Vanskelig horisont...
Jeg har et lite problem med horisonter. Dette bilde ser ut som om det heller mot høyre, men når jeg måler horisonten mot bildekanten er horisonten rett (mot bildekanten) Hva er synsbedrag og hva er riktig? Trenger noen gode ''horisont'' tips.
Bildet inngår i albumet TRÆNA -
Utstyr
  • Sony F828
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger194
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100256} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Mike T.

Hei John,
kan ikke gir deg faglig funderte råd her, men vil likevel si noe om ''problemet''. Det første er at jeg har en følelse at bildet kanskje heller litt mot VENSTRE. Men jeg ville ikke ha påpekt dette. Inntrykket synes altså å være subjektiv. En annen sak er at store deler av ''den ekte horisonten'' i ditt bilde blir skjult gjennom øyer/landskap med forskjellig høyde og retning. Jeg har opplevd noen ganger at folk i slike tilfeller er uenig om bildet heller eller i hvilken retning det heller.
Ellers er dette et behagelig bilde med en ganske konservativ og balansert komposisjon. Ikke noe å utsette på, synes jeg.
Hilsen Mike
Lars Andreas D.

Linjer og toner i bildet vil påvirke hvordan vi oppfatter horisonten. Selv har jeg sett kvadratiske bilder som ser rektangulære ut pga komposisjon. Jeg har også selv ett bilde av en foss med to kulper under som ser ut til å helle i hver sin retning, noe som ikke er mulig med vann. Det har jo en tendens i virkeligheten til å legge seg vannrett... Det er linjene og tonene skummet danner som gjør det i mitt tilfelle.
Avsluttet .

når jeg tar en liten måling med explorer-vinduet mitt så heller horisonten din litt mot venstre.. kun snakk om noen pixler. se selv.
Odd Georg S.

Det var da fært hvor folk var opptatt av horisonten din (du ba vel om det selv). Synes bildet er flott, god komposisjon og fine, vare farger. Synes likevel at det rød huset blir litt for midtstilt, du bør kanskje prøve å skjære bildet på høyre side ca. 15% av total bredde, det røde taket trekker også litt i øynene mine, kan kanskje klones vekk?
Men alt i alt et flott bilde sammen med de andre du har
Kai-Wilhelm N.

Hvordan rette horisont:
Du ber om et tips...
Her er et:

Ta bildet inn i PS.

Velg Measure Tool (ligger under dråpetelleren)
Sett et merke på den ene siden av horisonten,
sett et merke på den andre siden.
Velg : Image->Rotate Canvas->Arbitrary -> Ok

Bildet vil nå rotere seg slik at punktene du satt ligger på linje.


Bildet ellers: Det er veldig tungt i fargene på grasset.
Hvis du har PS CS, så prøv med shadow/highlight filteret
(image->adjustments->shadow/highlights)

Har du ikke CS (men en tidigere versjon), så send et pip, så skal du få en annen fremgangsmåte som gir det samme resultatet.

-k

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu