SAGENE KIRKE
Utstyr
  • Nikon D800
  • 40.0 mm f/2.0
  • Brennvidde40.0mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger91
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1019728} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Tille som ikke kjenner denne kirken: Den er utrolig vanskelig å fotografere, og det som Erik har fått til her er nesten ikke til å tro. Kirken er omringet av kjempestore trær, men kirken er enda høyere. Man må trekke bakover for å få med spiret. Da er det en mengde objekter som kommer med i spillet. Erik har her funnet en posisjon som befinner seg over bakken, og jeg tenker at han bruker et objektiv som heter tilt-shift. Har jeg rett, Erik? Fra denne posisjonen har du fått fjernet skilter og søppelbøtter og annen støy. Fremragende.
Avsluttet .
Til alle som ikke kjenner denne kirken: Den er utrolig vanskelig å fotografere, og det som Erik har fått til her er nesten ikke til å tro. Kirken er omringet av kjempestore trær, men kirken er enda høyere. Man må trekke bakover for å få med spiret. Da er det en mengde objekter som kommer med i spillet. Erik har her funnet en posisjon som befinner seg over bakken, og jeg tenker at han bruker et objektiv som heter tilt-shift. Har jeg rett, Erik? Fra denne posisjonen har du fått fjernet skilter og søppelbøtter og annen støy. Fremragende.
Erik L.
Takk for hyggelig kommentar, Sven.
Jeg har brukt en fast 40mm med manuell fokus og ingen korreksjonsmuligheter. Har rettet opp bittelitt i etterbehandlingen, men ikke mye. Posisjonen er på terrassen over kafeen tvers over gaten fra kirken.
mvh. Erik
Avsluttet .
Jeg har prøvd mange ganger å få et godt bilde av Sagene kirke, og det mest naturlige har jeg tenkt er fra parken midt i mot. Men akk.
Avsluttet .
Flott og detaljerikt bilde med vakre farger og fint lys!
Hilsen Tove
Trygve J.
@Sven Foss:Bank på hos naboer til kirken og spørr om du kan fotografere kirken fra vinduet dems:)

Bra med litt anderledes perspektiv.
Knut N.
Fint bilde, de som har PS ville nok "klonet" vekk lysmasta foran kirka.
Walter S.
Vakkert fotografert, Erik. Slike kirker er alltid vanskelig å avbilde i fra bakkenivå, og spesielt midt i tettbebyggelse i Oslo. Selve kirken også er av vakker og litt romantisk ætt, vil jeg tro (uten å påberope meg noe som helst arkitektonisk kunnskap), men de mange spirene er jo typisk for romantikken - eller hva? Nydelig lys og flott hvitbalanse.

Mvh,
Walter
Roar K.
Ja, vi er mange som har prøvd oss på denne som kanskje er Oslos flotteste.
Du har så absolutt kommet godt ut av det, men litt kosmetisk pirk tar jeg som vanlig med:
Der fortausbuen går ut på høyrekanten ville jeg klona litt på den dingsen akkurat i bildekant. En hvit bue med svart innhold ville jeg gitt samme skjebne. Noe kutt der tror jeg ikke er løsningen selv om det jo ville tatt med to små fragmenter av vinduer i murgården litt i høyre bakgrunn.
Tror faktisk jeg ville rensa nedre venstre hjørnet med kloner'n også.
Hvorvidt du vil ta mine pirkerier til følge eller ikke blir jo opp til deg. men jeg tror det ville høyne dette allerede flotte bilde av et arkitekturpraktverk som vi får håpe blir stående og blir vedlikeholdt i mange generasjoner enda.
Som gammal Torshovgutt er det vel med skam jeg må bekjenne at jeg aldri har vært inne ateist som jeg er. men kapelanen tilbake på -60 tallet hadde jeg som kristendomslærer på realskolen.

Roar
Jan G.
Sagene kirke er i nygotikk og ble reist på 1890-tallet. Bortsett fra Akershus er det få bygningsmessige min- nesmerker i Oslo fra middelalderen som er utpreget vakre. Denne kirken er et vanvittig sammensurium av stilimpulser, så er den også fra stilforvirringens periode. Inni er det en kopi av et kjent bilde av Rubens (1577-1640) som også finnes i Katedralen i Antwerpen (1500-tallet.) Man kan i beste fall si at Sagene kirke er en temmelig mislykket replika.
Bildets styrke er dets autensitet, fotografen har tatt med alle de små forstyrrende elementer som sniker seg innpå i et tett bymiljø. Spenningen ligger i de to funkis-telefonkioskene, de minner om Janis Joplins telefon til Vårherre. Fint lys og god komposisjon.
Mvh Jan
Avsluttet .
Og i åra omkring 1900 ble det bygget mange offentlige bygninger med samme type murstein som du finner i veggkledningen på denne kirken. En mengde skoler for eksempel. Roar, du som er Thorshauggutt, du gikk vel på lilleborg skole? Da vet du dette.
Erik L.
Tuusen takk for mange kommentarer med innspill og historie.
mvh. Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu