I forbifarten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-04-05 21:48:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Df
  • Nikon 20mm 1.8
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1046463} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Jørn E.
Ble nysgjerrig på dette bildet. Artig. Synes det fungerer bra. liker orginal best. litt mer nyanser der enn i versjon 2
Arild T.
Meget spennende bilde med gode linjer og geometrioske former så det holder. Har sans for begge versjoner. Versjon 2 assosierer jeg med Buster Keatons halsbrekkende stumfilmscener fra New York.
Veldig bra, Øyvind!

Hilsen Arild
Morten T.
Jeg liker best #2 da linjer og struktur kommer bedre frem i s/h enn i farger. Kult bilde!
Anders S.
Hei!
Imponerende og meget flott! Spennende linjer og former som kommer frem på en utmerket måte!
Jeg liker begge versjonene svært godt!
Kjempe bra!
Hilsen Anders
Tor Bernhard S.
Versjon 2 funker best for min del! Godt og kult bilde fra et sted jeg går ofte.

Med vennlig hilsen,

Tor Bernhard Slaathaug
Øyvind B.
Takker så mye til Jørn,Arild,Morten,Anders og Tor Bernhard for fine tilbakemeldinger. Arild var artig din link til s/h stumfilmscener New York...Mvh Øyvind
Avsluttet .
Kreativt,inspirerende og elegant. En meget bra komposisjon. Bildet framhever jernkonstruksjonene i brua på en spesielt fin måte. Meget bra observert og gjennomført. Jeg synes svart / hvitt versjonen er best fordi den viser linene og strukturene i brua på en enda tydeligere måte enn fargeversjonen.. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Kjell H.
Originalen uten tvil for meg, s/h versjonen blir for slapp. Slapp er derimot ikke brua som fremstår som riktig spenstig gjennom 20 millimeteren. Konstruksjonene/komposisjonen med de kryssende lijene bidrar og til det inntrykket. Når det gjelder helhetsinntrykket så synes jeg det blir vel mange detaljer å forholde seg til over, under og inn i mellom det hele, men..., også et fotografi som skiller seg ut fra mengden med innhold fra det hverdagslige livet, og det er et "lyspunkt" i bildestrømmen her. (etter min mening:-)
Arvid O.
Hei Øyvind.
Her har du tatt deg tid med utsnittet , ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Veldig bra , synes begge versjonene fungerer bra.
Arvid.
Jostein S.
Hei
Du verden! Må si du har sans for detaljer
Nydelig profilering av broa
Nesten som et "mesterstykke" det her Øyvind
Flott oppbygging av bildet med særegenhet og flotte detaljer
Her har du utført et godt håndtverk med det lille ekstra. Og det er ikke lite heller!
Jostein
Jon Tore J.
Ett tøft, kreativt og spennende bilde av ett område i Oslo sentrum som du her har greid å skape noe ut av på en helt ny måte. Veldig bra jobba. Liker motivet veldig godt både som farger og i s/h.
Mvh
Jon Tore
Hans Rich. A.
Jeg har kommet litt bakpå de siste dagene. Kreativt og godt komponert av denne gangbrua i diagonal over gata. Vanligvis liker jeg farger best, men her synes jeg at sv/hv-versjonen kom best til sin rett.
Mvh Hans Richard
Øyvind B.
Tusen takk til Kjell-Øyvind,Kjell H.,Arvid,Jostein,Jon Tore og Hans Rich. for oppmerksomheten og hyggelige tilbakemeldinger på bildet. Tatt sist lørdag ettermiddag. Da er det endel mennesker både på broen og området under. Mvh Øyvind
Øyvind H.
Som vanlig høy kvalitet. Men synes komposisjonen denne gang er litt rotete, spesielt i fargeversjonen, der byen bak og menneskene blir litt forstyrrende for selve bro-motivet.
Mvh Øyvind H.
Øyvind B.
Takk Øyvind H. for kommentaren. Dette er et gatefoto tatt fort slik det ofte er ved slik fotografering. Menneskene og speilingene bildet er viktig for tittel og formidlingen av en hektisk lørdag mot Oslo city. Broen ble litt for dominerende med sine jernkonstruksjoner og tar fokus litt vekk ifra personene i bildet oppe og nede. Bakgrunnen kunne også vært litt mer isolert fra resten ved bruk av større blender men menneskemylderet ser jeg som viktig for bildet. Litt rotete ja. Blir lett det " I forbifarten" ...Mvh Øyvind
Roar K.
Jeg har faktisk sansen for begge versjoner for de blir på måte så forskjellig.
Tillater meg å komme med et par beskjæringsforslag:
Først nede slik atvelementene som stikker opp i nedre venstre hjørne forsvinner og ramma skjærer i det runde elementet.
Hvorvidt det er nødvendig å skjære vekk den halve stanga i venstrekanten må prøves for å se virkningen så det er kanskje ikke noe å bry seg med. Men kuttet nede bile jeg tatt for når nedre ramme skjærer i den runde buen så vil det øke spenningen i bildet.

Roar
Øyvind B.
Takk Roar. Prøvde flere ganger frem og tilbake akkurat med de to forslagene du kommer med. Etter mye frem og tilbake jeg ble stående med det rustne ankerpunktet nede og den halve stangen ovenfor. Føltes best der og da. Hyggelig du likte de litt kaotiske bildene. Mvh Øyvind
Eirik B.
Jeg fikk absolutt et best forhold til sort hvitt versjonen.Jeg opplevde den som mest "ryddig", og blikket flakker ikke så mye her.

Jeg må innrømme at jeg egentlig får en større arkitekturopplevelse her enn jeg føler jeg får et inntrykk av gateliv. Fordi gangbroen med sine strukturer, linjer og utforminger er såpass dominerende. Menneskene forsvinner kanskje litt bak det arkitektoniske, særlig bak den store langsgående buen.

Legger merke til at midt på broen gjengis menneskene som siluetter bak glassveggen. Dette synes jeg er spennende, men jeg føler som sagt at de forsvinner litt bak den noe dominerende arkitekturen p åutsiden av broen.

En spennende idé, der jeg gjerne ville foreslå å eksperimentere med alternative vinkler og kameraplasseringer for å fremheve "forbifarten" over broen.
Øyvind B.
Takk Eirik . En meget omfattende og god kommentar. Helt enig i din beskrivelse og oppfattelse av bildet. Ble for mye fokus linjene broen slik at budskapet og tittelen frafallt litt. Når jeg ser bildet er det menneskene oppe og nede som fortsatt preger bildet for meg. Man mister litt fokus noen ganger. Kunne faktisk vært lagt ut i arkitektur sjangeren. Flott kommentar! Mvh Øyvind .
Sissel Kleivdal H.
Et bilde jeg nå er tilbake til. Her er mange detaljer. Mest hviler øyet på broen. Spennende å studere.
Synes du har komponert opptaket bra. Skulle gjerne se den igjen, med flere vinklinger.
Flott koloritt, men liker også den roligere sorthvitt versjonen.

Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu