Ut mot havet.
Bildet er tatt på Smøla.
Utstyr
  • D-100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger687
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (51)
Tom R.
Hei Bjørn. Et flott og velkomponert bilde. Fint med den personen som står med sine utstrakte armer. Fargene er rolige og fine. Vet ikke om det er litt i det lyseste laget.

Tom:)
Kurt S.
Hei.
Ja det er godt å være ved havet-:) Selv tror jeg ikke jeg kunne bosatt meg noen plasser hvor jeg ikke kunne se havet.
Flott komposisjon, fine farger og fint lys.
Rolig, åpent og fint bilde som gir rom for masse tolkninger og filosofering. Muligens litt lyst på høyresida, men er ikke sikker.
mvh Kurt
Kjartan T.
Merkelig, på hendene ser det ut som om personen står vendt mot havet, mens føttene ser ut som om de vender mot meg... Det var først og fremst dette som tok min oppmerksomhet i et bilde som er en skikkelig klisje.

Er enig i at det ser litt for lyst ut, de vakre fargene i sjø og himmel hadde kommet bedre fram i en mørkere utgave.
Steinulf L.
Med ryggen mot havet? Klisje, javel, men et bilde med rom for litt stille tankevirksomhet.
Christer B.
ahh... indre fred.
Tror jeg ville gjort dette opptaket litt anderledes med vidvinkel, mye nærmere personen litt nedenfra; mer himmel og hav, mindre forgrunn, større avstand mellom person og horisont. Men for all del, vi gjør alt på hver vår måte. Ikke meningen å slakte deg Bjørn, det er et deilig motiv, menneske/natur.
;)
Avsluttet .
Ett velkomponert bilde som ga meg en følelse av ro og frihet i samme eske. Personen i bildet bryter fint med pastellfargene og skaper en fin dybde i bildet. Jeg synes det lyse er med på å skape friheten i bildet. Mulig det også kunne vært presentert i en nyanse mørkere variant, men ikke mye.

MvhJRH
Vibeke P.
Et rolig og behagelig bilde. Fredelige farger, et fredelig motiv. Horisonten føler jeg nok er litt for sentrert, til at den store spensten kommer fram, men dersom du ønsker å formidle et fredfullt og gjerne religiøst rettet bilde, så fungerer bildet godt.

Vibeke : )
Bjørn H.
Takk for kjappe og bra tilbakemeldinger...

Tom: Helt enig at dine justeringer hjalp til :) Takk -

Skjønner at skjermene kan være litt for forskjellig kalibrert, her ser det rimelig greit ut.., men det er nok muligens litt for lyst på høyre side ... ja :)

Kjartan : okey .... Artig at du føler føttene vender mot deg...hm... bra at vi ser ting forskjellig. Ellers syns jeg det av og til, er helt greit med klisjeer ...

Kurt, Steinulf, Christer...takk for bra tanker og innspill...

Bjørn ;¤

Bjørn H.
Jan Roar og Vibeke.... dere kom innimellom ...Uansett takk for fine synspunkter -

Bjørn ;¤
Fotograf Carl-Åge H.
Hei!

Vakkert og elegant bilde som formidler stemning til tusen... Ville kanskje hatt bildet ørlite mer mørkere som er nevnt ovenfor, og også kanskje kuttet nesten helt inn til personen fra venstre. Meget pent formidlet.

Mvh Carl-Åge
Mariann S.
Ser ut som en deilig plass å meditere eller be eller noe :-)
Fint bilde som falt i smak hos meg.

~Mariann~
Wigdis W.
For meg , som er halvt Smølaværing, er dette en nytelse å beskue ;-) Det er slik jeg føler at naturen og menneskene på Smøla er . Fredelig, , fritt,frodig og nakent på samme tid !
Det blir ørne-jakt til våren for de som vil være med!
Anniken S.
Det er vel bare du og Rune Rudberg som liker den teksten...*S*
Den ene personen som står der gjør hele bildet for min del. Ser ut som en strandet ørn som stolt viser frem sin hele fjærprakt. Kunne ha vært morsomt hvis hun hadde hatt en slik cowboy Laila jakke med frynser...
Bjørn, du er flink og her viser du et stemningsfult og idyllisk bilde...det er bare hodet mitt som har så mange rare tanker :-)
Venche J.
Nydelige pastellfarger, en smule lyst i høyrekanten, men slik er faktisk lyset ved sjøen - ganske ofte etter min erfaring.

Klisje = forslitt, stivnet uttrykksmåte en tale full av k-er og runde formuleringer - sier bokmålsordboka.

Kan ikke se at dette er et forslitt motiv. :)

Liker det jeg...

Wenche.
Kai-Wilhelm N.
ahhh.. Der kunne jeg godt være...
flott

-k
Siri Elisabeth J.
Lekkert dette Bjørn.

Fint komponert.

Vakker solnedgang.

Anniken sier det fint: Ser ut som en ørn (med litt slunken fjær prakt riktig nok...).

Sol opp og sol nedganger er av og til en spennende kulisse å bruke. Det kan bli for enkelt og ofte bruke ordet klisje når denne kulissen brukes. Bruken av ordet klisje begynner nesten å bli litt klisje det også:-)

Hilsen fra Siri;-)
Rune T.
Bjørn, jeg liker ikke begrepet klisje anvendt på bilder. Hverken mine, dine eller andres. Det blir for båstenkende og for begrensende i det å se på bilder. Innrømmer at det til og med nå nesten ''hindrer'' meg i å skrive hva jeg mener om bildet.
Men det ER likandes, hvem kan vel motstå vakker natur og behagelige farger? Og du presenterer det nok en gang på en framifrå måte. Men bortsett fra det, hva da? Er det noe mer som trigger ved bildet, som gjør det mer interessant enn andre tilsvarende bilder? Jeg vet ikke helt, men interessefeltet mitt rettes mot kvinnen med stor K som enten i ''ærefrykt'' eller ''tilbedelse'' retter seg inn mot det storslagne.
Nesten svulstig det her, men tror du vet hva jeg mener (ref tidligere samtaler).
Bildet er forøvrig en tanke lyst i høyre side(etter min smak), men gradienter er jo vakre de også - fra mørkt til lyst!

Mvh
Rune
Marit E.
Hei Bjørn!

Vakkert dette!
Fin solnedgang og et stille, fredelig bilde.
Kanskje en anelse for lyst på høyre side. Ellers lurer jeg på hvordan jeg hadde oppfattet damen hvis hun hadde hatt sorte sko på bena. Slik at jeg ikke hadde sett føttene hennes.
Kanskje hadde hun da fått et mer statue-preg? Vet minsanten ikke, jeg...

vh
Marit
Bjørn H.
Takk alle sammen for flotte kommentarer...

Skjønner at mange av dere syns høyre hjørne blir for lyst ... jaja... da får jeg vurdere en mørkere gradering da !!! :))

Marit: Det med å mørkelegge føttene helt var virkelig en god ide ... !!! hm... den likte jeg godt tror jeg ... Thaaaanks :)

Bjørn ;¤
Stig B.
Vakkert utsyn over behagelige farger og fine linjer. ''Statuen'' skaper liv og referanseramme i bildet. Kunne også tenkt meg mørke sko på statuen, som har positur som kristus-statuen i rio?????

Uten statuen ville dette blitt et noe kjedelig utsnitt.

Mvh Stig
Avsluttet .
Det er dama som gjør bildet interessant her. Fine lyse pastellfarger, særlig i høyre halvdel. Bra panoramaeffekt. Får meg til å tenke på en gammel klassiker Neil Young hadde da han spilte i Buffalo Springfield på slutten av 60-tallet: nemlig Expecting to fly...åpningsstrofa var vel noe slik som ''There you stood on the edge of your feather, expecting to fly...''

Et småpoetisk bilde dette.
Marina R.
Ro og harmoni i farger og komp.
Liker personen som tilber naturens mektige åpenhet.

Marina
Avsluttet .
Pent. Bra komp!

MvH Stian Håpnes
Tone B.
Herlig bilde! Rolige fine fargetoner og en fin komposisjon. Likte det veldig godt!

mvh Tone
Janne L.
Så nydeligt. En vakker solnedgang liker vi alle. Damen ble prikken over i`en. Og hun står der med armene ut og nyter naturen. Flott.
Janne
Inger Anne Maritsdotter V.
Eit flott bilde dette her , litt symbolikk i det , fredfyllt og vakkert med masser av god stemning ; det som imidlertid forstyrrer litt er plassen der personen står ; den syns eg stjeler mye av oppmerksomheten i dette bildet , hadde mye av den blitt skåret bort , så hadde bildet fått en mer ''renere'' stil over seg.

mvh Inger Anne
Kjartan T.
Jeg har heller ingen ting mot klisjeer, men bemerket det bare fordi denne typen bilder, med mennesker med hender mot hav og solnedgang, er en gjenganger. Det er et motiv vist i bøker, blader, i fotoklubber og på utstillinger i mange ti år. Ordet forslitt passer derfor godt...

Mener nettopp det hører med i kritikken, da kreativitet og overaskelse er viktige elementer når gode bilder skal skapes. Håper jeg ikke har gjort noen sur ved å bruke et slikt negativt ladet ord under et så vakkert bilde av en solnedgang:)
Fred S.
Må nok si at jeg er enig med Kjartan her, Bjørn, og jeg er ikke engang redd for å gjøre noen sur. Det som overrasker meg mest med bildet er at det er så lite overraskende: jeg forventer meg klisjeer fra de fleste her inne, inklusive meg selv, men kanskje ikke fra deg i den grad du har levert det her. Jeg ser jo at folk til det kjedsommelige her inne hevder at det ikke finnes noe som heter klisjeer, noe som selvsagt er vrøvl. Kunsten er vel bare å gjøre bildene så bra at klisjeene ikke blir for iøyenfallende, og du har ikke lykkes helt med det her. Bildet er pent..., that`s it.

vh fred
Inger-Lise S.
Råstilig bilde med flott motiv,fin komposisjon og gode farger! Dette likte jeg godt!

mvh Inger-Lise
Fred S.
...og når en snakker om sola: Klisjeer forbindes jo vel så gjerne med språk som med bilder, og det hender jeg lurer på om folk flest egentlig vet hva som menes med en klisje. Som jeg nevnte i svaret på kommentaren din, Bjørn, så dreier jo opprinnelsen til ordet seg trykkplatter som kan trygge samme bokstav/setning om igjen og omigjen, som du helt sikkert vet.
Om en hadde samlet kommentarene til ILS mellom to permer ( og det hadee blitt ei tjukk bok), og så lest gjennom dem, DA hadde en for alvor skjønt hva en klisje er.
I bilder er det selvsagt også vanskelig å unngå klisjeer, de fleste motivene er ''brukt'' før, så kunsten blir selvsagt å unngå ''trykkplateeffekten'' ved stadig å fornye ''gamle'' motiver. Det er du veldig flink til, som regel, men dette bildet er som sagt ''trykket'' før, om enn ikke på langt nær så mange ganger som ILS stereotyper (les: kommentarer)

vh fred
Caroline M. S.
He, he - Smølas svar på Jesus-figuren som skuer utover Rio de Janeiro. :-)

Men utover at jeg fikk assosiasjoner til en annen verdensdel og et helt annet miljø, ble ikke dette noe stort bilde for meg. Jeg henger meg mest opp i at personen i mine øyne ser for oppstilt ut og synes ikke de store bevegelsene passer til det jeg opplever som et stilleferdig, rolig landskap (synes ikke landskapet ser storslått ut - ikke noe å omfavne, om du skjønner hva jeg mener. Jeg ville heller hatt en stille, rolig person med små bevegelser her).
Avsluttet .
Liker fargene til venstre, ikke til høyre for midten. Ville nok valgt et noe mer dristig perspektiv. Forøvrig en artig kommentar fra Strømme. Også litt enig med ham i at dette er pent, ikke mer. Men skulle like å se en versjon kappet sånn ca på midten?
Inge-Martin F.
Hei Bjørn.
Asosiasjonen min er også Kristus statuen i Rio,men dette kan også være så enkelt att ho veifter med armene og roper om hjelp fordi båten er vekk å ingen folk å sjå,og i horisonten er det svært øde,og for å visse nett dette så må det være med så mykje horisont som mulig.
Det att det var ei stripe med magenta røtt i himmelen står fint til det blå og svarte ellers,men uansett er dette eit flott og roligt bilde som ikkje brytter klart,varken med regler eller klisjer men dette er heller ikkje eit skole eksempel på dette heller synes eg.
Mvh. I.M.F
Hans-Einar O.
Småpent dette, Bjørn!
Smølanaturen er herlig, men synes kanskje heller ikke du er helt i mål her.
Vakkert og tradisjonelt, men jeg vil liksom ha noe mer....
Sitter og scroller litt og leker meg med å ta bort grunnen hun står på, blitt noe annet hvis hun hadde stått på en enslig stein tettere ned mot sjøkanten.
Går for forslaget om å mørklegge føttene.
Fikk uansett lyst på en Smølatur igjen ;-) Min svigerfar har et hus der ute som vi kan benytte når vi måtte ønske.

mvh Hans
willy m.
vakkert og poetisk...synes kanskje landskapet i seg selv kunne vært mer justert i farge og kontrast..ser for meg et slikt motiv i mer skyggevirkning..altså her ble det litt lys bakgrunn som tar øynene vekk fra damen som har en herlig positur og er såpass sentral at hun fortjener å komme ørlite mer i ''fokus'' hvis du skjønner...noe zen over dette:)
mvh willy
Kristine G.
Hei Bjørn!

Det ser ut som personen påkaller værgudene :-)) Tonene på høyre side er i lyseste laget for min smak, ser nesten utbrent ut her på min skjerm.
Jan W.
Nydelige farger fra en del av skalaen du ofte benytter Bjørn!

Fin harmoni og balanse i bildet men savner nok litt av den ellers fortreffelige kreativiteten din her.

Mvh. Jan
Adrian Øhrn J.
ah! ro i sjelen får jeg! fint.
Kay R.
Flott dette Bjørn...

Praktfull natur i flotte omgivelser og hærlige farger. Kan man be om mer??? Synes ikke ordet klisje e lov å bruke i fotoverden. Kan vel ikke si annet enn at æ likte bildet ditt meget godt...

MVH Kay:-)
Trond H.
Hei!

Bildet først: som sedvanlig velkomponert, med avstemte og naturlige farger. Kunne kanskje også tenkt meg en litt mer mørkere versjon, men det blir vel til sjuande og sist ein smakssak. Savner litt det som overrasker i bildet, som gjør at eg stoppar ekstra lenge opp ved det.

Ser det diskuteres litt ang. klisje og den slags her. Det er jo ikkje for ingenting at noko vert ein klisje. Det litt morsomme med dette bildet er at du nok ubevisst har kome meg i forkjøpet med eit bilde som hadde passa rett inn i ein serie som eg har på trappene. Komponisten Edvard Fliflet Bræin har skrive eit verk som heiter nettopp: Ut mot havet, og blant musikere vert det gjerne rekna som ein av dei store norske musikk-klisjeene. Planen min er å visualisere klassiske musikkstykke med bilder, og her har du kome meg i forkjøpet akkurat på dette verket. Her passar musikk og bilde som hånd i hanske, dette er virkelig Ut mot havet...

MVH TH
Bjørn H.
Takk for nye kommentarer ..

Trond: Ååååå så godt å høre at klisjeene ennå lever... hehe :))) Forresten litt pussig og snodig det du nevner....

Kan bare ønske deg lykke lykke til med visualiseringen ....

Bjørn ;¤
Vegard E.
Tror ikke jeg har sett noen til dags dato som tar deg på sånne bilder, Bjørn. Du komponerer (som vanlig) utrolig pent. Kanskje vært enda mer spennende om du hadde mer å gå på, slik at personen ble mindre. Ville muligens virket enda mektigere, men du treffer stemningen slik det er nå også.
Nils B.
Hei Bjørn.
Har sett på bildet opptil flere ganger nå å må nok si at det fengsler, men at det også har opptil fler muligheter til forbedring. (og heldigvis for det). Bildet virker litt venstretungt, og når det gjelder personen i bildet så kunne du jo benyttet en reflektor slik at du fikk lyst opp nettopp ryggen på denne. (det er ikke mye som skal til) Dette hadde jo også vært med på å lette den litt tunge venstresiden. Videre så kunne du om duhadde benyttet reflektor justert på en litt annen måte i ps uten at det gikk ut over bildet. Bildet har en rolig og vakker stemning og jeg bryr meg ikke om det er en klisje. Om du synes bildet er bra og kan stå for det så holder det i massevis for meg. Klisje diskusjonen er jo til tider klisjeaktig den også.
BRA Bjørn.
mvh Nils
Bjørn H.
Takk for bra innspill og gode råd Nils ... Ser at det helt klart er forbedringspotensiale, og heldigvis for det ...

Kjekk kommentar .)

Bjørn ;¤
Kristoffer R.
bra pastellfarger. Tankene går umiddelbart til Rio og Jesus-figuren der (beklager hvis noen har nevnt dette før, men det var alt for mange kommentarer over her til å lese alle...). Synes det er litt i hviteste laget i høyre kant, og føler egentlig ikke at dette er blant dine beste bilder, selv om det ikke betyr at det ikke er veldig bra.
Hilde J.
Synes personen på stranda virker skummel jeg...
Vakkert bilde, kanskje litt mørkt på venstresiden?

~~hilde~~
Ioannis L.
Praktfult!
Velkomponert og meget stemningsfult! ;D
Avsluttet .
Flott natur og bakgrunn generelt, men siluetten av den personen var litt sær...

MVH Asbjørn
Jonny E.
Hei hei

Dette bildet engasjerer meg,
eg har sett på det mange ganga
liker... liker ikke...liker...liker ikke... posituren på personen,
bildet gir meg en litt rar følelse,
men eg liker og bli engasjert, bra.

Ha en god kveld

. JonnyE

Torbjørn S.
Nydelige farger. Fin plassering av silutetten som jeg synest bryter stemningen på en måte jeg ikke helt liker. Mulig du vil formidle noe spesielt her?

TS
Nils L.
Ganske brukbart. Litt kunstig / oppstillt, men det virker.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu