Nattevandring lang Southbank
Etter ønske fra et annet medlem har jeg brutt mitt vanlige prinsipp om ikke å dele bilder på nett.
Ref:
http://foto.no/bildekritikk/bilde/1026242-?imageoffset=0&...p;offset=0
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2015-03-31 18:11:27
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2015-03-31 18:22:31
  Versjon #3
Utstyr
 • Nikon D800
 • 28.0 mm f/1.8
 • Brennvidde28.0mm
 • Blenderf/5.6
 • Lukker6s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriNattbilder
 • Lastet opp
 • Visninger518
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Per Ove H.
Meget godt komponert kveldsbilde med stemningsfullt lys og gode farver.

Mvh
POH
Helge Ross S.
Fin eksponering av båten. Men er dette HDR? Jeg synes Tower Bridge ser noe merkelig ut.
Mvh,
HRS
Tor Einar K.
Takk til Per og Helge.

Nei jeg bruker aldri HDR, har ikke tilstrekkelige kunnskaper i etterbenandling til det heller:-)
Farger er heller ikke justert.

London Brigde er belyst slik at den ser ut som et Disney slott om natten, langt fra den bleke utgaven man ser om dagen. Hele området herfra og opp til London Eye er et eldorado for foto interesserte om kvelden og natta.

Til nattfoto foretrekker jeg Nikon's 58mm da den gir bedre høylys enn du ser på dette bildet. Men fra dette kamerastandpunktet blir den litt for trang.
Ulf S.
Se der Tor, dette var jo ikke så vanskelig, synes du har et greit og fint bilde her siden du tross alt har holdt på i 30 år, jeg er jo ingen ekspert her så jeg håper på flere bilder fra deg sånn etter hvert som du blir modigere å trygger på deg selv, igjenn takk for at du etterkom mitt ønske Tor, synes bilde ditt var smakfult og fortellende fra London.
MvH
Ulf Strømme
Tor Einar K.
Takk for det Ulf.
Det blir vanskelig for meg å legge ut de bildene som virkelig interesserer meg.
Gatefoto tett på er beheftet med innfløkte juridiske regeler og etikk.
Og studiobilder i Nobuyoshi Araki's ånd tror jeg ikke et sart nettsted som dette tåler;-)
Ulf S.
Du finner nok en løsning, og bilder du kan vise oss.
Lykke til videre.
Ulf
Helge Ross S.
Hei igjen,
Jeg kjenner veldig godt til dette området. Jeg har besøkt London minst 2 ganger i året de siste 18-20 årene og vandret rundt i dette strøket mange ganger, både på dag-og kveldstid. Jeg får ikke fargene i bildet til å stemme helt med virkeligheten.
Jeg ser at du har brukt auto hvitbalanse. Kan det ha lurt kameraet? Jeg ' lekte' litt med bildet ditt og endret hvitbalansen. Personlig synes jeg at det ble mer naturligt med en noe varmere fargetone. Men det er nå min mening.:-)
Fint motiv og komposisjon!
Mvh,
HRS
Tor Einar K.
Da har jeg lagt til versjon#2 der Nikon's 58mm er brukt. Jeg synes at den er suverent bedre til nattfoto, men her blir den som sagt for trang.
Tor Einar K.
Helge:
Muligens at det er lyset i Versjon#3 du ønsker deg?
Alle er tatt med autohvitbalanse uten korrigering etterpå.
Helge Ross S.
Fargene i versjon 3 synes jeg er mye naturligere!
Tor Einar K.
Versjon #3 er tatt noen timer tidligere og bildet har en fargetemperatur på 5500K, tilsvarende er orginal 3500K. Skulle orginal vært justert opp mot tilsvarende ville himmelen bli brun slik den ofte gjør ved lange lukkertider. Det kan nok gjøres lokale justeringer men i steden for å bruke tid på det har jeg valgt å gå for en penest mulig himmel da den dekker en stor del av bildeflaten.
Anders S.
Hei Tor Einar!
Dette er ett velkomponert og meget vakkert bilde! En praktfull himmel med nyanser i lysere til helt mørkt, nesten mørkt blått! Nydelig lys, gode farger og god dybde innover i motivet!
Imponerende vakkert!
Hilsen Anders
Tor Einar K.
Flott at du likte himmelen Anders, men som Helge påpeker er det på bekostning av en kaldere farge på brotårnene.
Jeg får nok gå ned og ta dette bildet litt tidligere om kvelden, da er det lettere å få til fargene.
Ivar W.
Hei.
Vil egentlig bare gi en honnør for at du har veket fra prinsippet.
Versjon 2 er min favoritt her.
Tor Einar K.
Takk Ivar, jeg liker hvordan optikken brukt i versjon 2 gjengir høylysene men kompen blir feil. Dette stedet er trangt og alltid fullt av mennesker så jeg må nok ha noen forsøk til på å få det riktig.
Lars-Anders M.
Strålende fin serie.
Tone A.
Ein glimrande serie med nattbilete frå Londen kor eg synes at v1 og v3 er det beste. Flott med info om fototidspunkt og WB.
V1 får med tower bridge, skipet og festningen med sitt lysspel mot ein mørktona himmel. Flott med lysrefleksjonane i den sløra Themsen. God linjeføring i v1 kor gatelysa i høgrekanten dreg blikket mot tower brigde kor blåtona lys gir flott kontrast.
V2 får fram skarpe detaljar spesielt på båten med sitt lysspel.
V3 likar eg igrunnen best pga det er tidlegare på kvelden med blåtimen med sine vakre tonar mot tower brigde sine skarpe detaljar og flott lysspel. Det låge fotostandpunktet får best fram tower brigde sine detaljar i den versjonen. Flott linjeføring spesielt i v3. Ser ut som det bles godt slik som flaga heng.
Flott jobba i London med desse vakre nattebileta.
Helsing Tone
Tor Einar K.
Takk til Tone for en grundig tilbakemelding på samtlige versjoner.
Orginal med både festning, skip og bro er komposisjonsmessig nærmest det bildet jeg ønsker meg. Men jeg skulle gjerne flyttet kamera noe til høyre mot standpuntet i v2 for å bli kvitt bygget i høyre kant. Samtidig ønsker jeg å beholde den ledende linjen i gatelysene som du bemerker i orginal og vil ikke at de kommer i konflikt med broen slik du ser i v2. Dersom jeg jager turister, bruker et høyt stativ og trekker meg litt tilbake greier jeg muligens dette med objektivet som leverer den høyere tekniske kvaliteten i v2. Dermed er det bare å tålmodig vente på at broen er åpen en kveld med samme vær og lys som i v3.

Murkanten i forgrunn ødelegger v3. Jeg har vært nede i selve Themsen flere ganger på lavvann, men har aldri vært heldig å samtidig treffe med kveldslys og åpen bro. Noen turister har dog fått med seg bilder av en tullebukk som vasser rundt i gjørma...
Tone A.
Hei igjen
Godt med tilbakemeldingar på kva ditt mål med nattfotograferinga var. Eg såg murkanten i v3 som kunne ha vore kutta litt nede og får litt kjensla av at Tower Brigde heller litt til høgre i v3, men bygningane i venstresida er loddrette. V1 får med det som du ville ha med mest av, bygningen i høgre kant gir motvekt til bygningen.
Fotogalskap gir seg mange utslag iallefall av andre folk som ikkje forstår kvifor det ligg ei vaksen dame og kryp rundt på marka. Same med nattfotografering med stativ. Serien er uansett godt eksponert og du kan vera fornøgd med lysspel og fargar som gir flott effekt.
Helsing Tone
Tor Einar K.
Du har helt rett i at versjon 3 heller kraftig mot høyre og det er mest synlig på det høyeste brotårnet.
Jeg skriver ofte ut på papir og har dette bildet i A2 format i gangen da jeg antagelig ikke kommer til å få noen ny mulighet til å fotografere under slike lysforhold med løftede broklaffer. Heldigvis har jeg tilgang til et annet medlem på Foto.no som kan korrigere mine utilstrekkeligheter i opptaksøyeblikket. På utskriften har Stig Morten Thu rettet opp, dempet grelle høylys og hentet ut detaljer i hver eneste murstein. Murkanten nede er dog beholdt og enda mer fremtredende da jeg ønsket å få med refleksjonene i vannflaten samt mer av broen på høyre side.

Takk for at du tok deg tid til å følge opp. Orginal ble lagt ut etter en diskusjon om et annet bilde mens v1 og v2 kom til etter nyttige innspill fra flere deltakere. Og det er da det blir gøy fordi summen av kommentarene gir grunnlag for å gå ut og skape et bedre bilde.

Slik sett har dette blitt akkurat det jeg ønsker Bildekritikken skal være. Ikke et utstillingsvindu, men en verktøykasse for læring og ikke minst diskusjon rundt bilder.
Eirik B.
Av V1 og 2 syntes jeg V2 var mest ryddig og behagelig for øyet å se på. Ingen tvil om at vi befinner oss i London. Fint nattbilde særlig fordi lysene speiler seg så bra i vannet. Himmelen er heller ikke helt svart, noe jeg synes hever bildet. V3 er spennende fordi broen ser uttil å være i bevegelse. Av en eller annen grunn forestiller jeg meg at den er på vei opp- men det er sikkert bare oppi hodet mitt.
Tor Einar K.
Takk til Eirik for betraktninger rundt versjonene.

For meg er v1 den beste komposisjonen da det har tre elementer som er ryddig plassert i bildeflaten.

Versjon 2 blir for mye skip etter min smak og det blir for rotete med lanterne i det ene brotårnet og kapping av Tower. Men som du påpeker er det mer harmonisk fordi dette objektivet takler høylysene på en bedre måte. Mulig at lokale justeringer for å dempe kontrastene og spesielt de lyse partiene på overbygget på skipet ville hevet v1?

Broen er på vei ned i v3, du ser så vidt kjølvannet etter seilbåten som passerte.

Jeg har vært tilbake flere ganger i det siste for å prøve å få dette motivet "riktig". Men nå foregår det arbeider på Tower så det har bare blitt utprøving av forskjellige vinkeler. Endelig bilde blir en mellomting av v1 og v2. Broen er forøvrig varmt lyssatt tidlig på kvelden, men blir blå på natten.
Lars Rolf P.
Fantastisk arbeid....;

Mvh
L.R.P.
Tor Einar K.
Takk:-)
Jostein S.
Hei
FLOTTE bilder du presenterer
Likte spesiellt godt originalen og V3
Fine detaljer du får frem i disse nattbildene dine
Jostein
Tor Einar K.
Takk, orginalen er nok min favoritt pga komp, selv om fargene nok er mer tiltalende i de andre to.
Kai B.
WOW! Super serie dette her.
Hvis resten av portfolioen din ser slik ut, er det synd å ikke vise de fram. ___________________Kai
Tor Einar K.
Tusen takk.
Disse bildene ble lagt ut etter at jeg kommenterte et bilde av London Brigde. Da ble det forlangt at jeg la ut bilder som skulle ' rives i fillebiter'.

Mesteparten av porteføljen min er studiobilder med mye bar hud og resten er gatefotografi svært tett på mennesker. Har erfart at begge deler lett vekker reaksjoner og har derfor avhold meg fra å legge ut dette.
Stein W.
Supert bilde!
Roar K.
Når du presenterer slikt som dette skulle det ikke være annen grunn til ikke å gjøre det enn at de kan bli rappa og misbrukt.
Ingen grunn til å velge versjon her, men om jeg skulle så blir det antagelig V2 som favoritt.

Roar
Tor Einar K.
Tusen takk for hyggelige ord Roar.
Keshav N.
Dette var en veldig fin serie. Jeg like spesielt godt lyset og fargene I bildene. Alle3 er gode men jeg liker best V3.
mvh Keshav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu