Flow
En nybegynners første utprøvinger av lang lukkertid. All tilbakemelding mottas derformed takk.
Utstyr
  • Nikon D40
  • 55-200mm f/4-5.6
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger46
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Linn Å.
Flott sløring på vannet og du klarer å få steinene opptre som skarpe.
Fotografere med lang lukkertid med vann er morsomt.
Roar K.
Du har nesten greid deg. men som du ser har den lange lukkertiden gitt hvite utbrenninger som er vanskelig å reparere. Men det går med erfaringer og tålmodighet til pirkearbeid.
Disse ser ut til å ha skarpe kanter så her kan du kanskje fikse det hvis du er god med klonern og henter inn fra det omkringliggende.
Jeg foretrekker korte lukkertider på levende og rennende vann som dette. Laange lukkertider synes jeg gjør seg best på havflater - for eksempel i fjæra der vannet ligger innimellom steinene.
Jeg har sjøl jobba mye fotografisk med vann og foretrekker korte lukkertider eller rett og slett la kameraets automatikk innstilt på RAW og P for program styre opptaket. Også da kan man ende opp med inntrykk som om man selv skulle innstilt på lang lukkertid.

Roar
Lene B.
Takk for tilbakemelding, begge to :)
Linn Å.
Som du nevner Roar så er det litt pirkeri å ta tak i, men som Lene selv beskriver er dette et av de første prøvene med lang lukkertid med vann. Det var også det jeg hadde i bakhue med henhold til kommentarene mine.

Som nybegynner innenfor det feltet med vann og lange lukkertider, har man ofte ikke stor valgmulighet til motiver, med mindre man vet eksakt hvor man skal dra. Og man velger også kanskje å benytte seg av nærmiljøet til å portrettere. Så motivet begrenser seg litt da iht hva som egner seg best slik du snakker om Roar. Selv har jeg begrenset mulighet til å teste ut vannsløring uten å måtte sette av en hel dag til kjøring etc, bare for å få testet ut metoder. Og når man som jeg og da antageligvis Lene har liten eller ingen erfaring med lange lukkertider, så handler det om tilgjengelighet foran det å kjøre mil etter mil for å ha tilgang til et godt sted å trene på.

Men at for eks en liten elv som her er blitt tatt bilde av kanskje kan fungere med raskere lukkertid, skal jeg ikke kommentere videre på her. Da dette også er noe som går etter personlig mening.
Men en lite elv, som er i nærområdet og lett tilgjengelig, er noe av det bedre til å trene på akkurat det med vannsløring. Nettopp fordi det for amatører som ikke har tid eller mulighet til å bruke en hel dag kan bruke til å trene på.

Men tilbake til selve bildet ditt Lene.
Ja du har fått til sløring av vannet (som nevnt), dog litt urent iht mine øyne hvis jeg skal gå inn i dybden. Men du har fått teknikken til. Så nå gjenstår det bare å finjustere det. Og etterhvert overføre teknikken til et mer storslått utsnitt av vår flotte natur. (noe jeg selv sliter med å finne/eller ikke klarer å se selv).

Så ja, nå har du funnet ut hvordan du skal sløre vannet, nå gjenstår det å finne et perfekt sted :)

Vi får krysse fingrene begge to og håpe på det beste.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu