Nøkken ta deg.....
Fra et høstlig vannliljetjern, slik jeg ser det. Bladene finnes i alle farger nå, noe har den rødlige fargen all hadde i vår, eller finnes de fleste fargene.
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger677
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104706} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (57)
Janne L.
Vanligvis liker ikke jeg slike bilder med tydelig overdreven bruk av farge. Men dette likte jeg. Det blir litt abstrakt. Tøft. Likte spesielt det lilla bladet.
Janne
Tom Just O.
Et vakkert bilde! Perfekt eksonert og vakre farger.
Tom A. T.
For oss fargeglade, ( eller skal jeg si fargegale ) så er jo dette en fin skildring av årstiden. Jeg syntes dog at du her har litt for mange forskjellige farger som alle er såpass kraftige at det blir vanskelig å avgjøre hvilken som vinner hovedrollen. Uansett skal du ha for kreativiteten, den er det ingen ting i veien med, og et annerledes og severdig høstbilde er det jo så absolutt.
mvh Tom T
Martine Petra H.
For en nydelig og malerisk bilde. En vakker komposisjon av både liljeblader, vannløpere, barnåler, tang og vann. Slike farger som er tatt i bruk her finner jeg absolutt herlig, for jeg synes de går utmerket bra sammen, og det er slikt jeg aldri blir lei av å se på.
Thor B.
Meget bra dette og et stort + for vannløperen.
Synes du har fått formidlet høsten i tjernet på en bra måte her,delikate farger.Føler at det lyse feltet oppe til venstre forstyrrer noe.

Mvh TBH
Magnus L.
Meget bra! Og insektet i midten er prikken over i-en..... bryter opp bildet på en fin måte! Fine farger og skarphet!

M.
:-)
Marit E.
Hei Fred!
Dærsken! Det var elleville farger, det.
Litt enig med den siste Tom her, kanskje litt for mange sterke farger.
Men artig og kreativt. Det skal du ha!

Tror jeg ville ha klonet vekk det barnål-rusket oppi venstre hjørne. Også den lyse greia i midten.

Marit
Stig B.
En vakker komposisjon, med mye bruk av farger. For meg fungerer det bra. Jeg kunne imidlertid tenkt meg å ikke se deet som er under vannflaten, det skaper bare forstyrrelser.

Tar forbehold om at dette sees kun på en laptop, med tilhørende svake fargeegenskaper.

Fin speiling av himmelen.

Mvh Stig
Steinulf L.
Overdrivelser skader aldri. Synes dette var bra. Et bilde med liv.
Øystein S.
Artistisk og fint, jeg synes fargene ga bildet det nødvendige ekstra.

Mvh
Øystein
Fred S.
Her strøymer det på, og takk til dere.
Janne: ''Abstrakt'' er det vel ikke da, men glad du liker det
Tom: Perfekt eksponert er det heller ikke, fargen på vannet kan jeg takke Levels for, men vannliljene var stort sett slik de framstår her...
ToM: Vet du synes jeg tar litt hardt i, men, men...
Marit: Neimen, du liker jo sterke farger, har du sagt. Og jeg kan da ikke klone vekk insektet (vannløperen) (det du kaller den hvite prikken). I så fall er det prikken over i`en, er jo den som lager ringene i vannet.

vh fred
Marit E.
Huff og atter huff! Nå ble jeg lei meg nå, tenk å kalle en vannløper for 'den lyse greia'. Skal aldri gjenta seg:)
Men slik VANNLØPEREN fremstår i bildet blir den for liten og anonym. Det blir ganske mange elementer å forholde seg til. Mener nå jeg da.....
Ellers er jeg glad i sterke farger, ja.

Marit
Venche J.
Veldig flott Fred - liker det veldig godt.

Flott sett.

Wenche.
Tom E. F.
Sprelske neonfarger a la Fred! Har ikke noe mot det - spaktrekking må jo være en del av gamet. Et bilde med mye innhold - mange elementer. Tror jeg må si for mange denne gangen. Blir litt for urolig for mine øyne.
Regner med at du har vurdert div. utsnitt, men vil foreslå at du kapper en god fjerdedel av toppen, selv om du mister noe himmelspeiling.
mvh Tom E. F.
Avsluttet .
Veldig flott bilde med delikate farger. Noen litt forstyrrende barnåler øverst til venstre er alt jeg kan pirke på

MvhJRH
Kenneth P.
Virkelig lekkert og delikat.

mvh Kenneth
Fred S.
Takk for nye kommentarer: Mulig at det blir et par elementer for mye. Går ikke med på at bildet er overlesset, men barnålene har kanskje ikke den store funksjonen her, og jeg kunne muligens med fordel ha klonet vekk mer av det som befinner seg under vannet. Har gjort det flere steder, og kunne vel ha gått ''all the way''. Mulig jeg kunne ha foretatt et kutt oppe, Tom, er forresten veldig i tvil om det lille bladet; hvorvidt det forstyrrer eller skaper balanse. Speilinger har jeg etterhvert blitt forsiktig med, men speilingen av stråene falt jeg for av en eller annen grunn, så de vil jeg uansett beholde.

vh fred
a tse & s.
nydelige farger

virkelig godteri i vannet
Inger-Lise S.
Sier som du skrev til meg en gang: Æres den som æres bør!
Dette var et usedvanlig flott bilde med fine farger,god komposisjon og et fint motiv. Et vinnerbilde.
Lars Erik N.
Veldig bra komp., men skulle gjerne sett en versjon med litt mindre farger.

Lars
Lars-Anders M.
Meget vakkert.
Kjartan T.
Må nok si meg enig i at du denne gangen har presentert et bilde som inneholder litt for mye informasjon. Spesielt venstrekanten trekker inntrykket litt ned her hos meg. Selvfølgelig er det vakker, men ''less is more'' passer godt til slike bilder.

Faktisk synes jeg det hadde vært nok med det høyre bladet, vannløperen og speilingen av stråene. Et vinnerbilde er det desverre ikke slik det nå fremstår, men at du har noe i nærheten er jeg enig i.
John-Tore G.
Hei Fred. Jeg synes du summerer veldig godt opp selv her. Jeg er fornøyd med at stråene er med. Jeg liker spesielt godt brytningen med vannringene og for meg er det essensiellt her.
mvh John-Tore
Fred S.
Takk igjen, og særlig takk til Kjartan T. Vet ikke om dere er klar over det, men Namsos Fotoklubb har kanskje dottens to mest ærlige, observante og konstruktive kritikere, nemlig Kjartan T og Johann A. Tyder på at du gjør et bra arbeid som formann, Johann..
Nok om det, jeg har stor forståelse for innvendingene dine, Kjartan. Riktignok var dette ikke ment som et ''vinnerbilde'', det er vel tvilsomt om det noe gang kommer i glass og ramme. Det med ''Less is more'' har du imidlertid mye rett i. Riktignok har jeg sett uttrykket brukt og misbrukt i mange sammenhenger her på dotten, men her passer det vel bra. Å gå på fotojakt i ei vannliljetjønn dreier seg nettopp om å finne et motiv i et område som ikke er for overlesset med blader, siv, gress, etc. Hvis motivet er der, men omgivelsene er ''påtrengende'', må det kloning til, eller en må tenke utsnitt. Ideen din er fin den, Kjartan, jeg har sett på den ''i hodet'', men som vanlig er jeg for makelig til å produsere en ny versjon å legge ut. Men helt klart, det er ting i venstre billedhalvdel som ''halter''.

vh fred
Grethe B.
Flotte farger, pluss for insektet, men gressstråene forstyrrer meg ...
En litt ''forenklet'' utgave ville nok gjort seg, men likte godt fargekompet og de klare bladene i vannet!

mvh
gt
Fotograf Carl-Åge H.
Hei og hå Fred!

Flott høstbilde med fine farger. Herlige kontraster mellom vann og blad. Ser ut som om det er et insekt eller noe midt i bildet, noe som hever komposisjonen meget høyt. Bilder faller godt i smak her ihvertfall.

Mvh Carl-Åge
Inge-Martin F.
Hei Fred.Det er klart att så mykje snader i bilde blir det ikkje minimalistisk akuratt,men det som gjere bilde er i stor grad dei ulike biledellementene som bladene,vannløperen og stråene.Det som eg synes kan forstyra er furunølene og noke algegroms oppe til venstre kant.kansje eit litt tettere komp ville vore nok,sån att det blade til venstre blir delt og tiltte kompet til høgre,så trur eg du ville fått eit bilde som hadde fungert litt roligere.
Men det er eit bilde med sjeldent rik farge variasjon som uansett er dekorativft.
Mvh. I.M.F
Tone B.
Hmmm,,,får ikke helt følelsen av at nøkken kan komme å ta meg her! Spreke, flotte farger på bladene som skaper en fin kontrast mot vannet - stilkene er helmaks! Herlig farge på vannet og fin speiling. Det som jeg finner forstyrrende i bildet ditt er det som befinner seg under vann på venstre side. Føler det forstyrrer roen som ellers er i bildet. Men uansett et fint bilde som virkelig faller i smak.

mvh Tone
leif b.
Fint bilde fine farger. Kansje litt smårusk rundt omkring som kunne värt tatt bort.
Ha en fin dag.
Anniken S.
Hei Fred
Du sier deg så enig med formann i festkomiteen, men jeg er ikke enig....
Hvorfor skal det alltid være slik at less is more?
Hvorfor skal vi til enhver tid være så forbasket opptatt av at alle bildene skal ha en klinisk overflate og alle elementene satt i symetri.
Vel, dette er ikke noe vinner bilde, men det er defintivt et flott bilde som kan henge på venteværelset hos tannlegen.
Hvor folk har tid til å se på alle detaljene som det fargerike og velkomponerte bilde ditt har.
Avsluttet .
Vilt vakkert og vått.....he he he....

Mags:D
Ketil M.
ganske enkelt vakkert!
Birna R.
høyre blad & stilk av den hvite nøkkerosen (som er nå rød, er vannet surt?) fungerer bra, med god stofflighet og det er flotte fargekontraster og -overganger der. resten av bildet er mer unødvendig påfyll. med andre ord, jeg synes utsnittet og komposisjonen din er slapp og ukonsenterert, synd med et så flott motiv foran kameraet.
Siren L.
Hei Fred!
Endelig et bilde som fortjener all sin oppmerksomhet!
Knall, herlige farger, tone kontraster !!
Smakfull!

Siren
Fred S.
Bare jodler her jeg sitter, jeg, artig avbrekk i en ''grå'' skoledag å lese så mange motstridende kommentarer. Da engasjerer bildet i det minste. Kan ikke kommentere kommentarene til alle, men kan jo ta med ''soulmate'' anniken først: Tar det som en selvfølge at du ikke er noen minimalist, og takker for støtten. Jeg er heller ikke noen minimalist, men ser ikke bort fra at ''festkomiteen'', som du kaller det, kan ha ganske så rett her. Bildets venstre kant HAR svakheter som det er riktig å påpeke, og setter ikke minst pris på å bli tatt i nakken av Bjørn R. Hyggelig at du også finner positive ting ved bildet, forresten, glad for at du nevner det. Og ja, om ikke surt så er i alle fall avnnet jernholdig, (mulig det ene følger det andre...) rødfargen på bladene i år var påfallende.I
I alle fall, artig med slike kommentarer, og jeg kommer med et par bilder til fra ''tjønna''. Det fortjener kanskje bedre btegnelsen ''less is more''....
(Men når det er sagt; jeg liker dette bildet i all sin uryddighet...)

vh fred
Øyvind A.
Utrolig fine farger du har fått fram her Fred. Og også fint med den vannløperen. Men jeg synes du kunne ha reindyrket motivet mer. Rusket til venstre oppe forstyrrer, og jeg er heller ikke overvettes begeistret for gresset som kommer ovenfra.
Ø.
Brita Helen E.
Nydelig. . . :) Enig i at det kan være noe ''smårusk'' til venstre i bildet,men jeg synes dette var et flott bilde. Herlige farger her:)

Mvh Brita...

Ragnar W.
Bærre lækkert!
Veldig flott elementer og farger her, Fred!

/Ragnar :-)
Villy N.
Den stakkars lille insekten mellom de fine bladene vet hvem han skal velge...
Jan R O.
Flott bilde med sterke farger. Skulle likt å hatt denne som stor forstørrelse på kjøkkenveggen.
Mvh Jan
Avsluttet .
Jeg registrerer at enkelte ville fjernet noe her og der, og det er mulig. Men (man skal forøvrig aldri begynne en setning med- men-) jeg kjøper det som det er.. Som smågodt for øynene.
Bjørn H.
Meget vakkert... Liljene danner en fin form i bånn, og sivene/stråene, og den røde liljen er fine motsatser i toppen ..

Men Fred , ...kan ikke dy meg for å si at rusket ditt på venstre side trekker motivet ned ...

Synd det da...men uansett er dette et deilig bilde å betrakte -

Bjørn ;¤
Fred S.
Takk igjen: Hyggelig å kunne servere ''smågodt'' og smårusk i skjønn forening ! Og Bjørn; hvis du leser lenger opp så ser du at du ikke er den eneste som har nevnt venstresiden. Så ikke legg deg med dårlig samvittighet, tror du er klar over at jeg ''tåler'' det. Takk for kommentar på forrige bilde også, forresten. Kjemepehyggelig !

vh fred
Sidsel A.
Nydelig fargelek. Insektet gir også et stort pluss. Smårusket til venstre er nevnt. Herlig bilde totalt sett.
mvh Sidsel
Marianne M.
Hallo Fred.
Kom,så,ble inspirert,og forsvant inn i Photoshopverdenen.....og kom ut igjen med et blått bilde ;-}
Tja,jeg vet ikke om jeg greier å komme på noe som ikke allerede er sagt.
Jeg liker vanligvis enkle bilder,men jammen er det sjarmerende flott med hele pakka full (om det er noe som heter det.....)også. Kunne ha unnvært barnålene oppe til høyre,men ellers forfriskende!.....
Skal ikke sammenligne deg med noen Chagall,men får en sånn liten Chagallfølelse,det må være blåfargene og at det stikker inn litt fra alle kanter her ;-}

Mvh Marianne
Jóhann Á.
Hei Fred!
Her er det meste sagt, og mere til!
Er nok enig i de som har påpekt at bildet taper litt på mange elementer og da særlig på venstre siden. Fargene har jeg slettes ikke problemer med. Ser også et mer helstøpt bilde på høyre siden, både i form og farger.
Selv snakket du om det lille bladet, om det skapte balanse eller forstyrret. Og jeg syns det forstyrrer, det tar i hvert fall oppmerksomheten fra vannløperen som ellers ville blitt et topppunkt i trekant med bladene.
Kristine G.
Vakkert fargespill, liker speilingen av sivet og vannløperen er flott :-) Et nydelig bilde som hadde blitt enda bedre om litt av barnålene osv til venstre hadde blitt fjernet :-)
Kristoffer R.
Et helt lite karneval her i dammen... tror jeg liker midtstillingen av insektet og det at det blir omringet av alle de fargesprakende plantene. Godt utnyttet motiv, dette!
Terje M.
Hei Fred. Høsten kan være fin den , med skarpe farger på planter og andre ting i naturen!! Her gjelder det å utnytte tiden!!! synts du har fått uttelling på ''motivet'' i form av farger!!!! meen det som ''irriterer'' meg er urenheteter i venstre hjørne!!! Rydd i bildet!!! M.H. Terje.Mj.
Odd Tore S.
Hei!
Jeg har vært på vidda en stund nå og er det nesten fortsatt, men det er alltid noen kreative som må sjekkes opp når anledningen byr seg (eller skapes).
Første reaksjon: Enda et sprekt og fargestrålende vann- og vannliljebladbilde fra din hånd, jeg liker det ved første øyekast.
Annen reaksjon: Etter flere øyekast finner jeg at det egentlig er flere motiver samlet i dette ene, og at puristen i meg kunne tenkt å rydde litt her og der også i den sammensetningen du presenterer, f.eks. barnålene(?). Vannløperen ble litt liten i totalen, men lager fine bølger; ligger det mer i dette?
Bra med et bilde som umiddelbart fenger og deretter gir opphav til litt alternativ tenking.
MVH
Odd Tore
Odd Eirik S.
Dette falt i smak umiddelbart. De enstående flotte fargene er det første som slår meg. Synes også det ble meget bra med måten du har fanget stilkene under vann. (Polaroidfilter?). Et pent bilde som jeg likte godt.

Det snakkes så mye om at naturmotiver kan være en hjelp for syke. Dette er et bilde som jeg tror ville ha gjordt seg svært bra til et slikt formål.

mvh
Odd Eirik
Anya K.
Dette var helt rått...beste vannliljebildet jeg har sett her hittil tror jeg
Fred S.
Og når jeg først er i det takknemlige hjørnet ser jeg at det er mange her også som ikke har fått takk for fine kommentarer. Litt interessant at det var dette i serien som fikk mest respons, det er muligens litt ''råere'' enn de to andre, og muligens er bildet mer ''meg'' også'', litt uryddig.....

vh fred
Hans-Einar O.
Hilsen fra en som iallefall er langt på etterskudd, Fred ;-)
Må bare stille meg i hyllningskoret og si at dette var et utrolig vakkert bilde. Mange elementer, ja.... men det fungerer svært bra likevel.

mvh Hans
Håvard F.
Gammelt men godt. Vanskelig å pirke her. Knallbra!!
mvh
Håvard
Fred S.
Ja, du Håvard... Det er mye rart du finner fram til, og at jeg skulle få se denne igjen hadde jeg ikke helt ventet. Ser jeg skrev et sted lenger oppe at dette er et bilde som sannsynligvis ikke kommer på noen vegg, og det har det da heller aldri gjort, hverken her i huset eller på utstillinger.
Men..., når du først har valgt å kommentere det, så kan jeg alltids bruke det som et eksempel på det jeg har tatt opp under det siste bildet jeg la ut på kritikken. Dette bildet ble lagt ut i 2004, før bildekritikken kom. Den gangen var det bare ett "sted" her på dotten vi kunne legge ut bilder, la oss kalle det et bildegalleri. Det var forsåvidt forventet at folk utifra sine individuelle ståsteder skulle kunne gi kritikk, samtidig kan jeg ikke nekte for at også "kosekommentarene" forlengst hadde dukket opp, i bøtter og spann.

Da delingen i galleri og kritikk kom (husker ikke når...) ble medlemmenes bilder helt tilfeldig delt i to deler; en del havnet poå galleriet, den andre delen på kritikken.

Jeg ønsker meg todeling her på dotten; et galleri, og EN kritikkside, ikke tre slik som nå. På sistnevnte skal det være et "krav" om at de som kommenterer bilder bestreber seg på å si litt mer om bildet enn hva tilfelle er på galleriet i dag. HVIS dette bildet hadde blitt lagt ut på galleriet i dag, ville det kanskje, for å sette ting litt på spissen, fått en del kommentarer som omtrent ville vært slik: Flotte farger, skarpt og fint, bra komp".

Hvis en leser kommentarene over, ser en en del "kosekommentarer", men flere kommentarer der det kommer innspill til forandringer, og kritikk av elementer i bildet/komposisjon/fargebruk, etc.
"Alle" er i stand til å gi slike kommentarer, der en bruker øyne og hode til kreative, konstruktive, kritiske innspill. Likevel skjer det omtrent aldri på galleriet. Jeg vet hvorfor, jeg har visst hvorfor i 10 år, men gidder ikke å gjenta det. MEN: Hvis vi får en bildekritikk som er samlet, ikke delt i tre (alle ser jo at denne tredelingen ikke fungerer, det skjer jo nesten ingen ting på noen av disse tre), tror jeg det vil inspirerere i alle fall en del av medlemmene til å legge ut flere bilder der, og til å forsøke å gi litt mer nyanserte kommentarer enn hva tilfellet er på galleriet.

Jeg VET at flere enn meg ønsker en slik inndeling, men ønsker de som styrer og steller med foto. no det ? Det skulle jeg gjerne ha visst.

I alle fall, takk for kommentaren, Håvard, den ga meg en mulighet til å bære fram et budskap (igjen...)

fred s
Fred S.
...det jeg glemte å ta med, men som egentlig er selve hovedpoenget, er at kommentarene til dette bildet er netttopp slike kommentarer jeg kunne ønske meg på den typen kritkkside jeg ser for meg: enkelte uunngåelige kosekommentarer, men hovedsaklig mer nyansert, ærlige, konstruktive kommentarer, (og gjerne et par skikkelig sure/sinte kommentarer også, hvis en eller annen ble skikkelig provosert over bildet/noe i bildet...)

fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu