- På jærsk vis -
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-12 13:02:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon7D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde46mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Roar K.
Skikkelig artig at du også fikk med den grønne modellen som er utgangspunkt for postkassa er det vel også.
tror jeg foretrekker V1 der traktoren er på vei inn i bildet framfor V2 der den er på vei ut.
Greide liksom ikke å la være å legge igjen noen ord på akkurat dette. Men ellers har jeg bestemt meg for å kommentere bare de som legger igjen noen ord hos meg.

Roar
Walter S.
Artig og meget passende sammentreff, som jeg mistenker å ikke være helt tilfeldig, Tone!
;o)
John Deere sin grønnfarge dominerer bildet og den sterk gule skriften sammen med felgen på "original-traktor'n" lager en fin helhet. Ja, nå er det traktoregg-tid over hele landet, og bøndene (og traktorer) har det travelt.

Mvh,
Walter
Harald N.
Artig dette Tone, held ein knapp på v2, etter ein snarleg besøk på Jæren i helga såg eg mange fine motiv, nokre blei festa på brikka i forbifarten.

Mvhj Harald
Inger Anne Maritsdotter V.
Eit artig og sjåverdig bilde med ditt særpreg og med ditt glimt av humor i i den jærske bondekvardagen.
Godt formidla, Tone.

Mvh
Inger Anne
Trygve B.
Dette ble ditt eget bilde, om jeg kan si det slik. Du har satt ditt preg her. Godt komponert og kreativt. Liker nok best v2.
Roger H.
Det er alltid vanskelig å velge når det er to versjoner.
Men her liker jeg nok best V2, helt klart.
Synes det er mer trøkk i motivet med avstand mellom traktorene og at den på gjordet er på vei ut og asfalten motsattt vei innover i motivet.
Frisk grønnfarge det deere.
Anders S.
Meget morsomt bilde, hvor versjon er min favoritt her! Flotte farger og meget kreativt, imponerende og godt gjennomført!
Hilsen Anders
Hans Petter S.
Ja her var det John Deere for alle penga! Artig motiv du har fanga her,, hvor jeg holder en klar knapp på V2! Her synes jeg komposisjonen er meget god. Grønnfargen dominerer og fremhever både JohnD og landbruket! Fint lys og vakker himmel har du også fått med, dette ble virkelig bra!
Jan G.
Ja, valg av traktormerke er en viktig del av bondens identitet. Det er vel slutt på den tiden at "alle" hadde den røde Massey Ferguson og noen få skilte seg ut med andre merker. Jeg holder en knapp på originalen. Fokuset presist lagt og med passe blur i bakgrunnen.
Mvh
Sissel Kleivdal H.
Et artig og fortellende bilde fra Jæren .
#2 'velger' jeg.
/Sissel
Sissel Elisabeth H.
Så stilfullt! v2 ble helt topp med sine fine diagonale linjer. Artig komp, godt kommet på. Vakkert landskap med fine overflatedelinger. Farger og lys på topp.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Tone A.
Tusen takk for stor respons på dette traktorbiletet mitt. Det er helst gråe traktorar som er i skuddet på Jæren kor det er blitt danna eigen gråtassklubb.
Men denne spesielle postkassen kjørte eg forbi og måtte berre kjøra tilbake for å fotografera den.
Den stod ikkje på ein gard. Gjekk tilbake og skulle setja meg i bilen og oppdaga at det då kom ein traktor som skulle henta eit traktoregg. Sprang tilbake og skulle fotografera, men då kom ein diger hund ut frå huset og der stod eg livredde. Heldigvis kom ei dame utfrå huset og haldt hunden, så eg fekk fotografert rimeleg kjapt. Var jo redd at desse motiva skulle gå frå meg. Ho kunne fortelja at mannen hennar kom frå nabogarden ved sida av til høgre, og han hadde ei stor traktorinteresse.
Har lagt inn 2 versjonar. då dette vart ein serie.
Takk for alle kommentarar. Helsing Tone
Gunnhild W.
Likte godt humoren i biletet, motiva og fargane. V2 er favoritten, med lenger linje mellom traktorane. Eg skulle gjerne sett postkassa retta opp, men det ville kanskje forstyrra resten av biletet? Mvh Gunnhild
Tone A.
Gunnhild: Eg har faktisk retta opp linjene viss du ser bak på husa. Eg var litt stressa då huseigaren står der med ein diger hund på trappa, så det vart fotografering i full fres for å fanga traktoren som forsvann fort.
Gunnhild W.
Ser det no, det var vel postmannen i meg som satte fokus på postkassa ;) Artig med historia bak, og takk for svar på "innvendinga" Helsing Gunnhild
Kjell H.
Velger meg originalen jeg, og det er fordi jeg synes det er den tydligste fortellingen. Sammen med det tidligere "silobildet/gatekunstbildet ditt, er dette innholdsrik fotografi langt ut over den rene dokumentasjonen. Bra ja!
Arild T.
Du har blikk for det spesielle og karakteristiske for landsdelen, Tone! Fascinerande bilete der eg synest versjon er mest spennande. Vil foreslå eit lite kutt i venstre biletkant i originalen. Det vil, etter mi meining, skape enda større fokus på postkassen og traktoren som er dei mest sentrale elementa i komposisjonen.

Helsing Arild
Tone A.
Gunnhild: Gildt med innspel frå ein med erfaring frå postlevering. Eg såg at denne postkassen var temmeleg på skakke, antakeleg pga vinden.
Kjell: Flott at du likar v1 best og fortel kvifor, ville ha fram ei lita historie her. Skulle ha stått der lenge om det ikkje var for den digre hunden med matmor på trappa.
Arild: Takk for grundig kommentar med godt forslag til forbetring, om du har gløymdt å skriva kva versjon du likar best.
Helsing Tone som nok må på same staden i haust.
Jostein S.
Hei
Dette må vel være traktorbygda fremfor noen!
Flottfokus på det grønne i det grønne!
Det er altså deer John Deere bor.....
Jostein
Tone A.
Jostein: Takk for din humoristiske kommentar, gildt at du likar gardslivet på Jæren
Avsluttet .
Dette bildet var tøft, og takk for hyggelig kommentar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu