Høstfarger
I går var jeg en tur på fjellet med fotobagen. Et av formålene var å få tatt noen ''elvebilder''. Jeg er svært glad i å eksperimentere med vann og slo meg til ro ved denne lille elva som renner ned fra Steiroheia på Sortland. Jeg monterte opp kameraet på et lavt standpunkt for å komme nært elva og likte denne komposisjonen veldig godt. Her kommer vannet rennende fra oppe til høyre og ut av bildet nede til venstre, samtidig som en liten bekk renner inn i elva på andre siden.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-14 11:38:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Sigma Sigma 12-24 f:3,5-5,6
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1,3s
  • FilmtypeDigital ISO 50, Raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger362
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104959} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Roger V.

Hei TS
Meget vakkert. Fine høstfarger. Slørete vann er vakkert å se på..
Standpunket du her har valgt var knall. God dybdefølelse.
Det er en grein som kommer ned i toppen av bildet om du skjønner hva jeg mener som kunne med fordel hvert fjernet....Men det er pirk

Roger
Roger K.

Hei Torgeir,
Veldig flott dette. Likte kompen din godt og flotte høstfarger. Kanskje greinen med fordel kunne vært fjernet, men alt i alt et et meget bra resultat.

Mvh RK
Torgeir S.

Takker for tilbakemeldinger, greinen er herved borte og ny versjon lagt ut i større format (jeg gjorde en tabbe og la den første ut i 800 x 600).

Mvh. Torgeir
Roger K.

Hei igjen,
Skulle kommentere formatet ditt, men ble glemt. Dette ble topp.

mvh RK
Torgeir S.

Hehe, da var det jo bra at jeg var i forkant!!! Jeg hadde lagret det to plasser i forskjellig format, det ene skulle på hjemmesiden min (800 x 600 http://www.tsfoto.no ) mens det andre skulle på foto.no (1024 x 683) men så ble det hentet på feil plass!

Mvh. Torgeir
Inger-Lise S.

Hei Torgeir! Et nydelig bilde! Fin komposisjon og lekker sløreffekt på vannet.
Fint motiv i gode farger. Behagelig å se på.

mvh Inger-Lise
Steinulf L.

Vakkert. Fint utsnitt.
Avsluttet .

Fint utsnitt og pent. Men jeg liker godt at rennende vann ser naturlig ut av og til også jeg! Blir litt lei av at det nesten alltid blir vist sløret (selv om det er nydelig)
Torgeir S.

Takker for kommentarer alle sammen. Anne Gro, jeg tok også samme bildet med raskere lukkertid for å få mer struktur i vannet, problemet er da at jeg sliter med dybdeskarpheten når jeg har fokuspunktet så nært som jeg har her. Ellers er jeg enig med deg at det er veldig flott med mer struktur i vannet også selv om jeg likte dette bildet godt slik som det er!

Mvh. Torgeir
Ann F.

Komposisjonen er OK, med skrålinjen som elven danner. Det lave standpunktet er fint. Jeg liker sløret vann, kunsten er å unngå at det blir utbrent i deler av det, det har du greid bra. Mulig det hadde holdt med 1 sek., ikke 1,3, der er det bare å forsøke flere løsninger og se hva som blir best. Bedre uten grenen i overkant.
Det sterkeste ankepunktet jeg har mott ditt bilde, er en konturløs, flat og grå himmel. Ved tilfeller som dette, hvor kamera står på stativ, kan du fikse to helt like utsnitt. Ta en eksponering passende for elv og forgrunn, og en for himmel. Så kobler du dem sammen i Photoshop etterpå. Med litt netthendt håndtverk der, kan du få en himmel som også tilfører bildet noe uten av det ser kunstig ut.
Som det er nå, trekker himmelen til seg mye av oppmerksomheten uten å tilføre noe positivt.
Mvh Ann
Stig B.

Fin diagonalkomposisjon, bra farger.

Enig med AF i at jeg gjerne skulle sett litt mer struktur i vannet, men forstår vanskelighetene. Dybden er her bra.

Himmelen kan jo reduseres ved å beskjære ovenfra, relativt mye uten å ødelegge den fine diagonalen.

Mvh Stig
Torgeir S.

Hei Ann, jeg gjorde akkurat som du sa og gjorde flere alternative eksponeringer for å kunne få frem detaljer i himmelen, derimot på dette bildet blir dette vanskelig. Det var så voldsom stor kontrastforskjell på bakke og himmel da solen akkurat er gått ned bak fjellet i forkant og derfor vil eksponering 2 være vanskelig å få bra grunnet alle treene som dupper over kanten mot himmelen. De blir nemlig omentrent helt i siluett mot himmelen og vil være vanskelig å få naturlig i forhold til resten av bakken. Jeg gjorde også noen eksponeringer med div. grad. filter, men det ble også unaturlig mot himmelen! Derfor konkluderer jeg med at det beste resultatet på det tidspunktet jeg var der, er bildet som er lagt ut. Jeg blir sikkert å dra opp dit en annen gang når motivet er mer i medlys og da vil jeg både få raskere lukkertid og bedre tegning i himmelen!

Takker forresten for en svært utfyllende kommentar Ann!

Mvh. Torgeir
Avsluttet .

Flott bilde ! Det eneste jeg savner er en bedre himmel som Ann påpeker ...

-Geir-
Inger Lene H.

Fint! ;)

-il
Kjartan T.

Rart hvordan dette med rennende vann og lang lukkertid alltid fenger oss. Her har du vært god å fått til det rette sløret, og det er helt greit med vannet som renner ut i det nederste venstre hjørnet. Som tatt ut av læreboka...

Savner litt bedre lys som kan gi litt mere smell i de vakre høstfargene og kanskje noe som er litt mer kreativt. For du har vel også sett svært mange bilder som ligner på dette før?
Jonas L.

Mye pent her, og det meste er sikkert sagt.
Enig ang. himmelen. Den er ikke like idyllisk som resten av bildet.

mvh JL
Avsluttet .

Det var stilig! Jobber fortiden med samme projekt!

Mvh Jørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu