IR
Mitt første bilde med IR filter. Sliter med å få farge på disse IR bildene. Ant. fordi jeg bruker feil filter. Så inntil videre så får jeg presentere disse i SH.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-11 00:01:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 105 2.8 Micro
  • Blender-
  • FilmtypeNEF 200 iso
  • Nei
  • Annetstativ, fjernutløser. Fokuser.....skru på filter...klikk
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger188
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104272} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ioannis L.
Nydelig komponert!
Praktfulle skygger og lysspill!

Tonene skyldes vel filteret.
Men sett meg inn i lyset, jeg har visst glemt mine filterkunskaper... IR?

Mener du infrarødt filter?
Finnes det?
Funger det som å bruke infrarød film?
I så fall skal jeg kjøpe meg et! ;D
Anders F.
Hvilket filter bruker du? Hoya R72?
Lurer også på hvor du fikk tak i filteret. Til min gamle Olympus C730 har jeg et 55mm Hoya R72 som jeg fikk tilsendt fra USA, men på D70 trenger jeg jo et 67mm filter etterhvert...hvis det er mulig å skaffe i Norge må du si fra.

Tilbake til bildet; jeg likte det, pga veien som slynger seg bortover, og pga de lyse stripene på tvers, som gir litt kontrast.
Når det gjelder farger, så er ikke dette så lett å få til...kanskje hovedsakelig fordi infrarød stråling ikke har noen ''farge'' (det er jo usynlig for oss). På et bilde vil det likevel ofte vises rosa, men ved å bruke manuell hvitbalanse kan du være heldig og få både blåskjær og grønnskjær her og der. Jeg har tidligere fått tips om å ta 5-6 bilder med noe ulik hvitbalanse og legge dem oppå hverandre for å få et bedre utgangspunkt når du skal ha fram fargene. Så kan du styre opacity på lagene for å få ''riktige'' farger (om du ikke ser på dette som ''juks'').
P.S. Å modifisere kameraet er også mulig, bare se her: http://www.lifepixel.com/IR.htm
Lars Erik N.
Joda. Bruker Hoya R72 og det kjøpte jeg på en nettbutikk i usa. Tror det var Adorama. Jeg kjøpe en 52mm fordi jeg hadde planer om å bruke det på en 50mm. Nå i etterkant kommer jeg nok heller til å kjøpe med en brukt 35 mm manuell fokus linse til å bruke på IR. 105 mm, som her, blir vanskelig å jobbe med syntes jeg. Men hvis du ser på diskusjonssidenen så er vel ikke dette riktig filter for dette kamera. Du bør gå for et ''mørkere'' ett.

Lars
Anders F.
OK, da er dine erfaringer med R72 omtrent som mine; det blir lite farger. Men jeg fant ikke den diskusjonen du nevner - har nå søkt gjennom forumet etter ''r72'' etc og bladd gjennom endel kategorier uten å finne det.

Jeg bør antakelig sette det gamle filteret mitt på 50mm f/1.4D objektivet jeg har, for det har vel 52mm gjenger (trenger bare 52->55 overgang). Det hadde jeg faktisk ikke tenkt på..
Caroline M. S.
Pent motiv og fint med stien med solstriper på. Jeg synes v1 er for mørk (for lite IR-effekt på trærene til venstre) og derfor liker jeg v2 best (vel - det hadde jeg kanskje gjort uansett).

Ser Anders ønsker seg Hoya R72. Jeg kjøpte det på http://www.thecamerahunter.com i USA. Det gikk fort og greit - filteret kom omtrent en uke etter bestilling/betaling.
Grethe B.
Dette har jeg ikke peil på, men liker denne effekten, ser ut som snø..kult! kanskje litt neat ville gjort seg her...?

natti
gt
Kay R.
Hei Lars Erik...

Sorry at æ ikke har vært innom på en stund. Bokmerkene mine e borte etter at det ble betaltjeneste. Må vel oppgradere statusen min snart...
Nok om det.. Bilde ditt e veldig bra. Hærlig linjeføring og godt komponert. Ser ut som veien fører inn i uvissheten... Tonen du har tilført var meget passende til motivet. Et bilde som når høyt opp på skalaen.. Likte det svært godt..

MVH Kay:-)
Anders F.
Tar du av filteret for å fokusere, eller klarer D70 å fokusere gjennom filteret?
Lars Erik N.
Har ikke prøvd. Jeg tar av filteret for å fokusere.

Lars

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu