Unge jaktfalker
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm AF-S II
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger675
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jonas L.

Pent bilde. Liker godt at en er skarp og en uskarp. Det gir dybde.
Ville kanskje vurdert en liten beskjæring av tomrommet til høyre.

mvh JL
a tse & s.

næmen, en søt og en streng
sikkert et ektepar

fin høststemning
som JL sier: liker at en er skarp og en ikke
Stig B.

Likte kommentaren til a tse&son; et søtt par, selv jeg tror de er for unge til å være ektepar. Kan heller være good guy/bad guy for å lure ofrene.

Bra skarphet og detaljering. Ser ut som om den er oppmerksom på deg. Enig med JL i at det kan kanskje være bittelitt tettere utsnitt på høyre side.

Mvh Stig
Hege E.

Nydelig bilde. den andre ser nesten ut som ett speilbilde. Dette var ett helt fantastisk bilde av to falker. Fin skarphet på den ene også. kjempe fint, + fint utsnitt.

Hege Ertvåg =)

Kjartan T.

Hei og takk for kommentarer. Dette er to av fire nylig utfløyede jaktfalkunger som jeg fotograferte i fjellet i juli. Et nokså sjeldent bilde og jeg er ganske godt fornøyd selv. Syntes falken trengte lufta på høyre side, men nå er jeg jammen ikke sikker.

Hege, det var nettopp dette med følelsen av et speilbilde som fikk meg til å legge ut denne versjonen. Forøvrig må jeg si at bildene som ble tatt med min Nikon F-5 og provia diasfilm knuser det digitale resultatet i dette tilfellet.
Wigdis W.

Misunnelsesverdig bra bilde og som sagt ovenfor, uskarpheten gjorde seg !
Du er bare helt rå på denne type bilder !
Bård Lauris H.

Veldig skarpt og fint artsportrett med masser av detaljer..
Synes dog falken til høyre forstyrrer litt når det er uskarp...
Alt i alt meget bra..!
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Uttrykksfulle fugler det her. Liker godt den tilnærmingen med forskjellig fokusområder. Gir litt ekstra. Er ikke så sikker på at du skal kutte på høyre siden. Syns fuglen må ha litt plass å ''se i'' og så har du fin linje fra nebbet ned mot buken? og ned i hjørnet. I tillegg forstyrrer du fort plasseringen av den skarpe ungen. Tror dette er best.

PS Likte det pene lemmenbildet ditt også. Ryddig og fint. Morsomt å se annet en fugler er det også!
Kjartan T.

Takk for både skryt og konstruktiv kritikk fra dere. Jóhann, du vet fugler og dyr er mitt område, men jeg tar jo mye annet også... Får vel vise fram noe av det også når det blir vinter og litt mer stilt i skogen.
Bergliot E.

Jøsses ....har de en så detaljerik fjærdrakt. Vakkert!!
Du overrasker stadig med dine nærbilder av fugler. Helt topp dette her. Skarpt og med et fint utsnitt. Syns ikke det gjorde noe av fuglen til høyre var litt uskarp. Bedre det enn om den ikke var der. Litt sånn smålurt blikk på fuglene. Godt fanget!!!

Bergliot:)
Avsluttet .

Flott dobbeltportrett, men det blir kanskje litt grått - det mangler litt smell i mellomtonene...
Halvor S.

Hei Kjartan!
Jeg er nesten stum av beundring over de fantastiske fuglebildene du har klart å få til i år. Utrolig skarpe blinkskudd av normalt krevende motiv. Har ikke noen konstruktive råd å komme med ang. dette jaktfalkbildet. Som portrett er det bare perfekt. Du har til og med fått med to unger nydelig poserende i den samme bilderuta. Gratulerer!
Kjartan T.

Takk for tilbakemeldinger og mye skryt fra dere. Morsomt at du også Halvor er innom og tar en titt. Ja, og det har da blitt noen bra bilder i løpet sesongen, men det er alltid så mye mer enn kunne ønsket å ha med seg...
Jan-Eilert P.

OJ! Her er det vist et bilde som har gått meg forbi. Et fantastisk bilde av en meget vanskelig art. Håper alle er klar over hvor spesielt dette bildet er. Søk på Jaktfalk på bildekritikken og se hvor mange som dukker opp. Jeg tipper at det er kun er et lite knippe.

Bildet er i tillegg veldig godt utført. Dette bildet blir selvsagt blant mine få bokmerkede.
Ketil K.

Et svært sjeldent bilde av en ettertraktet og dessverre meget utsatt art. Bra at ungene er fløyet ut - og at falkene ikke ble forstyrret for mye på reirplassen. Bildet som sådan er meget bra, skarphet så det holder på venstre fugl. Den uskarpe ungen i bakgrunnen tilfører bilde innhold, gjentagelse og dybde. Det litt grå totalinntrykket blir det en smaksak om man liker - fargene er bra avstemt i forhold til hverandre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu