Fjellvåk nr 135 på foto.no
Første dag i skjulet etter att vi har fått det på plass igjen etter orkanen,reiste ut for å begynne arbeidet med å bolte skjulet fast.Tenkte att jeg kunne sitte noen timer først å så gjøre arbeidet etterpå å treger ikke på det.

Fjellvåk, fugleart i haukefamilien. Kroppsstørrelse omtrent som hønsehauk, men fjellvåken har en utpreget sveveflukt høyt oppe i luften mens hønsehauken mest flyr med raske vingeslag i skogområder. Hunnen, som er størst, kan ha et vingespenn på ca. 1,4 m. Fjellvåken har brede, lange vinger med samme fluktsilhuett som kongeørn. Lys underside med en markert mørk flekk ved vingeknoken, mørkebrun buk og mørkt bånd i enden av den lyse halen. Tarsene er fjærkledde. Fjellvåken har en sirkumpolar utbredelse og er en av våre vanligste rovfugler over store deler av landet. Etter en sterk tilbakegang i 1950- og 1960-årene har bestanden tatt seg opp igjen her i landet og etablert seg i nye områder. I gode smågnagerår hekker nå trolig 5000–10 000 par i Norge. I Sør-Norge mest knyttet til fjelltraktene, men kan også hekke meget spredt i skog til dels helt ned mot Oslo. Da ligger reiret ofte i store furutrær, men hekking i fjellvegger er ellers mest vanlig. Fjellvåken lever overveiende av smågnagere (mus og lemen) og har vært totalfredet siden 1971. Trekker i sørlig og sørøstlig retning særlig til det sørøstlige Europa, men noen ganske få kan overvintre ved norskekysten. Av slekten Buteohekker to arter i Norge, fjellvåk og musvåk.
fornøyd
Bildet inngår i albumet Bilder fra Rovfugleskjulet mitt - Her kommer jeg til å legge bilder som er tatt i fra Rovfugleskjulet mitt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-15 14:22:26
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 5dmkIII
  • Sigma 300mm f2,8
  • Brennvidde300mmmm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetSvingarm skjul iso 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_654104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Geir F.

Hei
Nydelig og skarpt bilde av denne fjellvåken med svært behagelig bakgrunn. Likte best originalen hvor en har blikkontakt.
mvh Geir
Dag Tore ..
+1
Dette er helt "professjonelt"Fantastisk og vellkomponert i vakkert lys og miljø! Sjeldent å se så gode bilder av ung fjellvåk her på " dotten" Det er bare å gratulerer med helt unike bilder av vakker rovfugl! Støtter også kommentaren til;Geir Folvik!
Pål B.

Råflott av fjellvåken dette, Svein! Knall blikkontakt på orginalen. Flott, dus bakgrunn som er ryddig og pen, noe som gjør at all fokus er på våken:) Alt i alt ett flott bilde!

Pål
Avsluttet .

Her var det en kjempefin kontakt med den friske og freidige fjellvåken.
Et flott bilde i fine farger.
Ingrid Milly L.

God blikkontakt og fin skarphet på fuglen i v1 så jeg velger v1 som beste bildet her.
mvh. Ingrid Milly
Svein R J.

Takk :)
Jostein S.

Hei
Dette er jo susende vakkert
Fabelaktig komp
Det direkte blikket er jo bare fantastisk
Jostein
Bjørn Åge O.

Suverent bilde av fjellvåken der jeg henger meg på de over. Knallbra Gratulerer med disse fotoskuddene
Alf B.

To flotte bilder av fjellvåken, klare med fine detaljer i fjørdrakten
Godt komponerte i kledlig format
Orginalen blir favoritten, flott blikk der den ser rett på fotografen

Alf
Magnar L.

Nydelig av fjellvåken på furugreina. Fin komp og teknisk topp. Behagelig bakgrunn. En art jeg aldri har hatt ved rovfuglskjulet mitt.

Mvh Magnar
Bernt Ø.

Gratulerer med ny art på brikken! Jeg visste ikke at fjellvåken gikk på åte - her har du nok vært særdeles heldig.

Mvh,
Bernt
Svein R J.

Takk takk "Bernt jo fjellvåken går på åte den selv om det ikke er den vanligste å få ned så ja er meget fornøyd"

Mvh Svein
Avsluttet .

Kjekt at du fikk et så fint bilde av en slik godbit. Ikke så ofte å se fjellvåken vinterstid. Ettersom det ser ut til at du har matet inn rovfuglene nå, regner vi med å se mange flotte rovfugl bilder fra din side framover.

SES
Solvår B.

Jeg henger meg på rosen.
Gratulerer med en ny art!
: ) Solvår
Roar K.

Hva broker du som lokkemat for å få alle disse flotte fuglebildene.
Nå vet jeg jo at du har gjort som englene I "Glade jul" - dalt ned I skjul, men likevel.
Igjen 2 flotte versjoner der kanskje originalen er hakket vassere.

Roar
Svein R J.

Lokkemat e ekte norsk jærkylling roar sunt og godt ;-)

Mvh Svein
Michael Wam H.

Det var et veldig flott bilde av fjellvåken, gratulerer Svein!
Morten W.

Dette var ordentlig bra.
jarl kjetil j.

Hei!

Pent og strøkent artsportrett av den vakre fjellvåken.Bakgrunn dus og fin. Personlig syns jeg ikke sittegadden er optimal. Den ser litt for "utplassert" ut med bark og småsår etter kapping. Nå er jeg fullstendig klar over alle som driver med dette plasserer ut egnede landings/sitteplasser på strategiske plasser (meg selv inkludert)men jeg ville prøvd å funnet en krokete og vridd tyrigadd e.l. som ville løftet bildet ytterligere.

jkj
Svein R J.

Takk "Jarl" vi ha ett par tørrgadder også som den kan sette seg på men denne gangen valgte han denne gadden som er noe vinden nok engang i år har knekt av ett tre:-)småsårene er nok etter haukene eller noe når di har sittet å renset nebbet oppå denne.Personlig liker jeg denne gadden best å det ser ut til att rovfuglene også foretrekker denne :-)


Mvh Svein
jarl kjetil j.

Den er god Svein Raymond, godt at både du og rovfuglene har funnet en gadd dere liker ;) Uansett gratulerer med fjellvåken, det er en flott rovfugl som ikke er mange forunnt å fotografere på denne måten.

jkj
Svein R J.

Takk for det Jarl :-)
Avsluttet .

Virkelig flott bilde!Ryddig bakgrunn og klare detaljer.

Espen
Børre Ø.

Flott bilde av en sjelden fugl, disse har det blitt alarmerende få av det siste tiåret. Personlig liker jeg best det uten blikk-kontakt,selv om det ser ut til å være litt mindre skarpt enn originalen(på min iPad). Misunner deg denne opplevelsen, ser disse nesten aldri selv. Mvh Børre.
Svein R J.

Takk for det Børre
Frode L.

Hei.

Denne har gått meg hus forbi, støtter meg til den velfortjente rosen over.

Frode.
Frode H.

Et nydelig bilde av en fantastisk flott fugl! Positur, farger, diffus bakgrunn som fremhever fuglen på en fin måte samt passende dempet lys. Må ha vært en fin opplevelse!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu