Offersøystraumen
Jeg legger ikke skjul på at skyer på himmelen fascinerer meg. Og det gjenspeiler seg i mange av mine bilder. Men på denne tiden kan det jo være en prøvelse å klare å komme seg ut når graderstokken er under pluss 10, og skydekket henger lavt nedover fjellsidene og regnet høljer ned. Men så, ja så stopper regnet og sola kan såvidt skimtes mellom skyene. Da synes jeg det var verdt turen likevel.
Bildet inngår i albumet Vestvågøy i Lofoten -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-06-16 13:07:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 6D
  • EF24-70mm f/4L IS USM
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • AnnetISO 200, Raw, Pol-filter, - 1/3 EV, håndholt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Anders S.
Hei!
Fantastisk vakkert dette lyset, det er vanskelig å sett de rette ordene på det!
Nydelig Himmel og flott speilling i vannet. Flotte farger og god komposisjon!
Dette hører hjemme på en utstilling!
Meget imponerende, jeg liker versjon 1 best. Itte no gæli om versjon 2 altså, det er denna smaken da vettu...
Hilsen Anders
Rune M.
Vakkert bilde av kystlandskap!
Sissel Elisabeth H.
Liker lyset og stemningen du får frem i disse bildene. Vakkert når havflaten pyntes av refleksjoner og det dannes slike fine farger og lys. Liker komposisjonen godt i v1 med blomsterenga i forkant og de to nausta som blikkfang i tillegg til den flotte himmelen da. To fine bilder.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Hans Rich. A.
Tusen takk Anders, Rune og Sissel Elisabeth for fine kommentarer!
Mvh Hans Richard
Jostein S.
Hei
Nydelig sommermotiv
Herlig lys!
Jostein
Roar K.
Blir vanskelig å si at noe er feil her.
Forstår deg godt når du snakker om skyer.
Har et tips du kan ta med deg videre. Hvem vet kanskje blir det et dilemma hva du skal velge etter det.
Grunnregelen for himmel i et bilde er som kjent 1/3 av bildet til himmel. men det er vel bare et utgangspunkt for i mange tilfeller vil både mer og/eller mindre være riktig.
I V1 scrollet jeg opp til hele den store "ullskya" øverst forsvant. Da faller blikket direkte på fjellet og det flotte lyset der bak. Men kanskje skulle du likevel beholde ørlite av ulla for jeg ser at i dette tilfellet skaper det best dybde. Prøv deg litt fram der.
Så kommer jeg til nedre del av bildet der jeg også vil kutte litt slik at diagonalen som skiller hav og land som nå går mellom to kortsider ender opp mellom kortside og langside med litt luft fram til nedre høyre hjørne. Da vil diagonalen gå mellom høyre kortside og nedre langside bedre perspektivet og øke spenningen i bildet..
I V2 finnes ingen slik linje nede så der holder vi oss oppe og der vil jeg gjøre som jeg startet med i V1 - nemlig fjerne all ulla øverst da jeg føler at det gir best dybdesug og da spesielt til venstre i bildet.
Jeg tar her med at ofte dreper for mye himmel dybdefølelsen i et bilde. Det samme gjelder når det er skyer og så et blått lag over skyene. Da dreper det blå laget dybdefølelsen.
Til slutt så nevner jeg at det er alltid lurt å scrolle litt opp og ned eller under redigering forsøke flere kuttinger for å se hva som funker best.
I området du befinner deg med det jeg hittil har sett av dine landskapsbilder vil ofte panoramaformatet som jeg foreslår spesielt i V2 her funke godt hvis du vil ha en skikke dybde med sug.

Nå vet jeg jo ikke om dette var noe nytt for deg. men så er det da hvertfall nevnt så også andre som er innom bildet kanskje kan lære noe.

Roar
Vidar Magnus J.
To gode landskapsbilder med fin komposisjon og vakre farger. Et spesielt godt lys og fin dybde. Går for begge versjonene her.
Hans Rich. A.
Tusen takk for kommentarer Roar og Vidar Magnus.

Roar: Er enig i et lite kutt av bunnen i originalen.
Men er ikke enig med deg i at himmelen alltid må utgjøre bare 1/3-del. Det er mulig at dybden vil bli bedre med det, men i noen tilfeller er det himmelen som er blikkfanget, da mener nå jeg at den godt kan utgjøre 2/3 deler av motivet. Alt etter hva man vil vektlegge, dybde eller særegenhet i motivet. Og akkurat her mener jeg at skyene omkring hører med.
Mvh Hans Richard
Roar K.
Hvis du ser bort fra dybdefølelsen så helt klart.
Her kommer vel smaken og baken inn for jeg foretrekker dybdesuget i bilder som dette.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu