Biermannsfossen i vårsola
Bildet er eksponert 9. april i år.
I V2 burde jeg kanskje skalka av 1,5 cm eller klona litt i topp for litt bedre spenning hvilket jeg først oppdaget da ramma var på plass, men ble grunnet denne fotografs latskap værende som det er.
Denne versjon kan også sees som et lite rævspark til de som liker å bruke laaange lukkertider på rennende levende vann i elver, bekker og fosser.
Biermannsfossen er også ofte kalt Møllefossen. Over fossen går Biermanns bru som hvis jeg ikke bommer helt også er kalt Beierbrua slik store norske leksikon beskriver den:
"Beierbrua, bro over Akerselva i Oslo, Sagene bydel, har navn etter Anders Beyer, som eide broen på 1700-tallet. Den gamle smale trebroen ble ombygd til kjørebro 1837. Broen ble brannskadet 1974, men restaurert som gangbro 1985. Beierbrua ligger i et gammelt fabrikkstrøk og ble skildret av Oskar Braaten som «fabrikkjentenes bro». En skulpturgruppe til minne om fabrikkjentene, utført av Ellen Jacobsen, Skulder ved skulder, ble satt opp på broen 1986, og en bronsebyste av Braaten utført av Arne Durban ble avduket ved broen 1961".

Brua er en forlengelse av Biermannsgate som starter ved Toftes gate.
Oppe til venstre skimter man gamle Hjula veveri godt kjent fra Oscar Braatens bøker og skuespill hvorav både "Ungen" og "Den store barnedåpen er filmet flere ganger i både svarthvit og farger.
Bysten av Oscar Braaten står i motsatt ende av brua og rett nedenfor ligger den røde stua som kalles Hønse Lovisas hus. Men der har det aldri bodd noen Hønse Lovisa for hun er bare en litterær figur.
Fortsetter man forbi Hjula veveri og svinger Sagveien opp mot høyre kommer man opp i Maridalsveien. Går man så ned Maridalsveien noen få meter kommer man til Biermannsgården som er en samling hus fra 1700 tallet. Carl H. Biermann kjøpte gården i 1770 - derav navnet. Lokalene ble brukt som Sagene skole i årene 1940 til 1945 da tyskerne tok Sagene skole.
Jeg har et par bilder av Biermannsgården som jeg kan vise senere.
Dermed nok lokalhistorie for i dag.

http://WWW.pbase.com/kneppen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-09 13:18:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert sittende for frihånd fra el. rullestol.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger58
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030421} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Sissel Elisabeth H.
Liker godt utsnittet i v1. Fine detaljer,vakkert lys og vannføring. Den røde benken er et fint og koselig innslag. Her kan en sitte å høre fossens sang. Vakkert fra Biermannsfossen!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Jan G.
Jeg synes begge bildene er nydelige, rart å tenke på at man midt i tjukkeste Østkant-Oslo har bevart naturperler som dette. Jeg prøvde å finne ut hva det var du ikke var fornøyd med, men jeg fant ikke noe. Begge bildene har god komposisjon og dynamikk. Når det gjelder dette motepåfunnet med å gjøre om frisk vannsprut til å se ut som et utslipp fra Norske Meieriers Salgssentral, er mer enn jeg forstår. Er det en slags fotofaglig kvalitetstest? Får man diplom når man mestrer teknikken?
Mvh Jan
Vidar Magnus J.
Orginalen for meg. Fin visning av Oslos ukjente sider, flott foss med de gamle fabrikkbygningene i bakgrunnen og interessant lokalhistorie i underteksten, noe som fremhever bildet.
Jostein S.
Hei
Nå er nå jeg en tilhenger av lang lukkertid på rennende vann, uten at jeg selv er en mester på området
Du får mer intrykk av vannetr som renner, synes jeg
Fin lokahhistorie du presenterer i tilknytning til bildet
Jostein
Roar K.
Stor takk til dere 4 som stilte opp.
Gode gamle tider er for bi da man skriv kommentarer til krampa tok en og fikk i gjennomsnitt 15-20 tilbake nesten hver gang.
Nå skriver også jeg stort sett på de som gir meg kommentarer.

Roar
Anders S.
Fantastisk vakkert og nydelig! Utrolig morsomt å lese teksten din, spennende og friskt skrevet, det liker jeg godt! Herlig gjensyn/lesing om historie og om Oscar Braaten. Leste mye slik språkhistorie og annet på skolen, det begynner jo å bli lenge sia.
Jeg er også helt enig med deg angående bekker og fosser med laaaaaaange lukkertider, det er ofte for mye av det gode på slike bilder. Dette bildet her meget vakkert med vannet, gjengitt på sin naturlige måte og struktur!
To meget flotte versjoner, hvor jeg ikke klarer å velge ut noen favoritt.
Men je trur at hu Hønse Lovisa er mer enn en oppdikta person, det må det jo væra, dæven så kult navn!
Hilsen Anders
PS: Enig i det du sier om kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu