Solnedgang
Selv om bildet er en klisje, så er jeg fornøyd med hvordan jeg fikk forgrunnen greit eksponert i forhold til bakgrunnen. Har beskåret det litt, så om dere synes det er "for trangt" så si i fra... Er stokk fargeblind så er usikker på hvordan fargene kommer ut av det... men jeg har justert slik at jeg synes det er bra (som er nesten like raw fila)
Utstyr
  • Nikon d70
  • Nikon 70-300/4-5,6
  • Brennvidde200mmmm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetBrukte en trådløs blitz med fargefilter (tungsten) for å klare å ballanser forgrunnen mot solen som er på vei ned i havet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_402275} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Anita D.
Hei, Helge...
Dette kunne vært et fint portrett hadde det ikke vært for at den nydelige modellen bader i en ukledelig gul-oransje farge.
Her er det ikke for trangt. Tvert imot. Jeg ville kuttet bort hele delen hvor sola er med, siden det blir altfor skarpt og forstyrrende høylys.

Her kunne du spilt på det fine motlyset som framhever håret og lager fin lyskontur rundt ansiktet.

- mvh anita :)

Avsluttet .
Hmm...her har du jo et flott motiv og ikke minst utgangspunkt for et fint bilde. Men jeg lurer litt på blitsbruken din her. For dersom du har brukt en løs blits her (som du skriver) burde det ikke vært noe problem å fått ansiktet godt og tydelig eksponert. Motlyset er jo i tillegg blitt bare 2 store hvite flekker. Hmmm...

bilde nr. 374035 har jeg brukt samme kamera som deg, men med et annet objektiv. Og en vanlig løsblits i kabel. Bildet er tatt rett mot sola med sola skinnende rett inn i objektivet - men med blitsen rettet mot modellen skrått inn fra venstre side.
Helge R.
Hei.

Tusen takk for tilbakemelding.

Noe av håpet var å få med stemningen og fargene under solnedgangen. Det var derfor jeg brukte et tungsten filter på blitzen til å belyse modellen. Jeg er ikke sikker på om det hadde blitt så bra om modellens ansikt hadde blitt opplyst med direkte blitz lys (som har en tilsvarende fargetemp. som lyset fra sola midt på dagen) - tror det fort kunne blitt for hvitt. Kanskje litt mindre gul-oransj farge og litt mer hvit i blitz lyset hadde vært bra? en balanse?

Jeg brukte SB-600 i manuell comander mode trådløst plassert på bakken, ned på skrå foran til venstre for modellen. På dette bildet fyrte biltzen 50% av max. Om jeg skulle eksponert etter høylyset tror jeg alt annet hadde blitt mørkt. (Kan ikke bruke kortere lukkertid enn 1/500 da kameraet mitt ikke støtter høyhastikhetssynk - og dette støttes uansett ikke i tråløs modus) Hadde f=11 noe som gjør at lite biltzlys allerde slipper inn. Å gå for en enda mindre blender hadde bare gjort forgrunnen enda mindre ekponert. Kan derfor ikke se hvrdan jeg kunne fått solen, havet og modellen riktig eksponert. Forslag mottas gjerne...

Igjen - takk for tilbakemeldinger

Helge :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu