Nærøyfjorden - et paradis på jord
Utstyr
  • Nikon D3S
  • 28.0-300.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1010974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tor Einar K.
Nydelig bilde der lys og ikke minst skygger former lanskapet.
Avsluttet .
Hvilken smukt sted...kandten ved skyerne mod fjeldet er ikke helt i top men alt andet bare smukt klart og skarpt vh Sus ps. er det salt vand
John O.
Det er et dejligt stemningsbillede, i fine farver og dybde.
Mvh. John
jørn allan p.
mange takk for fine kommentarer. Jeg var veldig i stuss på den samme kanten som du nevner Susanne. Jeg jobbet med å få vekk halo, men måtte gi opp. Det viser seg at det må være naturlig "halo" - sannsynligvis sky/damp fra snøen og isen som ligger over fjellene. Dette har bidratt til å få en lysere linje langs hele horisonten. Den er imidlertid mest synlig i fjellkanten rett ved på brunn av den spisse vinkelen.
jørn allan p.
mange takk for fine kommentarer. Jeg var veldig i stuss på den samme kanten som du nevner Susanne. Jeg jobbet med å få vekk halo, men måtte gi opp. Det viser seg at det må være naturlig "halo" - sannsynligvis sky/damp fra snøen og isen som ligger over fjellene. Dette har bidratt til å få en lysere linje langs hele horisonten. Den er imidlertid mest synlig i fjellkanten rett ved på brunn av den spisse vinkelen. Ja, det er salt vann. Nærøyfjorden er en en fjordarm til Sognefjorden. Sognefjorden er verdens dypeste fjord (1200 m) og strekker seg 20o km inn i landet. Nærøyfjorden er listet på UNESCO sin verdensarvsliste pga av sin spektakulære natur, høye, bratte fjell, fossefall, intimitet mm. Absolutt verd å se.
Arild T.
Kjempeflott bilde, rett og slett! Jeg bor i samme fjord og vet hva du snakker om, Jf. tittel på bildet.

Hilsen Arild
Walter S.
Dette er et supert landskapsbilde som viser den flotte naturen i Nærøyfjorden, og også det flotte lyse som er der og som gir dybde til bildet. Nydelig med den røde kajakken på vannet mot den flotte speilingen i grønt og blått..

Like imponerende er det å oppdage at du faktisk har med deg en Nikon D3s i kajakken din! Ville tro at man kanskje pakker ned et kompaktkamera (som tåler vann?) eller til nød et m4/3-systemkamera, p.ga. plassen og vekten.

Mvh,
Walter
jørn allan p.
tusen takk Arild og Walter ! Jeg flytter gjerne inn hos deg et år Arild. Hele fjorden er en perle. Både nedenfra og oppe i fra fjellene. Har såvidt begynt å studere dette fantastiske stedet, og blir nok aldri ferdig. Ja, Walter, jeg tar alltid kamera med når jeg er innaskjærs. Pakker det i vantett pose, og fester det på kajakken. Problemet er at en blir fort ivrig dersom det skjer noe spennende. Prøvde meg på ørn som passerte meg i litt ruskete sjø. Det gikk dårlig når jeg prøvde å snue meg i kajakken uten at den fulgte med... Det positive med det var at jeg kjøpte meg nytt kamera :-)
Roger A.
Utrolig dybde i bilde. Nesten 3D effekt. HDR? Uansett et Vakkert bilde av Nerøyfjorden. Ville gjort seg i storformat på veggen....Regner med at "haloen" er skapt av et UV filter....
jørn allan p.
mange takk Roger ! Du har nok rett med tanke på UV-filter. Hadde helt glemt at det var i bruk, og tanken slo meg faktisk ikke heller. Jeg syns det virket en smule HDR-aktivt selv, men det erIkke HDR redigering. Jeg bruker kun enkel redigering i Light Room. HDR virkningen skyldes nok kombinasjonen av skygge og lys innover i fjorden. Og en touch med kontrast. Tror også at det "glatte" vannet er med på å skape et fint sug i bilde?
Solvår B.
Enig med de enige. Nydelig.
: ) Solvår
Avsluttet .
Fantastisk sted..var i nærheden ..da vi besøgte Olden for nogen uger siden..og det var det smukkeste jeg nogen sinde har set..det er bestemt ikke sidste gang jeg skal der til ..det er et paradis uden lige ...:-) vh Sus
jørn allan p.
mange takk ! og beklager for sent svar :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu