Svalbardrype
Svalbardrypa er en nær slektninig av vår egen fjellrype. Finnes på Svalbard og Frans Josef land. Dette bildet viser en hann(stegg), som beholder det meste av den hvite vinterdrakta til langt ut på sommeren, mens hunnen (høna) får den gråspraglete kamuflasjefargen i god tid før hekkesesongen.
Bildet inngår i albumet Svalbardnatur - Bilder fra Svalbardtur sommeren 2004
Utstyr
  • Nikon D1h
  • Sigma EX 100-300/4 IF APO HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Hei Svein!
Meget bra bilde! Flott komposisjon og tett og fint utsnitt.
Mange detaljer i fjærdrakta og fine farger.

Litt utbrent i de hvite fjærene i nakken på rypa, men det gjør ikke noe.

mvh
Andris
Venche J.

Du verden...

Det ser nesten ut som du har brukt øyet som speil. :)

Skarpt og detaljert i fjærprakten på hodet. Artig positur.

Flott.

Wenche.
Terje L.

Flott levert, som alltid!
Speilinga i øyet er prikken over i'en.

Hvor langt unna var du når du tok dette bildet?
Faren min er en del på Svalbard i forbindelse med jobb, og forteller at Svalbardrypa ofte kommer nesten helt innpå ham mens han jobber.

En fototur til svalbard, står høyt på ønskelista (på plassen etter et skikkelig teleobjektiv)!

-Terje :)
Avsluttet .

Flott Svein! Henger meg på det Andris sier.

Terje: Onkelen min har jobbet som guide på Svalbard og sier at Svalbardrypa ikke har noen naturlige fiender. Og er derfor ikke redd for mennesker. Tror hvert fall det var det han sa en gang. Skal man jakte på svalbardypa må man nesten ta med golfkølle for å få dem i lufta.

MvH Stian Håpnes
Carsten A.

Meget bra, enig i det meste ASV sier, men at deler av fjærdrakten er fro for detaljer liker jeg for min del ikke så godt.

MVH CA
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer.

TL & SHH: Her var jeg nesten inne på nærgrensen til objektivet, ca 1,7 meter tenker jeg. De er ikke så skvetne som rypene vi kjenner i Norske fjell, og vi brukte god tid når vi nærmet oss denne rypa. Den tok det helt med knusende ro til vi var på ca 5-6 meters avstand. Derfra og nærmere måtte vi åle etappevis med lengre pauser for ikke å forstyrre den. Uansett en samarbeidsvillig fugl, og et ''must'' for en fugleintressert som besøker Svalbard.

ASV og CA: Jeg er enig i at det utbrendte i fjærdrakten ikke er spesielt bra, og noe jeg ikke klarte å oppdage før jeg var hjemme og fikk bildene opp på skjerm. Ser ut som det er så lite detaljer igjen i disse partiene at det ikke er noe å hente gjennom bildebehandlingen desverre.

Mvh
Svein B
Carsten A.

SB: Et svakt punkt på mange dSLR dette, og et kjedelig punkt for en fuglefotograf - noen helhvite og noen helsvarte deler av fjærdrakten gå jo igjen. Syns dette var et skikkelig problem den gang jeg brukte D100 (og en viktig årsak til at jeg gikk over til noe annet). Jeg hører at folk klager over det samme med D70.

MVH CA
Jarl Fr. E.

Dette likte jeg veldig godt. Litt kjedlig med de små utbrente feltene, men det gjør ikke så mye. Jeg hadde ofte Nikon digitalkameraene mine stilt på -1. Uansett, fint bilde.
Jonas L.

Nært og fint utsnitt av en fin fugl.
De utbrente områdene er nevnt. Bortsett fra dem har jeg ikke noe å utsette på dette.

mvh JL
Stig B.

Slenger meg gjerne på JL sin kommentar; Nært og fint utsnitt av fin fugl. Fin speiling i øyet.

Mvh Stig
Tom E. F.

Vakkert portrett av en fugl jeg aldri har sett i levende live!
Dus og fin bakgrunn, men kan hende litt mye (diffus) fjær under og til høyre.
mvh Tom
Hans-Gunnar H.

Nært og fint...

Er det ikke 'highligts' på d1h? var ihvertfall det på D1'en min....bruker nesten alltid den innstillingen og justerer ev'en etter det for og unngå utblåsning...

MVH Hans-Gunnar
Svein B.

Jo, Hans Gunnar, D1H har også ''highlights'', men erfaringsmessig viser den endel ''falske alarmer'' regelmessig, dvs kameraet varsler om utbrendte partier, og når bildet vises på PC-en er det ikke disse partiene utbrente likevel. Derfor har jeg sluttet å stole 100% på denne funksjonen, og overser den mer eller mindre. Forholdene da dette bildet ble tatt skulle være av det enklere slaget, flatt lys fra overskyet himmel. Men.....noen ganger feilvurderer en slik lys også.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu