ELLE
Det er godt å ha venniner som stiller opp når man skal teste sine ferdigheter.
Monica stiller opp enten som rikmanssfrue, hippie eller hva det måtte være. Må si jeg er veldig takknemlig for det og håper hun stiller opp når jeg skal ta min neste bildeserie også.
Bildet inngår i albumet HippieTime - Tre venniner leter tilbake til tiden da alle kastet Bh'en *S*
Utstyr
  • FujiFilm S7000
  • Vidvinkel
  • Blenderf/5
  • Nei
  • AnnetMinimalt softfilter. Justering på farger.
    Stor plate med aluminiumsfolie.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Ioannis L.

Herlig portrett!

Likte utrykket og den myke stemningen i bildet... ;)
Brita Helen E.

Et flott portrett av venninna di.. Pent lys og fint softet. Likte dette:)

Mvh Brita...
Inger-Lise S.

Hei igjen! :-) Vi skrev visst kommentar i samme sekund til hverandre:-)
Men jeg måtte bare kommentere ditt forrige bilde!
Her har du et veldig godt portrett med noe mykt over seg. Flott jente med et flott blikk.
Du har gjort en god jobb her,etter min mening. Lyset passet veldig godt og bildet er dyktig eksponert.

Inger-Lise:)
Kristoffer L.

Som portrett er dette et godt bilde. Fotograf og modell har utvilsomt skapt dette portrettet sammen.

Spørsmålet er hva det er du ønsker å gjøre. Vil du gjenskape en realistisk stemning fra 70-tallet, eller fortelle om nostalgiske følelser overfor et tiår som for alltid er tapt?

Jeg liker ansiktsuttrykket, det er uutgrunnelig. En kan lese mye ut av dette ansiktet.

Bakgrunnen tilfører bildet et romantisk og uvirkelig preg.

70-tallet var jo på mange måter et uvirkelig tiår det også, men absolutt ikke uskyldig. Politiske ideologier, dagsorden, prioriteringer, moter - det meste ble svært annerledes på 70-tallet. Det gjaldt om mer enn å brenne bh-er. Samfunnet skulle forandres, og det raskt. Kunne det ikke skje med list og lempe, så skulle det - i fullt alvor for mange - styrtes med væpna revolusjon.

På den ene siden var 70-tallet løssluppent og utforskende. På den annen dystert og alvorlig. Gyldne middelveier fantes det ikke mange av.

For meg er det kun afroen og korset som svakt hinter mot et bh-brennende tiår i bildet ditt. Og kanskje er det nettopp det du vil fortelle - at det ikke er så mye igjen av 70-tallet i oss lenger? I så fall viser bildet for meg en rikmannsfrue med en kokett touch av ungdomsopprør. Dette er i så fall et aldeles utmerket prosjekt som du har løst på en glimrende måte.

Hvis du virkelig vil lete deg tilbake til tiden da alle brente bh-ene sine, burde etter min mening koloritten og omgivelsene i bildet gjenspeilet dette på en mer gjennomført måte. Modellen og afroen kan bli, men kanskje bør alt det andre revurderes?

Et annet prosjekt igjen kunne det vært å vise hvordan det kunne blitt, om 70-tallets ideologer hadde fått lov til å forme samfunnet uhindret fram til i dag. Et samfunn som ikke var til å leve i, sannsynligvis - men for et spennende billedprosjekt.

Uansett er bildet ditt særdeles dyktig gjennomført, og et vitnesbyrd om at du sikkert kan gjennomføre det du setter deg som mål av fotografiske prosjekter.


-kristoffer
Avsluttet .

Her synes jeg softingen passet veldig godt, ikke minst ift. bakgrunnen. Artig med den parykken som gårigjen i flere av dine bilder. Uttrykket i ansiktet er avslappet og bra, om enn noe rett på. Lyssetingen er myk og behagelig uten noen som helst antydninger til harde lyspunkter i ansikter; det er bra.

Joda, du begynner å få taket på dette med portretter, og så har du jo flere flotte og villige modeller - så da er det bare å stå på videre:-)
Anniken S.

Hei og takk for flotte tilbakemeldinger. Godt å høre at dere liker stemning, lys og min vakre modell *S*.
70-tallet er for meg....tiåret da jeg ble født. Mor's album har vist meg litt av kulturen og hva som var in på den tiden. Joda, mine modeller blir litt glamorøse, men jeg må jo si at min mor så da vel så fasjonabel ut når hun hadde stelt sine lokker og funnet finstasen i skapet. Dette bildet blir jo ikke noen stor dokumentasjon på 70-tallet og hippiestilen. Dette er et rent portrett som ble tatt i sammenheng med en billedserie som kan ses på mine hjemmesider. Her var ønsket mitt å fange opp det gode dagslyset og bruke folie for å fordele lyset godt i ansiktet. Deler av samlingen finnes også her i min portefolie.
Kristoffer, morsomt at du tar deg tid til å fortelle litt om 70-tallet og hva du føler for mitt bilde. Fargevaløren er av en annen grad på de andre bildene mine, men jeg ville så gjerne ha litt smell på venninen min. Ellers veldig enig i det du skriver.
Steinulf L.

Jofda, litt 70 tall, som når jeg scanner gamle lysbilder. Klart at du som er født på 70 tallet har et annet forhold til det enn moren din og vi andre som var voksne allerede dengang. Synes serien din er morsom, om ikke pinlig tidsriktig. Men som jeg har sagt før, fint at noen viser litt andre ting enn solnedganger med blåstikk. Teknisk er dette meget bra, utsnittet likeså, omennkanskje ikke så spennende.

Stå på!
André M.

Godt jobbet!. Softingen sitter bra. (Og du er heldig å ha ei venninne som stiller opp :-)
Grethe B.

Flott portrett...du kan ikke *smitte* litt av blureferdighetene dine over på noen andre vel?;-) Er det Neat eller annet? Fin stemning og flott modell. Det er skrevet så mye over her at jeg bare sier gratulerer!

mvh
gt
Sidsel A.

Enig med det som sies om 70-tallet osv, det har jeg nevnt før også, men på bildet savner jeg bare litt luft over håret på venninnen. Og så synes jeg det er noe som forstyrrer med kjolen og korset. Tror jeg ville droppet korset, hatt bare kjedet og ellers nakne skuldre. Men det hadde jo blitt et annet bilde. Det tekniske har jeg bare godord å si om.
mvh Sidsel
Anniken S.

Hei og takk for flere tilbakemeldinger. Når det gjelder luft på toppen er jeg totalt uenig i dette....syntes det blir riktig på denne type portrett å få blikket på midten av bildet, ettersom resten er midtstilt. Føler at hele essensen i dette bildet sitter akuratt der. Morsomt med litt forskjellige meninger. Det er sånn vi får forskjellige bilder :-)
Grethe, du får stille opp når detaljene skal fotograferes ;-)
Bjørn H.

Hei Anniken .....

Flott portrett, liker softingen/bluringen, kult hår, savner ikke luft i toppen ...

Men,.................... er litt usikker på utrykket og munnen. Ser Litt sånn mellom fornøyd ut liksom ? Kanskje det er tilsiktet...itte vet je... men skulle gjerne sett hun mer padd, mer sprudlene, eller tenkende ....o.s.v. ... HÆ ???

Bjørn ;¤
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu