Paphiopedilum Claire de Lune
Bildet inngår i albumet Auds orkidesamling -
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D800
  • 50.0 mm f/1.4
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger40
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1019576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Walter S.
Stilig!
Dette minne meg om en fransk sang vi lærte på skolen (for, akk, så lenge siden...) med samme tittelen. "Au Claire de la Lune" - kan den ennå, i hvert fall 1. strofen. ("... mon ami Pierrot...osv)
:o)

Spennende belysning som får frem arten, Jan.

Mvh,
Walter
Trygve B.
Et nytt kunstverk fra deg. Dette var noe av det beste som jeg har sett. Fokuspunktet er krystallklart, bakgrunn topp. Dette er du spesialist på. Når jeg er hos Christbjørg, så forlanger jeg at du viser meg ditt fotostudio, og kanskje avslører noen av dine fotohemmeligheter..... Hm! ...
Carsten W.
Nøye fokussen gjør at blomstene nesten svever i verdensrommet. Denne effekten skal jeg huske.
Likvel forstar jeg ikke hvordan du fikk dette til. Jeg tipset på minste blender, men den brukte du ikke. Og siden du valgte et ganske generøst utsnitt, kunne du jo ikke sto for nærm, eller?
Hvor stor er blomsten?
Jan G.
Takk for kommentarer, Walter, Trygve og Carsten. Nei. jeg har ingen hemmeligheter, men denne serien består av 49 opptak og så krysser jeg fingrene for et ett av dem kan benyttes. Jeg prøver meg litt fram med lyset, eksponeringen og ikke minst plantens posisjon i forhold til kamera. Når det er tre blomster, er oppgaven etter min vurdering nokså krevende, for hver enkelt blomst har en nokså komplisert form. Å få en helhet ut av det, synes jeg selv er ganske vanskelig, og det hender at jeg ikke lykkes i det hele tatt. Det er lettere med bare en blomst. Belysningen er litt dagslys og to 200W lyspærer satt i et Elincrome FX Style 400 blitzanlegg. Jeg bruker altså ikke blitz. Derimot bruker jeg gjerne godt med ISO, i dette tilfellet 1000. Det går greit med Nikon D800. Det avgjørende arbeide skjer i etterbehandlingen. Jeg ser på hvert enkelt opptak som en snapshot som jeg må velge blant for videre bearbeiding. Jeg føler meg mest bekvem med Elements 13, men jeg går gjerne over til Photoshop og noen tilleggsprogrammer jeg har, men som jeg sjelden bruker. Walter har lært meg å bruke "Levels" og så skarper jeg litt med "High pass". Til slutt går jeg over og forsøker å understreke partier i bildet med Burn tool og Dodge tool, jeg selecterer partier som skal behandles separat og jeg kloner også bort uvedkommende eller forstyrrende elementer. Hvert bilde får sin egen behandling og det er jo en rekke andre momenter som kan komme med før bildet er ferdig. Altså ikke noe Hokus Pokus, men kanskje det er en fordel at jeg har arbeidet som grafisk formgiver. Det er mange år siden (40), men kanskje ligger det litt igjen fra den tiden. Jeg synes nok ellers at de fleste andre på foto.no leverer mye bedre arbeider enn meg. Det er både inspirerende og lærerikt. Den største utfordringen er ta bilder som har en så sterk "fortelling" at det er verd å bearbeide dem etterpå, og å understreke poenget med å ta det.
Mvh Jan
John O.
Det er et rigtig flot af orkideen, med fin fokus og lys.
Mvh. John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu