Tåke og tomme seter.
Namsen i dag: Laksesesongen har vært under middels, og få søker ut på elva, noe denne situasjonen viser, på valdet ''Krukåren''. Plaststonene er som dere sikkert skjønner beregnet på fiskeren, ikke roeren....
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger509
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Nils B.
Igjen kommer du med et tiltalende og fortellende bilde. Stemningen i bildet taler for seg selv. Liker også komposisjonen, men hadde nok ønsket liiiiit mer på høyre side slik at du muligens fikk litt strandsone også på fremre del av broa.
mvh Nils
Rolf J.
Vakker og var situasjonsbeskrivelse med bra fortellende undertekst. Synes komp. er bra med landskapet som forsvinner i skodda på begge sider og ''landligge'' for båtene
Liker ditt valg av farge, synes at det passer godt til dette motivet.
Rolf
Steinulf L.
Så absolutt et meningsfylt tåkebilde. Gir assosiasjoner til en forgangen tid, og det er vel meningen. Enig med Nils om komposisjonen. Det blir mye ledig plass i venstre del av bildet.
petter h.
Her har du virkelig fanget den mystiske stemningen som miljøet rundt dette bildet skaper. Komposisjonen er bra, kanskje litt mye ledig plass på vesntre side, men slik bildet er nå fanger det tydelig stemningen rundt miljøet. Mvh Petter Hagen
Tore U.
Heisann,

Flott stemning i dette bildet. Bra komposisjon og passende toning som forsterker stemningen. Bløtt og behagelig. Finner ikke mye å trekke for annet enn at jeg gjerne ville sett om det var mulig å trylle frem noe mere høylysdetaljer i skyggepartiene uten at det gjør allverden.

mvh
Tore
Anniken S.
Et fortryllende og flott sepia fotografi. Dette har du gjort veldig bra Fred. Stemningen er deilig og sval og det ligger en god ro over hele bildet. Tåken er selvfølgelig med på å forsterke den gode stemningen, men det må en dyktig fotograf til for å kunne videreformidle dette til andre som ikke har vært der og opplevd det hele. Du er flink!
Komposisjonen sitter godt for min del.
Roger V.
Utrolig dempet stemning over dette. Tåken er som andre har kommentert, forsterkende, når det gjelder stemningen.

Komposisjonen er god, men jeg har en følelse av at bildet heller mot høyre, synsbedrag eller?

Roger
Marit E.
Enig med Anniken her, jeg. Du e no bra flink, sjø!

Fint tåke/stemningsbilde der fargevalget passer godt til motivet. Ellers liker jeg godt komposisjonen, synes det er passe med luft til venstre.

Men ser noen snodige, lyse, halvsirkelformede striper i himmelen. Ser også antydning til dem i vannet. Hm....., hva har du bedrevet der? Dette er pirke-pirk.

vh
Marit
Fred S.
Takk for kommentarer ! Jo, litt trangt t.h. Ble slik for å unngå rotet der. Og tja, det heller vel muligens mot høyre, selv om jeg faktisk har ''rettet opp'' horisonten''. Gikk vel en grad for langt. Men halvsirkler, Marit ? Ser ikke dem jeg. Tror det kommer av at du her ligget for mye i hengekøya i sommer, og stirret på himmelen gjennom lauvverket....

vh fred
Marit E.
Hm...., har jeg virkelig begynt å hallusinere etter den lange økten i hengekøya??? Nekter å tro det, gitt.

Gir meg ikke, ser fortsatt to parallelle, halvsirkelformede spor både i himmelen og på vannet. Så da så! Er det bare jeg som ser dem, så skal jeg vurdere om det er noe gærnt oppi topplokket her.

Marit
Bjørn H.
Hei Fred ...

Mulig alle syns jeg er teit nå, men jeg får ikke helt fot på denne :)

Horisontlinjen din heller for mye mot høyre, ellers syns jeg ikke komposisjonen din er i mål...

Det fordi det skjer for mye rart ved brygga med alle disse båtene som klomper seg for mye i sammen...Øyet mitt får ikke hvile der.

Kunne f.eks bare tenkt meg en båt, eller uansett noe som var luftigere på en måte ... om du skjønner...hehe .. ikke alltid like lett å forklare seg ...

Lyset er praktfult og toningen likeså ...

Bjørn ;¤
Kay R.
Hei Fred.

Veldig flott dette. Tåke og dis e jo noe du kan godt fra før. Bildet oser av mystikk og søken etter horisonten i det fjerne. Får litt LOTR følelse (hvis du ser bort ifra plaststolene i båtene..he,he..). Kan egentlig også være litt enig med Bjørn hær. Øyefanget blir kraftig på båter og brygge. Blir kanskje litt urolig.. Toningen og filterbruk e som vanlig bra. Vakkert bilde e det absolutt...

MVH Kay:-)
Stig S.
Dette er bra, fint med luft til v, mulig du kunne hatt noe mer med til h, uten at jeg synes det er avgjørende (muligens liiitt høyere kamerapunkt?).

Må imidlertid støtte Marit; ser også halvsirklene, som nok er et resultat av etterbehandlingen. De er riktignok meeeget svake, men den ene ligger i feltet mellom oddene, dvs der hvor himmelen er størst. Har hatt samme problemet med egne tåkebilder som gjøres monokrome, uten at jeg skal påstå å huske hvilken spake det er som er dradd for kraftig.

Så ta deg endelig en runde til i hengekøya, Marit, det har du sikkert bare godt av. Ta med Fred - han har kanskje godt av det han óg;-))

--stig--
Odd Tore S.
Hei, Fred!
Er dette monchrome tåke med en ny vri, jeg ser tendenser til svake opp-ned regnbuer i tåka. Send det til DNMI for forklaring!
Bildet er en OK illustrasjon av utstyret som gir makelig fiskerliv, dette må vel være ren fysisk avslapning, mens spenningen sørger for pulsen.
Som foto er jeg ikke helt med på det, elva med tåke er fin, og båtene er mange. Enten konsentrasjon om båtene, eller bare en båt med tåkebakgrunn kunne være alternativer.
MVH
Odd Tore
Fred S.
Takker igjen: Regner med at skjermen min er lysere enn enkelte andre, Stig, ser enda ingen halvsirkler, men tror dere, dere er jo to nå. Og hengekøye ? Nå har jeg ligget på latsida et helt år, begynner å jobbe igjen i morgen etter sabbatsåret, så noen tid til hengekøye blir det nok ikke, selv for en lærer.... Og Marit har ikke godt av mer hengekøyeliv, hun skal ut og ta bilder nå.
Bjørn: Det er da ikke verdens undergang om du ikke liker bildet, tror du er mer lei deg i angst for å virke negativ enn jeg er for å få ærlig kritikk. Du har jo helt rett i det med skeiv ''horisont'', og jada, bildet hadde helt sikkert blitt renere med en enkel båt, og ikke en klynge. Det ER jo unektelig litt rotete framfor gangbrygga der.

vh fred
Avsluttet .
Rent og pent, Fred. Men jeg blir ikke liggende søvnløs i natt, tenkende på bildet. Det er forsåvidt din egen skyld, da du selv synes å heve din egen list for hvert bilde du legger ut.

Dette blir pittelitt kjedelig. Synes kanskje også det blir høyretungt og mangler således balanse.

-k
John-Tore G.
Hei. Jeg synes jaggu dette var flott jeg. Heller vel pittelitt, men det er nevnt av andre....Ser ingen sirkler her på min skjerm. Ser ''noe'' der i bakgrunnen men for meg ser det bare ut som konturer fra naturens side. Jeg elsker sånne rolige og behagelige bilder som dette.
mvh John-Tore
Karianne H.
Utrolig flott stemningsbilde!
Jeg er ikke noe glad i tåke, men på dette bildet er det ''bærre lekkert''.
Delikat og behagelig - flott å se på! Gir en ro i sjelen...

Karianne :-)
Marina R.
Flott stemning og gode toner og lys.
Liker kompen jeg, men litt mer luft på høyre side hadde nok hevet det litt til

Marina
Jóhann Á.
Hei Fred!
Først til Marits Mystiske Ringer. Svake greier som ligner banding. Er vel en jpg greia. Sett det før, særlig i slike myke tonoverganger som du har her.
Så til bildet. Liker motivvalget og den flott toningen du bruker. Fin farge. Horisont er jo ''nevnt'' foran, like ens det med at bildet blir noe høyretungt. Men syns likevel ikke at du har noe alternativt utsnitt i dette bildet. Da måtte det har vært annerledes fra starten av. Alt i alt, OK.
Sverre Farstad H.
Hei, Fred! Det eneste jeg synes trekker noe ned i dette bildet, er plaststolene ombord i et par av båtene. Bortsett fra det synes jeg dette er et veldig bgra bilde, med nesten mystisk tåkestemning - og hvor jeg nesten venter at et eller annet ekkelt og vått skal hoppe opp av vannet - og da tenker jeg ikke på fisk.
Mvh Sverre
Øyvind A.
Litt morsomt, førsteinntrykket er passe retro. Og så ser man plutselig plaststolene. For meg blir det et vesentlig poeng med bildet.

Eller synes jeg det er stemningsfullt og greit, uten å være spesielt epokegjørende. Toningen faller i smak.

Komposisjonsmessig er det høyretungt, og det forsterkes av et inntrykk av at bildet heller mot høyre. Et par graders vipping mot venstre er nok til å få det til å framstå mer balansert.

Ø.
Hans-Einar O.
Hei, Fred!
Joda, jeg liker fortsatt dine mjuke og fint ''tonsatte'' tåkebilder, og dette er ikke noe unntak.
Er nok også av de som ville ha rettet litt på horisonten, og det er nok litt tungt på høyre side, men slik var det vel der og da....
Hadde det ikke vært for plaststolene kunne det vært fra en annen tidsepoke, og vakre Galadriel kunne spasert ned ''landgangen''.

mvh Hans
Arild S.
Seint inne, men det får gå.
Stemningsfullt med tåken, og toningen passer godt til motivet. Er enig i at løsningen til høyre kunne vært bedre og at bildet heller (ser det ut for meg) endel mot høyre. Jeg ser også så vidt halvsirklene i himmel og i vann.

Kanskje et ståsted fra brygga med bare båtene eller en av dem i synsfeltet - sammen med tåka hadde gitt et enklere og ryddigere motiv? ..

Uansett en fin liten historie om laksefiskerne ..og venting sammen med et stemningsfullt bilde.

:) Arild
Siren L.
Hei,
dette er flott å se på.
Jeg har mye å lære om denne form for bilder..
så noe mer vil jeg ikke si

Siren
Terje M.
Hei Fred. en fin sjildring av livet ved elven ''laksefiske '' som kanskje ikke slo helt til i år!!! fin stevning Meen som du selv sier plast stolene passer ikke helt innn!!! M.H.Terje H. Mjelve.
Caroline L.
spennade bilde flott komp.

Mvh
Caroline
Sidsel A.
Vakkert bilde. Flott stemning i tåka. Rent komposisjonsmessig kand et virke litt rotete med alle båtene i en klynge'', men bildet forteller jo en historie, så da så.
mvh Sidsel
Thor B.
Halvsirkler jo de er der men bare så vidt.Det første øyet mitt traff nå jeg så bildet, var oljefatet som er stroppet til brygga, ville hatt en litt annen ingangsvinkel på dette slik at den forsvant.Men ellers et meget spennende foto fra min vinkel

Mvh TBH
Fred S.
Ser det er en stund siden jeg sa takk for kommentarer: Så takk for kommentarer! Bra dere ser både halvsirkler og mere til, jeg ser enda ingenting; tror skjermen min må være superbra.....
At det ellers er delte meninger om bildet er interessant; ser at båtklyngen er et springende punkt hos mange, og det er noe i det; uten at jeg selv opplever det som noe stort problem.

vh fred
Inge-Martin F.
Hei Fred.
Eit herlig bilde med ein klassisk fin stemning og toning.
Men så oppdager eg plastikk stolene og med ein gang fekk eg ein følelse av eit''greonsh bilde''som ser så reint og fint att fotografen velger å lage ein B/W versjon med Sepia tining.
Halsirklene visser seg ikkje på min skjerm og bra er sikkert det ;-)
Nydele flott komp og fin tekkstur.
Mvh. I.M.F
Grethe B.
Flotte toner, tåke og stemning...bra komp. Likte dette!!!
Passet supert med duotonene her. Kamuflerer nok litt de plaststolene ja...hehe:-)

nattihilsen
gt
Tone B.
Flott bilde - fin stemning og ro her. Her kan øynene hvile riktig lenge !

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu