Den døde eika på Torsnes
... med hesteidyll på kjøpet. Godt at hestene var der for å fylle ut motivet litt, fordi bare eika alene hadde vært for kjedelig.
Jeg har fotografert den eika en gang før, om høsten 2011 og da brukte jeg den slik, i versjon #5: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6171...offset=600 - og den gang hadde den fremdeles noe bark på stammen.
Ideelt sett skulle jo hestene gresse med hodet andre veien (inn i bildet og mot eika), men jeg fant ikke fjernkontrollen...
;o)
Garantert siste bilde i fra "bonderomatikken" på Torsnes. At ryggen på merra tangerer gressbakken-linjen i bakgrunnen, noe som er mindre heldig, er også et av de tingen man først ser i etterkant. Uansett jeg måtte ha hatt med gardintrapp for å unngå det, eller få lavere kameravinkel, men der var gjerdet...
Pest eller kolera, hva velger man...?
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1003830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Roar K.

Når man ser den flotte naturskulpturen av et tre til høyre så må man jo bare godta at hestene er plassert slik at man får inntrykk av at de er på vei ut av bildet.
Minner ikke mye om bybilde dette, Walter. Her får man mer inntrykk av tjukkeste bondelandet.

Roar
John O.

Det er et dejligt billede, af det stolte gamle døde træ, og de fine heste.
Fine farver og lys.

Mvh. John
Walter S.

Har nok brukt feil bildeserie-navn her Roar. Det ER tykkeste bondeland. Takk for opplysning. Har nå endret serie-navn. Årstider i Østfold passer bedre.

Ellers takker jeg både deg og John for kommentaren!

Mvh,
Walter
Jan G.

Perfekt dynamikk, god koloritt og fin komposisjon. Hadde du vært maler, ville du kanskje snudd hestene, men siden dette er et foto og ingen oppstilling, er stillingene gode.
Mvh Jan
Avsluttet .

ja dette var sjeldent motiv av deg Walter, vet ikke om jeg har sett hester i dine motiver før? men uansett så var dette meget flott. Flotte grønne farger med flott lys på trærne og på marken her. harmonisk og flott bilde. Tony.
johnny s.

Et bilde det er lett å like med stemningen i motivet, fargene, kontraster og linjer.
At du mister litt dybde via hesteryggen har du selv nevnt.
Bildet kommuniserer til meg at hestene har gjort et smart trekk. Med sin sterke posisjon så truer de eika di som hovedmotiv, -kan gå mot remis:-)
/j
Walter S.

Ja, da har endelig Bildekritikken falt tilstrekkelig til ro, slik at det går an og kommentere / svare her inne.

Takk også til Ja, Tony og Johnny for kommentar!

@ Tony: Hestene var bare der og ruslet innom mitt motiv - som egentlig var den døde eika. Har ellers ikke noe forhold til dyre-fotografering. Jeg holder meg til motiver som ikke flytter på seg...
;o)

@ Johnny: God observasjon, når du sier at hestene har "kuppet" motivet. Men, det er egentlig bra slik, fordi hestene tilfører liv til et ellers dødt og kjedelig bilde. Hadde vel ikke tatt bilde heller, uten at hestene var med, fordi lyset den dagen ikke var det beste for å fremstille eika.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu