Natt i Drammen
Det er versjon 2. Her brukte jeg stativ og langstid eksponering. Var ikke imponert over dette bilde og trenger noen tips!
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger48
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1018994} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Vidar Magnus J.
Jeg vet ikke hvilken blender eller lukker du har brukt, men etter mørkets frembrudd kan det være vanskelig å få gode fargebilder her, men de kan ofte bli gode i svart/hvitt, da ettersom hvordan småkrusningene på elven går, men det avhenger av hvordan strømmen og vinden er over vannflata. Jeg har ofte fotografert langs veien her på kveldstid og de beste nattbildene har jeg fått ved småkrusninger på elven, da ofte i svart/hvitt med ISO 200, blender på f11 og lukker på ca 10 sekunder. De beste fargebildene har jeg fått mellom solnedgang og mørkets frembrudd. Men jeg antar at du også har tatt utganspunkt i gatelykten på høyre side for å få bildet rett og dermed har bildet blitt skjevt i venstre side samtidig som du har fått et uheldig kutt i toppen av brua. Her kan jeg bare råde deg til å se på begge sidene i søkeren og tilpasse kameraet etter de loddrette linjene på begge sider. Jeg håper disse rådene kan være til være til hjelp.
fehmi s.
Vidar,mange takk for kommentar. Her brukte jeg f22 og iso 100 og lukker A
Vidar Magnus J.
Jeg bruker alltid M på kontrollhjulet. der kan jeg kontrollere både lukker og blender uavhengig av hverandre. Fokus har jeg i auto men ellers er jeg er skjelden på de andre programmene i kontrollhjulet.
fehmi s.
Jeg komer til å prøve med M
Kjartan N.
Det ser kanskje ikke som at du har truffet 100% på fokus. Men på APS-C kamera skal du være forsiktig med å blende ned mer enn til f11 pga. diffraskjon. Det vil si at oppløsningen blir dårligere og du får et mindre skarpt bilde. Mulig hvitbalansen er litt feil også?

Her er noen bilder jeg har tatt på bl 8-11, ISO 100-200 og lukkertid opp mot 30 sek. Husk godt stativ og selvutløser eller timer.

Bilde 2 her (ikke hovedbilde)
http://foto.no/bildekritikk/bilde/1015854-ypsilon?photogr...election=1

http://foto.no/bildekritikk/bilde/997341-?imageoffset=100...offset=100

http://foto.no/bildekritikk/bilde/997422-?imageoffset=150...offset=150

Mvh,
Kjartan
fehmi s.
Takk Kjartan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu