Mitt første macro
Mitt første bilde med macrofunksjon med mitt nye kamera.
Utstyr
  • Fujifilm F420
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger1354
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100889} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (59)
Avsluttet .

Ikke for å være for stygg, men det kan virke som om endel er mer interessert i utstyr enn foto.. Tipper vel kanskje ikke så altfor galt om jeg tror at du tok dette bildet på sofaen i stua, med kameraet i høyrehånden, bruksanvisningen i venstre, og fjernkontrollen til tven liggende på bordet foran deg..

Neppe særlig banebrytende foto dette her, og ikke voldsomt spennende bilde, men er grei bekreftelse på at kameraet funker som det skal, men noe ,mer enn det er det vel egentlig ikke..
Hans Petter L.

Bruksanvisning? Hva er det?
Bare et spørsmål Jan Petter: Hva er banebrytene, hva er bra å legge ut? Samme type foto, men av en blomst? De finnes der ti-tusen vis av her. Jeg har osgå macro av orkideen min, men siden det er fryktelig masse blomsterbilder, valgte jeg et annet motiv. Slik jeg ser på bruk av macro, er det det å komme tett opp til et motiv, og vise det fra et litt annet perspektiv enn vanlig. Bilde av et kronblad av en blomst, gir det noe mer enn mitt bilde? Kanskje farge, ja. Men av detaljer man vanligvis ikke ''ser'' til daglig, som jeg synes er en viktig ting for et macrobilde å vise, viser mitt macro dette. La det være sagt også, at de macrobildene av blomster her på dotten, synes jeg er VELDIG bra! Kanskje derfor jeg ikke ville ''blande'' meg der. Jeg ville ha noe, nyt, noe mitt...

mvh
HansP
Avsluttet .

Det er en telefon Jan Petter! Og til Hans Petter: Jeg syns det er fint bilde :o) Det er akkurat sånne jeg liker. Makro! :o)
Hans Petter L.

Heisann Stine!
Velkommen tilbake fra ferie!
Jeg stikker sikkert oppom en tur i ettermiddag!
Avsluttet .

Men jeg er ikke på jobb! Fortsatt ferie jeg :o)
Avsluttet .

I all verden HP..

Dette er bildekritikk, du legger ut bilder som kan kommenteres, jeg skrev hva jeg mente om bildet ditt, det må du akseptere, at du mener dette er fantastisk synes jeg er helt greitt, aksepterer at du har et annet syn på foto enn det jeg har..

Sånn forøvrig så kommenterer jeg aldri blomsterbilder, og ser du på bildene mine, så er det ikke mye blomster der heller.

Du må bare akseptere at dette bildet er ett av noen hundre eller muligens tusen som synes å være tatt i noenlunde samme situasjon, her har vi sett oppvaskbenker fulle av skitne kopper og kar, nærbilder av tv apparater, bilder av andre bilder, bilder av pc skjermer osv.. Men for all del, jeg skal huske på å ikke kommentere de neste macrobildene dine..
Kai Frode G.

Ikke verdens beste bilde, men det fortjente ikke den slakten det fikk over her. Hadde du ungått å kalle bildet ''mitt første macro'', så hadde kanskje helhetsinntrykket blitt bedre :)
At fotografen har en mening med et bilde og vil vise frem noe er viktig. Så får de som ser bildet kritisere det ut fra teknisk og kunstnerisk gjennomføring.

Og ''min første macro'' trenger ikke å være det første macrobildet du har tatt, men det første macrobildet du valgte å publisere!
Hans Petter L.

Jan Petter:
Da har nok vi snakket litt forbi hverandre.
Kritikkk og kommentarer er kjempe flott det, det er mye det man lærer av. Men jeg følte ikke helt at jeg kunne hente noe forbedringsforslag eller konstruktiv kritikk. Bare en indikasjon på at du ikke likte bildet. Det er nok mange andre som ikke liker det, full respekt for det (vi kan ikke like alt allesammen), men da skriver man ikke noe heller.
Både jeg, og de aller fleste her inne, ønsker å få konstruktiv kritikk. Som du sikkert ser, har jeg satt mitt bildekritikk nivå til rød. ''For deg som tåler å høre andres ærlige, men velbegrunnede meninger.''
Ja takk, veldig gjerne!

mvh
HansP
Kai Frode G.

En ting til.. når det gjelder bruk av ordet ''banebrytende'', så tror jeg at det er eksepsjonelt få av de bildene som publiseres på foto.no som i kan karakteriseres som banebrytende innen fotografiens verden....
Hans Petter L.

Kai Frode: Nettopp :-)
Foto handler vel mer om å formidle, enn å være i så særlig stor grad bandbrytende!

mvh
HansP
Avsluttet .

Joda, konstruktiv kritikk på et bilde som dette er ikke veldig enkelt, det mest konstruktive jeg kan komme på i farten er ''slett det'', og det skriver jeg ikke for å være kvalm, men fordi jeg ærlig og oppriktig mener det.


Skal man først være såkalt konstruktiv, så må man kunne finne forbedringspotensial i bildet eller motivet, mener man at bildet er helt på bærtur, og ikke har noe med foto å gjøre, så er den konstruktive delen ikke enkel å komme på. med konstruktiv kritikk, så mener jeg altså forbedringspotensialer, ting som kan gjøres annerledes enn det er gjort på gjeldende bilde.

Mener du at hvis man ikke liker et bilde så skal man ikke skrive noe?? da tror jeg du har misforstått, enten det, eller så misforstår jeg deg.

Jeg skrev faktisk akkurat hva jeg mente om bildet..
Venche J.

;), må nå le litt av kommentarene over.

GRATULERER med nytt kamera.

Nå får vi nok mange overraskelser fra deg fremover. Syntes bildet er grei nok dokumentasjon for å vise makrofunksjonen. Med nytt kamera har vi behov for å teste litt. (Kjenner meg selv igjen.)

Wenche.
Hans Petter L.

Vi har nok alle vår mening om hva som er rett, og hva som er galt her inne.
Min personlige mening er at dersom et bilde ikke passer min smak, og jeg ikke ser noe jeg kan komme med som kan være til hjelp (om det teknisk er på bærtur), så bruker jeg ikke noe tid på det. Da ser jeg ikke det som noe givende, hverken for meg eller fotografen, å skrive noe som helst. Fotografen er sikkert fornøyd han/hun. :-)

mvh
HansP
Hans Petter L.

Takk skal du ha Wenche.
Nå har jeg hvertfall muligheten til å knipse litt mer enn før. Nå trenger jeg ikke planlegge foto-turer. Det blir litt mye å drasse på en sekk med foto utstyr, sånn til dagen.
(Kamera, 4 linser, 4 filtre, 8 filmruller, stativ, blitz osv.)
Fra nå av tar jeg bare med speilrefleksen på spesielle ''happenings''...

mvh
HansP
Avsluttet .

Her var det mye styr gitt :)
Jeg vil kommentere bilde ditt jeg tenker jeg. Jeg synes det er fint at du har fått snusen på macro og begynner å prøve deg fram. Jeg liker macro bilder meget godt, men dette falt kanskje ikke helt igjennom. Hovedproblemet mitt er ikke selve utsnittet, eller fokusvalg, det er heller motivet. En telefon er å bli en telefon uansett macro eller ikke. En blomst kan få en helt nye dimmensjon ved hjelp av macro, men her så blir det på en måte litt for lite ekstra. Skjønner? Jeg mener at bilde ikke fremstiller telefonen på noe ny måte og blir derfor litt kjedelig. Av ting til forbedring så vet jeg ikke helt hva du skulle gjort, komposisjon og slikt fungerer fint for de grafiske linjene som du har valgt. Det er særs utbrent på høyreside. For å gjøre dette mer spennende (jeg vet ikke om det ville blitt så veldig spennende generelt) så hadde jeg kanskje prøvd å fått et helt annet lys. Det er bra du har det i S/H for med farger ville det blitt enda kjedeligere.

Så med andre ord så kan jeg ikke si jeg helt falt for bilde, men håper du fortsetter med macro.

Mvh
Sindre
Hans Petter L.

Takk skal du ha Sindre, for god kommentar! :-)

mvh
HansP
Cristina B.

Selv om telefoner ikke blir sett på som det mest spennende objekt å fotografere, så synes jeg bildet er kult allikevel. Kanskje det hadde gjort seg om hele telefonen var skarpere, og at det ble gjort mer ut av den runde formen? Macro er gøy, og jeg synes det er topp du tester ut denne funksjonen. Nettopp det å lete etter bl.a. detaljer, og utforske nye motiv er jo gleden ved foto. Lykke til videre med macro, og fortsett å ta bilder også av ting, som ikke i utgangspunktet er så interessante. En dag får du nok frem ett spennende bilde også av disse ''kjedelige objekt''. Jeg tror en dyktig fotograf får formidlet noe ved alle typer motiv, og det er vel ett mål i seg selv.
Siren L.

Hei HP!
Grattis med nytt kamera!
Du har ingen grunn til å slette dette bildet, det er en veldig usaklig kommentar.
Vedder på at 99% av fotodotterne skjønner hva du mener, at du vil vise et bilde tatt med et nytt kamera- vi ser det stadig vekk og det er hyggelig. Husker selv da jeg tok mitt første ''hva det måtte være''-bilde!

Når det gjelder bildet så synes jeg det er helt kurrant, særlig i fullskjermvisning! Du kunne tatt et LAAAAANGT mer tilfeldig bilde av dette motivet. Et langt mer kjedelig et. Vinklingen gjør det mer interessant, svart/hvitt og utsnittet. Synes du har fått fram en vidvinkel-effekt også.

Bannebrytende? Hvem kan egentlig uttale seg om slikt?
Er det jante-loven som rejerer her?

Siren
Avsluttet .

Vet du hva Siren? Det er kunnskapsløse som deg som jager vekk kunnskapsrike fotografer fra sidene, den jattementaliteten som dere driver med er ikke mindre enn kvalmende og fullstendig håpløs.. Utvid horisonten deres noe, og dere vil se hva man egentlig snakker om.. Det finnes tonnevis av meget bra macrobilder, og ikke bare av blomster, dette er ikke ett av dem.

Janteloven? det må da være lov å uttale seg om et bilde på bildekritikken, det er faktisk det bildekritikken er til for, at man skal bli uthengt på denne måten fordi man ikke er medlem av ''fint og flott'' gjengen er ikke mindre enn fullstendig petetisk. Du liker bildet, jeg respekterer at du gjør det, respekter at jeg har mine meninger.
Siren L.

Jan Petter,
jeg er også imot jattementalitet-
og jeg har sagt min ærlige mening om dette bildet.
Man kan desverre ikke diskutere smak- men selvfølgelig ha sin mening om motiv og komp osv.

Du bør, om du skal gå så langt som du nå hart gjort, gå litt dypere til verks om du skal pålegge meg disse egenskapene.

Ja, man legger ut bilde for å få kritikk, men det er ikke bunn i din kritikk som ber ham om å slette bildet.
Det bør du også forstå, hvis ikke er det endel kunnskap som har gått deg hus forbi.

Respekterer ikke jeg dine meninger? Hvor skrev jeg det?

Siren
Avsluttet .

Nå syntes jeg dette gikk litt for hett for seg. Det er da ikke noe grunn til å kalle noen talentløse og at de jager vekk kunnskapsrike fotografer herfra. Det er å gå over streken synes jeg. Jeg respekterer din mening angående bilde og jeg har sagt selv at det ikke er det beste jeg har sett, men det finnes også rom for å si dette på en høflig og voksen måte. Det å be han slette det er da å ta i. Jeg er meget imot sletting av bilder, uansett om de er dårlig eller ei.

Jeg ser på dette som et sted til å forbedre seg. Et sted man kan lære av andre og bli, en vakker dag, en god fotograf som blir ''jaget vekk'' herfra....

Hans Petter L.

Hvem er egentlig Jan Petter Kristiansen som kan uttale seg om oss andre som er her på dotten?

Det med å kalle Siren Loy kunnskapsløs, er det dummeste jeg har hørt. Siren har fått MASSE skryt av bildene sine, både her på foto.no, og i presse! Siren er en som liker å utforske, en som har funnet sin ''signatur'' i bildene sine. Siren har en egen evne til å se bilder, og fange dem på en utmerket måte.
Man kan se på bilder her på dotten, samt i diverse aviser, at ''Der, der er Siren sitt bilde.''
Siren er en man kan lære mye av i det å ''se'' bilder, fange øyeblikkene og få bildene til å ''si noe''.
I tillegg til at Siren er en dyktig fotograf, bruker hun mye tid på å bli bedre, lære seg nye triks, høre på hva andre har å si. DET blir man god fotograf.
God fotograf er man ikke når man sitter og rakker ned på andre, og blir personlig mot dem. Slike uttalenser vil jeg han meg frabedt å ha liggende under mine bilder.

Så til deg Jan Petter, ønsker du å fortsette denne diskusjonen, ta det i et diskusjonsforum. IKKE under mitt bilde på bildekritikken. Det blir feil!

Og en siste ting til deg Jan Petter, se på antall kommentarer under bildene, og antall visninger av bildene, så ser du hva flertallet ser på som ''gode'' bilder. Du ser kjapt hva som interesserer folk, og hva som fenger.
Jeg har sett litt på dine bilder, og lest litt på kommentarer.
Må si at noen av dem er litt interessante. Man en brannhydrant? Den gav ikke MEG mye. Kanskje slik det er for deg på dette bildet. Men se hvor DET bryr meg. Du er nok fornøyd med det. Meg, gir det hvertfall ikke noe. Et bilde du har, av et lokomotiv, ga hvertfall en historie. Historien gjorde bilde interessant, ikke bildet!

mvh
HansP
Bjørn J.

Nytt kamera javel. Hva vildu fortelle oss med dette bildet. For meg er det en helt tilfeldig prøve på en macrofunksjon. Høylysene er fullstendig utbrent. Jeg syns dette var kjedelige greier.
Avsluttet .

Jeg har ikke bedt noen slette noen bilder, ivertfall ikke i det siste, jeg sier at det mest konstruktive jeg kunne komme på i farten om dette bildet er ''slett det'', og ikke bare fra foto.no, men fra maskinen.. Jeg har da også sittet og lekt meg med kameraet og sjekket og prøvd i hytt og pine, men å legge inn noe av det i fullt alvor på foto.no ville jeg da aldri ha gjort, ville ikke lagt det inn på spøk engang... eller kanskje jeg skulle nettopp det:-)..

Jeg er helt enig med deg Sindre at dette er et sted hvor man kan forbedre seg, men når man begynner å krangle fordi man ikke liker andres meninger og egne bilder, så blir det faktisk helt feil.. Det er ikke alltid jeg er enig med andre heller, men prøver istedet for å krangle å fortelle hva jeg ønsket å oppnå med ett bilde.. Det er for mange selværklærte genier rundt om på disse sidene og andre fotosider som blir helt perpleks over at ikke andre klarer å forstå deres genistreker, har ikke sagt at det skjedde i dette tilfellet.. det som etterhvert skjer er at de som har noen år på baken når det gjelder foto, ikke lenger gidder å legge inn kritikker på bilder, og jeg skjønner det meget godt selv, når man skal se noe som dette hver gang man sier sin ærlige og oppriktige mening, om man ønsker ''fint og flott'' kommentarer så får man heller skrive det i profilen sin. Det at noen i det hele tatt gidder å legge inn en kommentar skal man være takknemmelig for, det er meget sjelden det blir gjort for å være kvalm og for å spre guffe.. Guffen kommer etterhvert når man er nødt til å forsvare meningene sine.. jeg skal være så ærlig at jeg synes selv jeg var veldig snill i min første kommentar, men når jeg får kommentarer på kommentarer som jeg synes er helt på jordet, så ser jeg ingen grunn til ikke å si meningen min om dette bildet..

Foto er en konstant utvklingsprosess, er man ikke mottakelig for meninger, så bør man begynne å brodere eller noe i den duren.

Når jeg sier at mange kunnskapsrike fotografer som er jaget vekk fra sidene, så er det et faktum. Det at de blir jaget er noe sterkt kanskje, men en helt naturlig reaksjon på kranglete misforståtte genier av noen fotografer gjør at man ikke lenger gidder å bruke tid på kritikken, det er et rent faktum at det har skjedd og fremdeles skjer..

Tilslutt så skal jeg ta med at noe av den største forbannelsen som har skjedd med fotografiet er digitalkameraer, før så var det spesiellt interesserte som gadd å scanne negativene sine, kanskje ikke alt som var like bra da heller, men man var kanskje noe over gjennomsnittet interessert i foto, nå skal alle plutselig være fotografer..
Avsluttet .

Jaja HP.. det er vel strengt tatt ikke jeg som begynte å krangle under bildet ditt, det klarte du selv.. når det gjelder bildene mine, så er du hjertelig velkommen til å kommentere dem under bildene mine, ikke under bildene dine.. er vi enige om at det er det rette stedet?? Men disse kommentarene dine forteller nå meg rimelig godt hvem du er, den første reaksjonen til patetiske tullinger som deg, er ofte å begynne å rakke ned på andres verk.. Godt mulig du ikke likte brannhydranten min, men det er ikke brannhydranten som gjorde det bildet ''interessant'' det var to par fint formede dameben som gjorde det interessant.. Jeg har vel heller aldri påstått at det eller noen av mine andre bilder er bedre enn dette bildet, men forskjellen er at jeg dro til Cuba i 3 uker for å fotografere, du gidder ikke engang å løfte ræva fra sofaen.. Resultatet fra Cuba var forøvrig ca 600 bilder, samtlige tatt med Hasselblad og i sort hvitt, mulig jeg ikke får til foto jeg heller, men jeg letter da ivertfall ræva fra sofaen og gjør et forsøk..
Hans Petter L.

JA, jeg begynte vel krangelen med å si at jeg trengte mer en konstruktiv kommentar, enn bare at du ikke likte det.
Du sier at du ikke har bedt noen slette bildene sine. Hva mente du med denne kommentaren over da:

''Joda, konstruktiv kritikk på et bilde som dette er ikke veldig enkelt, det mest konstruktive jeg kan komme på i farten er ''slett det'', og det skriver jeg ikke for å være kvalm, men fordi jeg ærlig og oppriktig mener det. ''

Slik jeg, og en del andre ser det, mener du faktisk at jeg bør slette det. PS: Det er mitt bilde!

Hva vet du forresten om hvordan mine fototurer er?
Av 62 bilder, er det 1 som kanskje kan virke som om det er tatt fra sofaen. Men det er nok ikke det kjære deg.

Så var det dine meninger om hvordan vi er som person. Du må jo være fantastisk flink som kan bedømme oss, uten å kjenne oss! Vi er til nå: Latterlige, patetiske, kunnskapsløse og en gjeng tullinger.
Hør på deg selv da mann! Du høres ut som en sur gammel mann som ikke liker at unge liker å utfolde seg på den ene eller andre måten. Vi forstår nå at du blir kvalm av oss. Men det er nok deverre ditt problem.
At du ikke liker digitalt, så er det nok en del som gjør det!
Jeg for eksempel, liker digitalt for de hverdagslige tingene. Ting som er kjekt å huske om noen år. Da er det greit å ha et lite digitalt kamera tilgjengelig!
Når det gjelder de mer spesielle øyeblikkene/motivene, bruker jeg KUN analog speilrefleks.
Det heter nok ikke Hasselblad, men for meg gir det GOD kvalitet, og jeg gleder meg over alle de flotte bildene jeg har tatt de siste år!

Takk for meg Jan Petter.
Jeg har sagt mitt i denne saken!

mvh
HansP

Avsluttet .

Ja HP det tror jeg er like greitt.. Du breker fælt om hva jeg mener, skal mene og hvilke konklusjoner du mener jeg trekker på vegne av andre... Les dine egne innlegg er du snill..

Jeg har ikke bedt deg slette bildet, jeg gjentar NOK en gang at det var den mest konstruktive kritikken jeg kunne komme på..

Jeg aner ingenting om dine fototurer, ser bare på bildene dine at de er svært varierte, du har jo tatt bilder av opptil flere forskjellige griller på biler du helt sikkert har truffet på rundt om..

Jeg synes du er latterlig, og jeg synes at Siren sin kommentar var håpløs, men etter mailen jeg fikk fra henne så skjønte jeg hva hun mente, og da må jeg selvfølgelig bare beklage mine uttalelser om Siren som kunnskapsløs.

Sur gammel mann?? javel.. og hvor har du det ifra? Er det fordi jeg ikke jatter med deg? og tør si ifra hva jeg mener.. og at jeg kjenner igjen dritt når jeg ser det? Hvem av oss er det som er sur, hvem av oss er det som ikke takler kritikk?

Hvor har du det ifra at jeg ikke liker digitalt? jeg har aldri sagt det. Jeg er eier av både en D1x og en Olympus Mju400.. det er en vesentlig forskjell på å mene at digitalt er en forbannelse fordi alle som har lyst, iløpet av få sekunder kan legge ut bildene sine her uten å måtte tenke seg om.. De fleste av bildene mine på dotten for øyeblikket, er først laget i mørkerommet, så er papir utgaven scannet justert og så lagt inn.. Jeg kunne like gjerne scannet negativene med min eminente LS 8000 men jeg synes på en måte at det blir for lettvindt, dessuten så er det enklere å lage det bildet jeg ønsker i mørkerommet enn i PS, helt klart fordi jeg mangler PS kunnskaper.

Om kameraet heter Hasselblad eller Nikon/Canon spiller overhodet ingen rolle, det er helt uvesentlig, det er massevis av fotografer som tar bedre bilder enn jeg med enklere/dårligere utstyr, jeg kjøpte Hasselblad av to grunner, 1. fordi jeg kunne, 2. fordi jeg kunne. ok da, en tredje grunn, det kvadratiske formatet.

Helt greitt for meg at vi er uenige, om bildet ditt, det skulle bare mangle..

Karianne H.

Nei - ærlig talt folkens! Hva er det som skjer..? Hvorfor i huleste begynne å bråke og krangle under bilder som folk legger ut. Jeg synes det hele er temmelig tåpelige greier... Vi er da voksne mennesker her på foto.no. og alle har vi hver vår smak. Det må man respektere!
jeg har fått masse slakt på mine bilder jeg også, men har heldigvis tatt det med humør og fått meg en god latter attpåtil.. For jeg legger ut bildene mine forat jeg skal få lærerike tilbakemeldinger og kunne lære mye, mye mer om foto! Noe jeg har gjort også - blant annet av Hans Petter!

Til bildet ditt Hans Petter, så ser ikke jeg noe galt i det - jeg må få lov å gratulere med ny macrolinse og kamera! En flott før-bryllups-gave!!!
Synes telefonen din var et spennende motiv - like spennende som en blomst, et hus, en elv, osv. osv. osv. Hver og en må få fotografere det de vil - jeg har ikke sett det står noen steder her på dotten at vi må la være å ta bilde av ditt og datt... men selvfølgelig holde oss innunder visse grenser.
Synd du skulle få så mye makkverk under bildet ditt - men pytt, pytt, bare le av det hele!
Helt ok bilde du har tatt, en telefon er like ok som et hvilken som helst annet motiv.
Lykke til videre med macro'n!

Hilsen Karianne :-)
Hans Petter L.

Takk skal du ha Karianne.

Jeg synes egentlig selv bildet var helt greit.
Et nytt motiv, ikke som alle andre. Men egentlig litt spennende at folk har så veldig forskjellige meninger.

Jeg synes det var spennende helt til godeste Jan Petter ble personlig, mot meg, og alle andre som hadde en litt annen mening enn han. Når han begynner å kalle fotografene latterlige, tåpelige, kunnskapsløs og patetiske fikk jeg nok! Skal men i det heletatt kommentere noe her, får det være bilder. At Jan Petter også ikke takler å få en motkommentar til HVORFOR jeg legger inn dette bilde, og en melding om at hans kritikk ikke ga meg annet enn at han ikke likte det, vel da får han krangle i vei. Jeg har helt andre ting å tenke på i hverdagen enn å la meg bli ''trakket på'' av en som ikke liker amatørfotografer. At mange ''kunnskapsrike''fotografer er blitt ''presset'' bort fra foto.no, kan ikke vi nye brukere av siden tenke så alt for mye på. Der er ikke noe krav til fotografen på hverken kunnskap eller nivå. Dette må Jan Petter etterhvert forstå. AT etablerte fotografer ''forsvinner i mengden'' får være deres problem. Foto.no er et forum, der personer med interesse for foto, og personer som har lyst å lære mer kan utfolde seg. Det eneste er at man holder en generell foto-etisk skikk. Dette klarer stortsett alle fotografer her.

PS. Til alle amatører som meg, lykke til videre med bilder her på foto.no. Håper dere alle vil sette pris på tjenesten slik den er ment!

mvh
HansP
Avsluttet .

HP..

Nå synes jeg du skal slutte med å uttale deg om ting du ikke skjønner en dritt av... de tolkningene dine er fullstendig på villspor..

Ta nå heller litt selvkritikk, jeg pleier å si at jeg er fullstendig klar over de gangene jeg er klysete, noe jeg er fullstendig klar over her.. Jeg synes du skal prøve å se litt på din egen oppførsel her.. rakke ned på meg, rakke ned på mine bilder under ditt eget bilde osv..

jeg er ingen etablert fotograf, hvor er det du har det ifra? jeg har aldri påstått det.. Du kommer jo med den ene håpløse beskyldningen etter den andre, beskyldninger som er fri fantasi i din egen nokså snevre hjerne..

Du skal liksom være en slags martyr som på vegne at alle amatører skal ta på den byrden til alle misforståtte amatører... dakal liten....

Jeg er da ikke ute etter å tråkke på noen, men når du spør/beskylder, så får du da faan meg akseptere at du også får et svar, at du ikke liker svaret du får, burde du tenkt på før du begynte å tråkke på meg og mine bilder..

det er 100% patetisk som du holder på...

Og joda HP bildekritikken er ment som en bildekritikk, det står klart og tydelig innrammet når du går inn på sidene for å legge inn et bilde.. hvis du neste gang du går inn der gidder å lese det som står innrammet i rødt, så står det ganske klart.. poenget er at du ikke takler å få høre at dette bildet ikke akkurat var noen genistrek.

Du babler om foto etisk skikk:-)... kan ikke du lese dine egne innlegg.. eller mener du at ''foto etisk skikk'' er det samme som å slikke hverandre et visst sted?
Hans Petter L.

Les dine egne vær så snill, du motsier deg gang på gang. Du er personlig, og begynner med skjellord på personlighetsnivå.
Før jeg i det hele tatt svarer deg, leser jeg innleggene som stå over. HVER GANG! Prøv det du også!
Du sier at du ikke har sagt ditt og datt, hva ER det som står over da?
VÆR SÅ VENNLIG Å GI DEG NÅ!
Avsluttet .

Nope HP jeg innser at du ikke er istand til å ta selvkritikk, jeg har allerede nevnt at jeg utmerket godt vet at mine innlegg under bildet ditt kan være klysete..

Jeg innser at du ikke helt skjønner at du selv er klysete, trekker inn mine bilder her istedet for der kommentarer til mine bilder hører hjemme osv..

Jeg er ikke personlig, jeg oppfatter dine ''motargumenter'' som angrep på meg, spes når du som nevnt trekker inn mine bilder under dine bilder.. den der gjør det bedre selv holdningen som du utviser gidder jeg ikke engang kommentere..

Skal du for fremtiden legge inn bilder på BILDEKRITIKKEN som disse sidene heter, så får du akseptere at ikke alle vil se at du er et fotogeni.. Jeg synes det interessant å diskutere bilder, men du er ikke ute etter å diskutere, du er ute etter å bli geniærklært, og spør du meg, så står du langt bak i køen sammen med alle andre som har tatt bilder av tv skjermer, oppvaskbenker, pc skjermer osv..

Jada, jeg hadde sluttet jeg, jeg bestemte meg for at kariannes kommentar fikk være den siste, men så går du nok en gang til angrep på meg under hennes kommentar, for da fikk lille deg vann på mølla..

Selvfølgelig er det personlig når du holder på som dette, hva skulle det ellers være?

Jeg er ikke den eneste som ikke har likt dette bildet, men du kommenterer ikke de kommentarene..
Hans Petter L.

Hvor er det du ikke er personlig?

Ta selvkritikk, les MINE innlegg over, så ser du.

Hvor står der at jeg ønsker å bli genierklært?

Står der heller kanskje at jeg ønsker å lære?

Hvem er du som kan si hva folk skal like og ikke like?

HVorfor er de som liker dette patetiske og kunnskapsløs?

Svar på dette på en saklig måte, og vi har kanskje noe å snakke om!
Avsluttet .

Ja, og med det håper jeg vi alle kan holde kjeft.
Dette går bare om hverandre om slenging av dritt her og der. Man ser tydelig at dere snakker forbi hverandre og med misoppfatninger så kommer det setninger som virker mer og mer personlige. Jeg synes ikke den ene meldingen er noe bedre enn den andre. For å være helt diplomatisk så mener jeg at denne diskusjonen burde slutte her og nå fordi vi vet så inderlig at dette aldri vil ta slutt og ingen vil bli totalt enige. Det er så klart fritt for å si hva man vil, men ta det opp via meldinger eller diskusjonsiden. Håper at dere vil slutte med denne kranglingen nå og se etter nye bilder og motiver
:) Både å knipse og kommentere. Og med det så sier jeg bare ''This is Dr. Fraiser Crane...signing out''

:P

Always look on the bright side of life :D :D :D
Hans Petter L.

Hehe...
Likte den kommentaren Sindre.
Der et jo helt sant!

Jeg synes forøvrig at det er spennende at folk bruker så mye tid og energi på bildet mitt.
Da må det være noe der! Hehe..
(428 visninger på 23 timer, uten å være akt bilde!)

mvh
HansP
Avsluttet .

Joda HP..

En liten rettelse først, jeg er ikke personlig når det gjelder deg i utgangspunktet, jeg aner ikke hvem du er.. Det blir personlig når du på dne måten du gjør går til angrep..

Tar du selvkritikk sier du? jaja greitt nok, deg om det.

At du ønsker å bli geniærklært er min personlige konklusjon utifra din reaksjon på dette bildet. Mulig den er like feilaktig som dine konklusjoner ovenfor meg.

Hvis du virkelig ønsker å lære så tar du selv slakt av et bilde til deg istedet for å gå til angrep på slakteren. Du må ikke nødvendigvis være enig, men prøv å se bildet ditt fra en litt annen vinkel enn din egen..

Jeg har ikke påstått at jeg skal bestemme hva andre liker og ikke liker, det får være opp til hver enkelt.

Jeg har ikke skrevet at de som liker dette bildet er patetiske og kunnskapsløse, det er din konklusjon som jeg ikke kan kommentere av den grunn.. Det var en annen del av Sirens innlegg jeg mente tydet på at hun var kunnskapsløs.

Slutt fra meg, jeg synes Sindre har kommet med en særdeles fornuftig oppsummering, ønsker du å fortsette så finnes meldingssystemet:-)
Karianne H.

Hei igjen Hans-Petter!
Nå skal ikke jeg si noe mer om denne diskusjonen som har vært her. Men det er jo fint å få så masse visninger.. He-He!
Ville bar takk for kommentar til mitt bilde fra Nordmarka - vi er visst like glade i NI vi to!! Ta en titt under de bildene igjen og du vil se at jeg også har ''fått mitt pass'' påskrevet!!
O-la-la!!!

Karianne :-)
Inger-Lise S.

Les første kommentar her,så ser dere hvorfor denne diskusjonen kom igang.Men frekkhetene ble bare værre for hvert innlegg fra vedkommende.
Måte på mangel på selvinnsikt! Måte på frekkheter!

Jeg syns ikke noe om bildet ditt Hans Petter,men dette har du ikke fortjent.
Her tror jeg det er kranglesyke som råder.

Gratulerer med nytt kamera!

Mvh Inger-Lise
Avsluttet .

ILS..... Det sier du??:-).. Er ikke du klar over at du er ett begrep på foto.no? Ikke et positivt ett.. at du ikke skjønner stort er greitt, men må du vise det absolutt hele tiden? Har du noe dritt du skulle ha slengt til meg, så er du hjertelig velkommen til å gjøre det enten på meldingssystemet eller mail eller lignende.. Det rare er at jeg har fått flere positive tilbakemeldinger på mail fra folk som ikke gidder å uttale seg.. Nå var denne diskusjonen avsluttet, og så kommer du med minus ørti i IQ og drar igang igjen.. Det er godt mulig at jeg ble frekkere og frekkere, men har du lest hva jeg svarte på, eller rettere sagt, har du skjønt det? betviles på det aller sterkeste.
Inger-Lise S.

Hei Hans Petter Lie!
Beklager at dette kom under ditt bilde,i tillegg til all den andre dritten.
Jeg svarer selvsagt ikke denne latterlige personen.Han klarer selv å vise hvem han er.

God helg til deg!

Mvh Inger-Lise
Avsluttet .

Jada ILS:-).. gjør det..

Som sagt, skal du slenge dritt, gjør det gjerne, på meldingssystemet, skal du støtte, så gjør det for all del gjerne her, men ikke gjør det ved å slenge dritt, da viser du bare hvem DU er.
Avsluttet .

Og her var vi igang igjen. :) Synd at det skal komme så mange kommentarer på et bilde som ikke har så mye å gjøre med selve bilde :) Rar setning...

uansett. Hvem som har rett eller galt vil jeg ikke uttale meg om, men jeg håper flertallet er enig med meg at nå er denne diskusjonen slutt (hvertfall på dette bildet). Og det var nok unødvendig av ILS å ta det opp igjen. Men Nå skal ingen peke fingre. Som det er sagt nå tusen ganger: Ta dette opp i diskusjon eller melding. Dette gjelder alle. Jeg er for at man skal kunne si sin mening, men det er da et bildekritikk sted, og da regner jeg med at det bør gå rent på bildet...ikke noe annet.

Og med det så håper jeg at vi er ferdig med diskusjonen og lar HP få konsentrere seg om å ta nye macro-bilder. Noe kanskje jeg mener han trenger å øve seg litt på. No hard feelings. Jeg suger nok på macro selv.

med VENNELIG hilsen
Dr. Phil
Hans Olav S.

Hei Hans Petter

Jeg ble ganske forundret av å lese kommentarene dine. For før jeg leste dem, syntes jeg faktisk at telefonen din var ganske så stilig i macro med selektiv fokus. At noe er sylskarpt og noe er ute av fokus, det gir en fin effekt. Bildet gjør seg best i svart/hvitt.

Men siden ''ekspertene'' har talt, så ''burde'' jeg vel egentlig rette meg etter dem og slakte bildet ditt nord og ned. Men jeg skjønner ikke vitsen med slike holdninger.

Jeg liker bildet jeg, og selv om det ikke er ''Årets bilde'', så er det rom for det her på dotten.

Om folk ikke har noe mere konstruktivt å komme med en ''slett bildet'', så burde de kanskje tenke over hva de gjør her på dotten, og hvorfor de absolutt MÅ kommentere bilder.
Det kan virke som at de ''kunnskapsrike fotografene'' som etter sigende blir ''jaget bort'' fra dotten har mangelfullt utviklede sjelsevner, eller bare rett og slett dårlig sosial intelligens.

Stå på Hans Petter!

MVH.
Hans Olav
Avsluttet .

Var vel ikke noe sjokk at det skulle komme fra deg Hans Olav, makkeren din har jo allerede vært inne og sagt sin mening, som jeg skrev til henne, skal du støtte, så gjør det gjerne her, men ikke støtt ved å slenge dritt om andre, og du snakker om mangelfullt utviklede sjelsevner?? du bør trå varsomt når du kommer med påstandene dine, kunne hende at jeg fant dem en smule injurierende vedsiden av at du ikke har filla peiling på hva du prater om og om hvem.. Jeg har slaktet dette bildet, HP var ikke enig og ble grinete fordi jeg slaktet det, det er greitt, diskusjonen etterpå er også grei, jeg har ivertfall innrømmet at jeg kan være klysete, den innrømmelsen har ikke kommet fra andre i denne ''debatten''.. Du kommer med ganske så sterke beskyldninger, som sagt, beskyldninger som du ikke har en eneste grunn for å komme med, og jeg kommer til å informere foto.no om dette og kan jo bare be om at du blir fjernet, og håpe på det beste.
Inger-Lise S.

Du snakker JPK om injurierende her...Og om at man bør gå på diskusjonssidene eller i privat melding.
Hva har du gjort her?

Hva med min IQ i ørten minus? Ingen forstår noe etc.
Din private melding har jeg lagret.
Så trå heller du varsomt,selv om jeg er en ''Helvetes idiot '' og må være det dummeste menneske som går på 2 ben,om jeg går på 2 ben...Bare for å minne deg på littegrann!

Fei for egen dør!
Avsluttet .

Oisann, nå er de samstemte også, så festlig da:-)

Kan ikke dere to finne på en variant som overrasker en eller annen??

that would be a change... for å si det på den måten...
Siren L.

ILS og HOS: denne diskusjonen var sluttet og det var stille under bildet til HP. Synes det var unødvendig og starte/fortsette den igjen.
Det er min ærlige mening!
HP har bedt om at det skal avsluttes- for lenge siden.

ILS: syntes du skrev for noen dager siden:
''Jeg svarer selvsagt ikke denne latterlige personen.Han klarer selv å vise hvem han er.''......


Vil ønske HP tillykke med sin brud, 21.08-2004
Han er på bryllupsreise nå- og det har ingen hensikt å krangle under hans bilde.

Siren





Hans Olav S.

Det er jo fint at du Jan Petter får lov til å henge ut folk med navn og gi sterke personkarakteristikker. Mens vi andre kan ikke engang ytre våre ærlige meninger om helt generelle ting før vi står i fare for å bli slettet fra dotten?
Ja det var sannelig bra moral og etikk, eller skal vi heller kalle det dobbeltmoral?

Du har vel rett Siren (Gandhi mente også at man ikke skulle kjempe), men så lenge jeg lever skal jeg slå ned på urettferdighet. Jeg har sagt mitt. Beklager forstyrrelsen.

Lykke til med bryllupsreisen Hans Petter og gratulerer med macro linsa.

MVH
Hans Olav
Siren L.

HOS,
kjemp i vei - men cluet var: ikke under HP's bilde!
Understood?

Siren
Avsluttet .

En kommentar til fra meg..

Hans Olav.. Det er en viss forskjell på det å bryte inn i en eksisterende diskusjon mellom meg og HP, for å komme med skittkasting slik du og ILS har gjort..

En diskusjon mellom to parter som trigger hverandre blir raskt en følelsesladd situasjon, og har en tendens til å utvikle seg en smule.. Dette er en sak mellom meg og HP.. Når enkelte selvoppnevnte riddere skal komme brasende inn som du og ILS helt som forventet har gjort og kommer med grove beskyldninger helt uten at noen har sagt, gjort eller ment noe i deres retning så blir det et lite hakk over usaklig.. dette er ikke deres bilde, ikke deres diskusjon, dette er mellom HP og meg, jeg har opptil flere ganger avsluttet denne diskusjonen med god hjelp fra Dr. Phil, men dere er ikke interessert i å slutte, dere er kun interessert i å provosere... de fleste tror jeg skjønner det.. sikkert mange som helt rettmessig etter denne diskusjonen synes at jeg er en drittsekk, og det aksepterer jeg, men det dere bedriver er totalt uholdbart..
Hans Olav S.

Min første kommentar VAR TIL Hans Petter. Også skal jeg lissom få kjeft for det av ANDRE? Han kan kjefte på meg selv når han kommer hjem. I mellomtiden kan dere andre også være stille.

Er det noe rart det er krig i verden...

MVH
Hans Olav
Avsluttet .

Jada Hans Olav... kommentaren din var sikkert til HP, men jeg tar det for gitt at når du nevner noe om mangelfullt utviklede sjelsevner osv osv... så var det et aldri så lite spark i min retning... eller??:-),,, Mulig jeg er forutintatt og at det var heeelt tilfeldig at det kom under dette bildet...

Jadda:-)
Fredrik V.

Enkelte kommentarer her er jo på barnehagenivå. Rett og slett tragisk oppførsel og pågående diskusjoner for ingenting. Kommenter heller bildet, i og med at det faktisk heter BILDEkritikk, ikke personkritikk. En ting kan være sagt: dette bildet har tydeligvis skapt furore på foto.no.
Hans Petter L.

Her har det virkelig gått for seg mens jeg har giftet meg.
Jan Petter, jeg regner vel med at jeg gav KLART uttrykk for at jeg ville legge denne ballen død. her. Ikke at du skulle svare på alle som har strevet inn her (Les ca. alle, gadd ikke lese alt) som om dette skulle være en chat kanal.

mvh
HansP

PS. Jeg er nå lykkelig gift, men reiser ikke på bryllups reise før om en uke!
Avsluttet .

Gratulerer med ekteskapet og måtte lykke følge deg og din.

Angående diskusjonen blir jeg bare oppgitt!!! Hører dere??? Det kastes bensin, parafin og fyrstikker og annet brennabart på dette meget feiltolkete bålet.

Eneste jeg kan si er SLUTT! Respekter fotografens ønske om at diskusjonen skal slutte på hans bilde. Dette går til alle (inkludert meg selv).

Mine kommentarer på dette bilde står jeg fast ved enda, og jeg oppfordrer alle som er med på denne diskusjonen og følge mine råd. Jeg er ingen proff fotograf, men jeg kan da noe om normal oppførsel og høflighet. Greit om man er uenig i JPK sine uttalelser og at han er uenig i andres, men det har vi da nå klarert for tusende gang. Kom dere videre. GAAHHH!!

Jeg har nå ingen andre kjente å signere med her....
Alle er tatt. Men jeg tror kanskje at navnet Jerry Springer passer fint i denne sammenheng, så jeg bruker det.

Mvh
Jerry Springer
Eirik H.

Eg er samd med JPK når det gjeld kvaliteten på biletet. Makro er moro, men makrofunksjonen i seg sjølv er ikkje nok for å skape gode bilete. Faktisk er det kanskje enda meir krevjande å lage gode makrobilete enn i normalperspektiv.

Du kan lage eit bra bilete av mobiltelefonen din, men det må være meir gjennomtenkt enn dette her. Tenk på lys, vinkel, djubde. Kva er hovdmotivet? (ikkje mobiltelefonen i seg sjølv)

Kanskje du opplever JPK som krass mot deg, men det er noko ein må tåle. Du har sett nivået til ''raud'', og JPK sin fyrste kommentar var innanfor rammene av ''ærlige, men velbegrunnede meninger''.
John-Tore G.

Loooool. Så mye tullball har jeg ikke lest på veldig lenge. Støtter deg 100 % H-P ;-)
Man legger ut de bildene man ønsker,(så fremt de er i tråd med Foto.no`s reglement) og så håper man på konstruktive kritikker......
Jeg synes dette er så grovt at det kvalifiserer til stengelse av konto. Bannskap og fornærmelser hører ikke hjemme her.
Kontroversiellt bilde som provoserer.... Den har man hørt før i fotoverden. Heldighvis ble ikke alt makkulert.........
Mvh John-Tore :-))
P.S Til lykke med ekteskapet!!
Knut Ådne F.

Jan Petter Kristiansen er en helt... :P
Rart at en fyr som kan og vet ''alt'' ikke har lagt ut ett eneste bilde på foto.no...

Hans Petter L.

Joda, han har nok det skjønner du.
Han bare sletter dem etter hvert...
Noen gjør det!
Han har faktisk tatt noen veldig spesielle bilder, noe bra, noe mindre bra.
Smaken er som baken...

mvh
HansP
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu