Fant ikke flere bilder i dette utvalget!
Tradisjon i maritimt miljø
fant jeg i Smögen / Bohuslän i Sverige en februardag. En meget travelt og velbesøkt sommerhavn for mange nordmenn, med stor aktivitet både på vannet og på land om sommeren - nå lå det 1 (en) svensk båt der i den indre havnen, og ikke et menneske å se. Ikke rart at den ene båten ble motiv...
:o)
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-03-21 09:04:25
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde32.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetJPEG tatt på frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1025668} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Roger K.
Dette syns jeg blir litt for trangt, altså for mye båt og for lite miljø. Farger og skarphet er helt greit, du har funnet din stil. Men jeg skulle nok ønsket å se mer, altså at du hadde zoomet ut fra 32 mm til 18 mm som objektivet ditt har.
Walter S.
Hvorfor det?
Tar jeg med mye på hver side av skøyta, så blir bildet urolig og fokus tas vekk fra båten, som jo er hovedobjektet (Tradisjon) - brygga og sjøhusene er bare "stasj" som er med for å bidra til det unike maritime fisker-miljøet som er der, og å fungere som målestokk.

Det er greit at du synes det, men jeg kjøper det ikke.
:o) Men, du skal ha takk for dine tanker, Roger. Det er all right å ha en dialog og ikke bare "fint bilde"!
;o)

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg synes at bildet ble "rotete" nok som det er, med hele riggen foran den gule sjøboden og svaberga bak (det er derfor jeg har kuttet salingshornene)....men jeg kan godt legge ut et annet bilde som viser selve havnen, et oversiktsbilde med en annen vinkel.
:o)

Roger K.
Det er ditt bilde, jeg hadde bare noen meninger om det jeg, ikke noe behov for at du "kjøper" det...:-)
Walter S.
Roger, det er ikke noe forsøk på å "kverulere", men jeg forsøker etter beste evner å servere "rene" bilder. D.v.s jeg anstrenger meg spesielt å bruke RENE kanter / avslutninger. Slike bilder fra småbåtmiljø / havnebilder, har lett for å bli for rotete p.g.a. alle objekter og detaljer som finnes i slike miløer. Her ville jeg fremheve båten som objekt.

Jeg vet at alle bilder er kompromisser man må inngå med seg selv. Hvor mye, eller hvor lite skal jeg ta med for å "fortelle" om hva jeg så / opplevde.

Faktisk så lurte jeg på om jeg skulle kutte vekk den halve sjøboden i venstre billedkant (de lager litt "uro"), men formatet hadde blitt for "stutt", så jeg lot det være.
:o)

Mvh,
Walter

Roger K.
Du trenger verken forklare, unnskylde eller "kverulere". Du har funnet din gjenkjennelige stil, noe som fungerer for det du antagelig ønsker å oppnå. Det er jo en fin greie...:-)
Jan G.
Her synes jeg at du har lykkes meget godt med å gå tett inn på et hovedmotiv som likevel er omgitt av tilstrekkelig elementer til å skape en fin skildring av et flott miljø. En riktig godbit, dette, med skarphet, dynamisk lys og komposisjon på plass..
Mvh Jan
Vidar Magnus J.
Idyllisk plass, godt motiv med båten til kaia. Et godt bilde med god kvalitet. Sjøbua til venstre er allerede kommentert så jeg sier ikke noe der. Fin bakgrunn med svabergene.
Walter S.
Takker også Jan og Vidar Magnus for innsiktsfull kommentar!

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Nydelig!!
Walter S.
Takk også til deg, Tove Caroline!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu