Jerpe
Jerpa er en av de mest skjarmerende fuglene jeg kan treffe på i skogen. Stillefaren og anonym, og med en tilsynelatende grå og uanseelig fjærdrakt. Når man lærer jerpa bedre å kjenne oppdager man raskt at den er en vakker fugl med mye personlighet, om en kan si det om fugler eller dyr. Bildet er i hovedsak ment som en liten presentasjon av en fugl som er ganske ukjent for de fleste.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon F90x
  • Nikon AF 300/4 IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeSensia 100 ASA
  • Nei
  • AnnetFuglen er lokket inn med en jerpelokk (jerpefløyte).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger290
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Hei.

Flott bilde av jerpa i miljø. Jerpa er kanskje ukjent for de fleste, fordi den gjemmer seg veldig godt i trærene. Jeg har ikke sett så altfor mange jerper, men hørt de utallige ganger.

MvH Stian Håpnes
Venche J.

Hei Svein.

Denne fuglen har jeg knapt hørt om og slett ikke sett. Blar i fugleboka og ser at den finnes over hele landet i gran og furuskog, men at den hører til skjeldenhetene.

Vakker fugl.

Wenche.
Stig B.

Denne fuglen har jeg hverken sett eller hørt om. Flott egenskap ved dotten at man hele tiden kan lære noe nytt.

Fint bilde med passe miljø, viser hvor godt den passer inn i miljøet sitt.

Bra skarphet, fine farger.

Mvh Stig
Kjartan T.

Pent bilde av jerpehannen i sitt rette ellement. Har du brukt ei lokkefløyte for å få den fram eller har du bare vært heldig?
Liker bildet godt, men kunne vel selv ha tenkt meg å ha vært nærmere denne vakre fuglen.
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

WJ og SB: Jeg forundres ikke over at jerpa er ukjent for dere. Jeg bor ''midt i'' jerpeterreng, men ser ikke jerpa ofte slik ''tilfeldig'', det ikke ofte den viser seg uten bruk av lokkefløyte (brukt her for å lokke den fram).

KT: Jerpa er en fugl jeg har brukt mye tid på i 10-15 år nå. Som nevnt over bor jeg midt iblandt jerpebiotoper, og lærte i guttedagene å lokke jerpe. Mange av de fine opplevelsene jeg har hatt med jerpelokken har fristet meg til å gjøre forsøk med kamera også, men jerpa er lunefull og eksponerer seg skjelden mye mer enn dette. Denne jerpa er lokket med fløyte, og bildet er tatt for tre-fire år siden. Jeg håper selv på å få den tettere på i riktig lys og omgivelser, og før eller siden.....

Mvh
Svein B
Bård Lauris H.

Det er det at det er så vanskelig å få det til bra som gjør det så spennede... For meg er det et kick når jeg føler at jeg virkelig lykkes... Det er en del av fotofølelsen... god jakt...
Kjell G.

Et bra bilde av en vakker fugl! Litt hardt lys, kanhende, men nært og flott.
Jeg skammer meg litt over at vi fyrte løs på slike vakre skapninger i yngre dager. Jeg husker at det alltid var litt skuffende å se størrelsen på fuglen i forhold til den mer imponerende lyden av vingeslagene.

I dag fyrer jeg heller løs med kamera. Og jeg hadde mer enn gjerne skutt så flott som dette...

Jan-Eilert P.

Et flott bilde av Jerpa. Jeg ville tatt vekk den gule flekken i bildet. Bortsett fra deg meget flott! Det er ikke så lett å ta gode bilder av jerpa i tette bekkedaler på skauen. Ikke kan man ta bilde på spell heller. Men den flykter skjelden langt og kan lokkes med fløyte. Uansett- flott å se et bilde av jerpa.

Jan-Eilert
Per Harald O.

Denne liker jeg!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu