Hvalross
Siden vi er i gang med bilder av forskjellige arter sel her på dotten, tar jeg med dette bildet av en ung hvalross hann fotografert i Isfjorden i sommer.
Bildet inngår i albumet Svalbardnatur - Bilder fra Svalbardtur sommeren 2004
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Sigma EX 100-300/4 IF APO HSM
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101078} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Jonas L.

Flott portrett!
Tett og fint utsnitt som forsterker inntrykket av et kraftig dyr.
Svært god detaljering.

mvh JL
Ketil K.

Rimelig tett på dette! Enig med Jonas her - det tette utsnittet passer bra og gir en direkteopplevelse av hvalrossens ''personlighet''.
Vibeke P.

Et skikkelig flott og tett portrett. fantastisk skarphet, og nydelig lys. Bra dette!

Vibeke : )
Avsluttet .

Hvem er denne døsige, ubarberte karen med tenna på tørk? Været er tydeligvis fint i Gudbrandsdalen om dagen, og lokalbefolkningen har trukket ned til lågens bredder for en dukkert ;-)

Spøk til side; Veldig skarpt og flott bilde av en sjarmerende, men etter sigende livsfarlig skapning om man blir for nærgående. Skarpheten og fargegjengivelsen er på sitt beste og jeg synes du har lyktes veldig godt med dette bildet.

Ellers helt enig i Jonas kommentar.

mvh marius
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

ML: Du vet Gudbrandsdalen er full av originale personligheter, og i sommervarmen kravler de frem og smiler pent med de tenne de har. Denne er karen presenterte seg forresten som sørgudbrandsdøl.............;-)
Uansett, de er ikke bare til å spøke med disse gutta her. Flere folk stilte opp for å forevige denne hvalrossen som fant det for godt å ta seg en lur nær Longyearbyen i sommer. Den ser døsig og treg ut, men viste seg også fra en annen side når folk kom for nær, og kanskje på en litt uvøren måte gikk over noen av hvalrossens grenser. Best å holde avstand både for eget og dyrets beste.

Mvh
Svein B
Hilde J.

Fint oppsyn på denne karen her. Ser ut som han nyter tilværelsen. Vanskelig å forestille seg at denne kan være noe annet enn treg :-)
Fin skarpt og detaljert

~~hilde~~
Kjartan T.

Morsomt å se over bildene dine fra Svalbard. Du har fått mye bra på turen, og har vel mer på lur? Ikke så mye å kritisere på dette bildet... et portrett av hvalross som er flott utført, men som kansje mangler det lille ekstra for å skille seg ut blant mengden av slike bilder fra øya i nord.
Svein B.

KT: Jada, jeg er enig i at det er ikke mer enn en ren avbildning av en hvalross, et portrett. Som du sier mangler det mye for at det skal skille seg positivt ut fra mye av det en har sett av slike bilder tidligere. Med 5 effektive dager å fotografere på, og denne døsige karen kun som en bonus på det hele, ble tiden for knapp til å jobbe med de forskjellige motivene. Men turen ga mersmak, og ved neste anledning slipper en kanskje det førsteinntrykk-''rushet'' som følger med når en står over for så mye nytt på en gang.

Mvh
Svein B
Stig B.

Fint portrett av en skjegget gammel gubbe som soler seg.

FIn skarphet og masse detaljer. Fint å ha på lista si. Er helt enign med deg når det gjelder førstegangs-rushet; det gjelder å få arten festet til brikka, deretter teknisk bra til brikka, til slutt tenker en på komposisjon. Rekker ikke alt alltid, i hvert fall ikke jeg.

Mvh Stig
Lasse H.

Flott, skarpt bilde og bra utsnitt. Hvalrossen er som Moskusen - lett å ta feil av at den ser treig ut.
Jeg ser du har hatt lav sol i ryggen, noe som gjør bildet ørlite grann flatt i kontrasten, ikke at det gjør noe som helst i dette tilfellet.

Lasse
Carsten A.

Bra dette, eller enig med LH når det gjelder lyset - det beste hadde kanskje vært litt overskyet polar-gråvær. Bedre en mye annet jeg har sett av hvalross.

MVH CA
Per Harald O.

Finfint portrett av en fantastisk stilig kar med dårlig ånde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu