Malin
Fikk i oppdrag å ta noen konfirmantbilder. Følte i grunnen bildene ble bra, men litt usikker på hvilket som fungerer best. Spør derfor etter deres hjelp! Tusen takk til flink og flott, og ikke minst tålmodig modell. Takk skal du ha Malin!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-03 22:09:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-03 22:10:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-09-04 10:42:01
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2004-09-04 10:43:50
    Versjon #5
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger999
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103234} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Arild E.
Vil si vanvittig bra komponert bilde )): Passer meget godt etter min mening
Ver 1
Villy N.
Utradisjonelt bra! Nøytralt og fint. Vannet, kunnskapens kilde for den konfirmerte kommer strømmende på. Skjørtet med sin grunnfarge og blomster trekker øynenes oppmerksomhet og ballanserer seg med fargene i landskapet. Harmonisert og veltenkt...
Steinulf L.
Hovedbildet uten himmel! Du har noe grums/tåke på himmelen. Dessuten er det behov for litt mer fokus på jenta. Derfor forslaget. Tror det kan bli svært bra og verdt å ta vare på.
Tone B.
Heisann Vibeke,
hva kan man si til dette? Det er jo så utrolig velkomponert og vakkert! Eksponeringen på v 1 er jo toppers! Alle 3 bildene er meget flotte, men v 1 er bare vanvittig bra! Gratulerer Vibeke - du har virkelig levert her!

mvh Tone
Cristina B.
Enig dette er topp bilder, norsk romantikk, som jeg digger.
Inger-Lise S.
Hei! Her ser vi tre nydelige bilder! V#1 er jo rene ''Synnøve Solbakken'' i vakre omgivelser! Meget dyktig utført.

mvh Inger-Lise
Lars L.
Mycket fina bilder Vibeke, speciellt de två första versionerna. Den andra ett ''typiskt'' konfirmationsporträtt. Den första versionen är otraditionell och därför den jag tycker bäst om. Några små saker: Modellens vänstra hand ser lite ansträngd ut. Enig med Steinulf, ta bort en himlen, mest på grund av ''grumset''. Bara små detaljer. Väldigt bra
Mvh, Lars
Vibeke P.
Tusen takk for flotte kommentarer. Ang. himmel så var jeg litt usikker på hva som ble best med - eller uten... endte opp med, men det var fortsatt med litt tvil.
Hånda som er anspendt, så var hun livredd for å miste forkleet i bekken, så hun tviholder litt på dette... - derfor anspendt.
Arnt Ove J.
Versjon 1 og 2 er meget bra.

Ville kuttet endel i toppen på ver 1. Du kan forsøke å kutte himmelen, men jeg hadde nok tatt mye mer. Kanskje helt ned til andre avsats i fossen ?
Flotte farge og ''smell'' i bildet.


mvh
Arnt Ove
Avsluttet .
Versjon 1 og 2 var veldig bra. Men jeg likte nr 1 best, hadde gjort seg med litt tettere utsnitt slik at himmelen ble borte. Så urnorsk og bonderomantisk som det er mulig det der, og det liker jeg=)

-Svein Ove-
Nils P.
I all verdens navn og rike. Det er vel ikke velkomponert eller noe . Beina på skrå nedi vannet og hun ser ut som hun er 50 år. Hva i all verden er det som er utradisjonellt med disse bildene? Kommentarene her slutter aldri å forundre!
Villy N.
Svar til NP
Det er utradisjonelt i den forstand at det ikke er en tradisjonel for måten å fotografere konfirmasjonsbilder på. Da sett i et generelt plan.
Vibeke P.
Tusen takk for kommentarer til dere alle.
Nils: Du er heldig som kjenner slike vakre 50-åringer. Håper jeg blir en av dem som holder meg like godt. Kan være enig med deg i at bildet ikke er originalt i seg selv, men som konfirmasjonsbilde, så har jeg faktisk ikke sett noen som likner. Men ang originalitet, så blir bildene veldig ''gjenkjennelige'' når de fleste konfimanter har på seg bunad...
Skal bli spennende å se hvilke bilder du kommer til å legge ut : )

Ang. kutting av toppen, så likte jeg at hele fossen ble med, men himmelen kunne godt ha vært blå istedet for grå. Men siden det er så mange som kommer med dette forslaget, så får jeg ta det til etterretning og prøve meg på kutteforslag - får se om det funker bedre.

Vibeke : )
Bjørn J.
En veldig tradisjonell komposisjon i en nasjonalromantisk setting. Portrett tradisjonen, med å sette folk ofte inne i en romantisk og ofte i en litt ''naiv og pen''setting, er lang hos norske portrettfotografer. Det blir et substitutt av norsk gullalder, landskapsbilder fra den nasjonalromantiske epoken fra 1880 til rundt 1900.
Bildet fungerer sikkert for de som skal ha det, som famlilebilde. For meg blir det for søtt. Versjon 2 er ok.
Mariann S.
Herlige bilder :-)
Kunne blitt brukt i reklame for Norge de der :-)
Kjempeflott jobb !

~Mariann~
Villy N.
Kikker innom igjen...
Det første bilde syns jeg er best uansett, fordi at utsnittet innbyr til litt spenn. Utsnittet er ikke perfekt og det er det som det spennende! Det gir V-formede arkitekton-linjer, øyet glir ned fossen og opp igjen på konfirmanten sitt ansikt.

Prøv å speilvende bildet, da blir konfirmanten nesten borte.
Vi leser fra venstre mot høyre.

Eks. en tegneserie.

Bilde 1 En som har vondt i hodet
Bilde 2 Han hiver innpå en hodepinetablet
Bilde 3 Han er glad og fornøyd!

Bytter du rekkefølgen til det motsatte (3, 2, 1), da vil virkningen av hodepinetabletten få motsatt virkning...


ps...
Lurer på om en av kritikkerne her ikke er konfirmert, om han er det så må´n se hønngammal ut... ;-]
Sidsel A.
Som konfirmasjonsbilde synes jeg # 1 ble veldig fint. Ikke kutt fossen!. Det eneste jeg har å si at jeg synes det blir noe underlig uproporsjonalt store føtter! Vet ikke om det er fordi de er nede i vannet eller, men noe ser ikke helt riktig ut i mine øye.
mvh Sidsel
Nils B.
Hei på deg og god kveld.
Bildene dine bærer preg av god kontroll på høylys og skygge noe som helt klart er en forutsettning for å ta bilder som innehar nettopp disse elementene med store sprang. Vann og bunad og sølv.
Bilde nr 1 er et bra bilde men ikke utenom det vanlige. Bildet virker noe oversaturert noe som kommer tydelig frem i ansiktet. Bevegelses uskarphet finnes også i dette. Disse to elementene kommer kolosalt godt fram om du skal forstørre bildene.
Bilde 2 som er helt klart min favoritt er rent og har flotte toner selv om de bikker litt over mot gult. Hennes holdning fungerer bra og viser en flott ungdom. Det som slår meg mest med dette bildet er at detaljene i bunaden og i blusen kommer så bra frem. (neste gang bør du ta med strykejernet).
Bilde 3 og 4 fungerer ikke helt for meg.
Bilde 5 derrimot har så absolutt noe med seg selv om det virker noe oppstillt. Litt mindre effekteri og vipps så er du der.

Så, nr 2 er absolutt min favoritt. Her stemmer det meste når det gjelder et konfirmasjonsoppstillings bilde. En liten detalj er lyset som kommer framfra og som ivaretar grepet på steinen.
Håper dette kan hjelpe noe, men det er min subjektive vurdering av bilene dine.
mvh Nils
Trond B.
Veldig fine bilder, men det er vel strengt talt ikke rett å kalle de v1, v2 osv da det ikke er det samme bildet?
Lena Beate H.
Veldig enig med Mariann Storvik.
Spesielt ser jeg hvor bra jenta blir på versjon 3.

Men når jeg ser på versjon 1 synes jeg fotbladene blir vel store - kan det være lysbrytningen i vannet som gjør det?
monica p.
Hallo Vibeke
Du har klart det igjen du, sitter her og nesten sliter håret av meg for å bestemme meg for hvilken versjon jeg liker best.
1 er kjempeflott, men som sagt tidligere, så ser hun litt ut som BIGFOOT, sikkert vannet som gjør det, men det tar mye oppmerksomhet.
Tror faktisk jeg ender på versjon 3, ganske vanlig bilde, men bevares for et smil og for et glimt i øyet, vet i alle fall at jeg hadde blitt kjempeglad for å få et slikt takkekort, de som kjenner henne vil jo sikkert se mest mulig av henne, og her har de bare en strålende sol som sier'' tusen takk for gaven jeg fikk i anledning min konfirmasjon''.
Bra jobba vibeke.
Mvh Monica:o)
Bjørn H.
Hei Vibeke ...

Virkelig en bra serie med konf bilder det her da ...

Jeg syns nok V4 er best i mine øyne ...

Tett beskjæring, og god kontakt med konfirmanten ...

Hun har et avslappet og rolig utrykk, og bakgrunnen har de detaljer som trengs for å gi det hele nok stemning ...

BRA :)

bjørn ;¤
Karl Anders S.
mye bra her. v.2 fant jeg ut at jeg likte best etter en lang diskusjon med meg selv. noe med at på v.1 kommer ikke personen så godt frem i bildet. hvis du forstår hva jeg mener.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu