Prærieulv - Coyote
Bildet tatt under kontrollerte forhold i en stor park i provinsen Québec, februar 2016....
Her ett bilde jeg liker godt der alfa hannen markerer hvem som er sjef i flokken..
Prærieulven blir ca. 70-100 cm lang, ca. 45-53 cm i skulderhøyde og har en hale som er ca. 27-40 cm. Vekten er normalt ca. 7-21 kg. I nord blir de gjerne større (ca. 34 kg, Canada, Alaska) enn i sør (ca. 11 kg i Mexico). Tispene er normalt ca. 20 % mindre enn hannene. Den er hurtigere enn ulven og kjent for å kunne løpe i omkring 50 km/t over lange distanser. Toppfarten sies å være omkring 60-65 km/t. Den kan dessuten lett hoppe over et gjerde på opp mot 240-245 cm.
Både pels og utseende minner mye om ulvens (Canis lupus), men den er mindre, smalere og har lengre ører. Basisfargen er grå i forskjellige nyanser, varierende etter område (underart), med innslag av gulbrunt-rødbrunt og hvite eller lysere grå markeringer. I gjennomsnitt lever prærieulver ca. 10 år i vill tilstand, og opp til 18 år i fangenskap.
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger71
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048632} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Geir F.
Flott dette, Ole Arne. Her har du fanget situasjonen på en utmerket måte. Veldig fin komposisjon , flotte farger og god skarphet. Dette bildet likte jeg godt.
Geir
Walter S.
Herlig spennende og helt topp motiv! Eksponert i rette sekund.

2 par med ulver, 1 par foran (hovedobjekt) som er skarpt og dynamisk, hvor øyne og mimikken forteller alt - og et par i bakgrunnen, noe uskarpt som underbygger fortellingen om ulveflokk.

Mvh,
Walter

Evelyn S.
Nydelig bilde med flott komposisjon! Fantastisk mimikk på ulvene foran, tydelig språk der. og flott i fokus. Sammen med de to uskarpe bak er dette et flott fortellende bilde om prærie-ulvelivet. At begge parene vender innover i bildet er også flott. Fargene er også fine og behagelige. Bra fanget!
Jostein S.
Hei
Fantastisk bilde
Dette er et blinkskudd, og særlig med informasjonen som medfølger, skjønner en bildet bedre
Jeg er ingen dyre- eller fuglekjenner, men skjønner at bakom dine motiver ligger det mye arbeid
Jostein
Ole Arne S.
Takker så mye for kommentarene Geir, Walter, Evelyn og Jostein..
Øyvind B.
Alltid inspirerende og studere dine fantastiske foto fra dyr-fugle verden. Denne gang Coyote suverent fanget og med en informativ inngang til bildet. Mvh Øyvind
Øyvind H.
Fantastisk bilde, en elegant og spennende komposisjon med de to ulveparene.
Mvh Øyvind H.
Avsluttet .
Meget fint bilde med utmerket utsnitt og komposisjon og fantastisk dynamikk. Jeg slutter meg for øvrig til alle de positive uttalelser som er gitt over. Imponerende bilde. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Knut Georg F.
Ser ut som et premiefoto mht dramatikk, dynamikk og komposisjon. Vanskelig å si, men kunne kanskje vært litt mer luft (snø) rundt disse kraftige elementene.
Mvh Knut
Roar K.
Her er godord og superlativer forlengst brukt opp så da er det vel bare å henge seg på.
De to skarpe er imponerende selv om dette er under kontrollerte forhold.

Roar
Ole Arne S.
Takk tl dere alle..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu