemmesnekret) har jeg en melkehvit plexiglassplate og helt hvitt lys. For meg blir resultatet like bra som med scanneren min. Målt i tid så sier det jo seg selv da jeg gjerne tar et par tre filmruller i slengen.
Torgny S.
Er litt usikker på om jeg liker den ulne kvaliteten, men vil forsøke å åpne meg for det. Fin skildring av landsbygda.
Roger H.
Takker så mye Torgny. Litt usikker ja, det er ok.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu