Ringvi
Dette er en lomvi - men på grunn av den hvite ringen rundt øyet kalles den for ringvi. Vanligere jo lenger nord i fastlandskystnorge man kommer.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-26 20:43:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • 200-400mm VR G f4
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeEV -1,0 ISO 200
  • Nei
  • AnnetUtsnitt ca 1/9 av originalbilde. Gir en forstørrelse på ca. 36 ganger.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger558
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Robin S.

Flott bilde, selv om fuglens kroppsspråk bærer preg av at den har sett fotografen og helst vil komme seg på noe mer avstand.
Ble imponert over hvor skarp den nikonzoomen er, og da jeg så at bildet attpå til er et kraftig utsnitt av originalen, ble jeg ikke akkurat mindre imponert, for ikke å si skikkelig misunnelig!
Are S.

herlig bilde!
dette var virkelig tett å kompakt.
nydelig skarphet!!
kjempe bra..

mvh Are
Jens Erik N.

Utrolig skarphet og perfekt eksponering av en art som vi ikke ofte ser gode bilder av. Bra !!

mvh Jens Erik.
Lars-Anders M.

God fotojakt.
Venche J.

Flott Ketil. Dette var bra. :)

Wenche.
Inger-Lise S.

Aldeles nydelig! Flott bilde og som vanlig dyktig eksponert.
Meget dyktig utført.

mvh Inger-Lise
Lasse H.

Enkelte områder i bildet bærer noe preg av utsnittet, men dette er svært bra!

Lasse
Hans-Gunnar H.

imponert over hva du får hentet ut av en så stoor cropping!

Resultatet ble ihvertfall severdig!

MVH Hans-Gunnar
Thore A.

Fint bilde, selv om fuglen ser ut til å være skremt av fotografen. Imponerende kvalitet på fila fra D70 hvis denne crop'en er så stor som angitt. At objektivet er skarpt vet jeg - men jeg trodde ikke det var mulig å få så god kvalitet ut av en så kraftig beskjæring - noe som tyder på god råfil og dertil dyktig etterbehandling.
Ketil K.

Takker for kommentarene. Det er riktig at fila er kraftig etterbehandlet. Bildet er i nesten 100% pixeloppløsning, men altså ikke interpolert opp. Det er hentet inn i PS og forbehandlet via Phase One Capture 1 Pro 3,5. Det er brukt Fred Mirandas plug-in for flertrinnsoppskarping, samt Neat Image på deler av bildet. Bildet er tatt utenfor Runde, håndholdt fra båt hvor det var noe bølgegang og ganske kraftige vibrasjoner fra motoren - så dette bildet hadde neppe blitt såpass skarpt uten VR-funksjonen antar jeg.
Kjartan T.

Flott, og takk for tekniske opplysninger. Imponerende at man kan få ut noe som ser så bra ut med de forutsetningene som lå i bunn.
Jonas L.

Skikkelig pent artsbilde av et fint eksemplar. Som TA sier, så ser man at den er oppmerksom på fotografen, men det plager ikke meg her.
Interessante tekniske opplysninger også.

mvh JL
Bjørn H.

Nydelig bilde Ketil ...

Har ikke store peilingen på fugler jeg, men denne så litt sjelden ut !!

Bra motiv -

Bjørn ;¤
Reidar S.

Meget bra dette, tatt i betraktning størrelsen fuglen har hatt på originalen.

Men jeg synes du har vært altfor ivrig med USM'en - da fjærdrakten på fuglekroppen og spesielt vannet under bærer preg av dette.

Ville ha jobbet litt med ulike innstillinger da jeg tror denne er langt fra optimal og trekker en del ned.


Mvh Reidar
Ketil K.

USM - klarer ikke å se det på min ene LCD-bruksskjerm her, kanskje noe på den andre skjermen jeg benytter.
På hodet til ringvien er det forresten finfordelte vanndråper som lett kan oppfattes som USM. Reidar: Jeg har forsøkt meg frem - men det er selvfølgelig i forhold til denne bruksskjermen. Tror kanskje først en papirutskrift vil kunne gi svaret på hvor godt eller dårlig dette er. Men selvfølgelig enig at å ha vært nærmere fuglen ville høynet kvaliteten på bildet!

Ser ellers at jeg for å unngå utbrenthet i det hvite har benyttet EV på -1,0 - med de negative konsekvenser dette får for eksponeringen av mørke områder, som skal lettes opp i etterkant. Det er vanskelig å unngå utbrenthet i lyse områder med D70 - antagelig D70 (og 100's) største svakhet - løst vesentlig bedre på D2H og spesielt med Canons's CMOS-baserte bildebrikker. Når det gjelder linsen er det som tidligere angitt (under tidligere bilder) ikke betalt 60.000 for den - US-import på lav dollarkurs gjør dette heldigvis adskillig mye rimeligere, og man slipper å betale alt for høye avanser til norske importører og forhandlere.
Avsluttet .

1/9 av orginalen å så fint! Ikke mer å tilføye da.

MvhJRH
Kjetil J.

Jeg synes faktisk orginalen er bedre enn den behandlede varianten. Hodet og halsen har tegning som blir for glatt på V1. Sjøen bak har litt nytte av ''polishen''. Uansett et fint bilde og et bra eksempel.
Jan W.

Fin presentasjon av en fugl jeg ikke kan huske å ha sett selv Ketil.

Og et meget godt resultat til å vaere tett opp til 100% utsnitt.

Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu