MORGEN BAD
Ønsker litt hjelp til en spesiell effekt! Kunne tenkt meg en glitrende stjerne, eller to, i vannet. Er det noen som kan gi meg et lite tips om hvordan jeg skal få det til. Send gjerne på mail.
Bildet inngår i albumet AKT - Dette er mine første aktfoto. Får se om de fungerer. Kroppen er en fantastisk form.
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Brennvidde70mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetUnder dette opptak, så ble fotograf aldeles oppspist og torturert av knott. Skulle egentlig ta dette i motlys, men det lot seg ikke gjøre under disse forhold. Får prøve igjen i vinter... visst modellen vil..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger7091
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104998} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .
Dette ble jo veldig bra det, må si jeg liker det. Angående stjernene i vannet så kan du bl.a i PS bruke Filter - Render - Lens Flare. Det finnes sikkert også mange andre metoder og mange som kan dette mye bedre. Men du bør nok ikke legge på mere enn en.
Bjørn J.
Det blir litt for romantisk og soft for meg. Synes bildet er allt for mye softet og utflytende.
Inger-Lise S.
Et veldig bra bilde. Dyktig presentert. Fin komposisjon og litt drømmende effekt. Fin og avslappet positur. Likte stemningen i bildet godt.

mvh Inger-Lise
Karianne I.
Behagelig og fint bilde. Enig med Inger-Lise i det meste. :)
Carsten S.
Jeg vill heller anbefale på de sterkeste for å prøve å få naturlige reflekser i vannet. PS effekter kan (veldig) fort blir kitsj i denne type bilder.
Hva som er viktig er at modellen få en passende uttrykk. Noe som er ikke vellykket her, syns jeg. Alt for anstrengt.
Det skal ikke være lett ;)

mvh, Carsten S.
Line .
Må nok desverre si meg enig med Carsten S over. Synes det blir altfor soft, nesten litt 80-talls plakat-stemning.. Men har sett de andre bildene dine - mye bra der :)
Cathrine H.
Er enig med Carsten i at utrykket til modellen, men også stillingen på hodet ser noe anstrengt ut. Ellers veldig vakkert bilde!
Jonas L.
Tanken er god, men er enig med BJ i at det er litt for ''utflytende'' (dog ikke så mye).
Hva med en svarthvitt-versjon?

mvh JL
Rune T.
Synes modellen ser noe ''stiv'' og ukomfortabel ut, og da tenker jeg ikke på at vannet kan være kaldt. Blikket hennes, eller retningen på det, tiltrakk meg sin oppmerksomhet, hun virker vel stilisert. Blir gjerne bedre etterhvert som du og modellen jobber mer sammen, det har tross alt dine andre bilder med samme modell vist.

Mvh
Rune
Per Ivar S.
Neida, jeg syns at bildet var godt, både med det diffuse ''drømme''-filteret og modellens kroppsstilling og stilistiske positur.
Det passer ikke med glitrende stjerne i vannet på dette bildet. Stemningen er for matt til det. Husk, det er en lett tåkete morgen uten sol. Ihvertfall slik jeg føler det.

Bra bilde! Terningkast 5!
Avsluttet .
Det ser ut som om hun poserer, ikke vasker seg. Det er helt greit å posere, men da bør man ikke late som noe annet.... dette blir littt corny og oppstilt.

Fine hudtoner, gammelmodig softing.
Vibeke P.
Tusen takk for alle kommentarer. Kjekt å se at det er delte meninger om bildet. Meningen med all softingen var at bildet skulle virke litt drømmende og uvirkelig; men kan hende jeg har lagt litt tykt på.

Vibeke : )
Nils B.
Hei på deg.
Tja, joda, men treffer du nå helt med det du forsøker. Slik jeg opplever bildet dreper den gule softingen noe av bildet. Om det er for mye eller for lite er nok en smakssak, men i mine øyne blir det i meste laget. Når det gjelder sittestillingen så fungerer den, men det er noe med anstrengtheten i bildet som beklageligvis er med å trekke ned helhetsinntrykket. Videre så hentet jeg bildet inn i PS og registrerte at det med fordel kunne vært varmere. Men om du bare dytter i mellomtonen så får du tonene på magen ekstra sterkt frem. Dette gjør jo at overgangen mot siden av modellen blir noe rå. Her virker tonene noe oversaturert i forhold til resten. Mulig modellen har ligget på ryggen å sola seg på magen, men ...... Stjerner eller reflekser er det nok best å hente fra naturen, de gjør seg best slik. Videre så kunne du med fordel forandret litt på standpunktet ditt. Personlig hadde jeg ønsket at krukken og hodet gikk fri kanten på dammen/vannet. Tror dette hadde gitt et roligere bilde. God ide og ok gjennomført, så jobb videre med dette tema det er både vanskelig og ikke minst utfordrende. Bildet hadde foresten gjort seg bedre i shv tror jeg. Liker måten modellen sitter på, liker også den harde kanten hun sitter på. Dette gir en god kontrast opp mot huden. Nå kjenner jeg deg og dine ønsker i forhold til tilbakemeldinger og håper du kan ha noe nytte av dette, selv om jeg er nesten helt sikker på at du ikke er enig i alt.
mvh Nils
Espen P.
Synes som vanlig at lyset er veldig flott. Behagelig. Men jeg synes vel at hun virker noe oppstilt.

ePsen
Espen P.
Må bare legge til at jeg synes du har en fantastisk evne til å fremstille kvinnekroppen på en særdeles vakker måte. Det er så vakkert så vakkert.

ePsen
Tarjei Ekenes K.
så friskt ut

fikk lyst til å bade....

ok missforstå meg rett....
ikke pga naken dame, men det friske vannet
eller kanskje begge deler, når jeg tenker meg om

:-D ! son tarjeiav !
Tore U.
Lekkert utført, men softingen er litt i overkant etter min smak. Komposisjonsmessig veldig bra og fint eksponert.

mvh
Tore
Aladdin H.
Glimrende Vibeke. Teknisk sett kan du det meste om fotografering og bildebehandling, men jeg er nok enig med Knut-Sverre Horn angående modellen. Bildet passer ikkke sammen med tittelen. Jeg tror ikke at folk bader i denne stillingen. Det virker ikke naturlig. Jobb videre med modellen Vibeke. Hun virker enda litt stiv.
Kjetil S.
Hei Vibeke.

Flott ide og folk bader da i forskjellige stillinger. Modellen ser litt oppstilt ut. og jeg får ikke følelsen av at det er en handling(bad) som foregår. Tror det kan være lurt å la modellen utføre en handling og da fyre løs med eksponeringer.
Men en vakker og tøff modell.

Hva mener du egentlig med å prøve igjen i vinter???? Prøve denne ideen igjen? *s*


Ha en fin dag.

K:-)


André M.
Litt stivt, ja. Softingen passer greit til motivet, men belysningen er generelt noe for ''flat''. En gullreflektor kunne kanskje hjulpet noe (muligens sammen med en liten indirekte blitz via reflektoren). En slik belysning ville kunne bidratt til noen spennende høylys (noe jeg savner her). Vakker jente, for øvrig :-))
monica p.
Hallo Vibeke
Tja, slett ikke dårlig til å være et av dine første aktbilder dette, men det første som slår meg er at fargene virker for kalde, nesten grålig, og for det andre tror jeg kanskje hun ville sett litt mindre anspent ut om hun hadde øynene lukket, som om hun nyter dette.
Slik det ser ut nå så virker det nesten som om hun synes det er ubehagelig å sitte der med vannet rennende nedover kroppen.
Når det gjelder de stjernene du vil ha så tror jeg akkurat dette bildet er bedre uten, da måtte du i så fall hatt litt mer sol i bildet.
Stå på dette klarer du til slutt:o))
Mvh Monica:o)
Peter W.
Mycket vacker, sensuell och stämningsfull bild. Fint ljus och mycket bra komposition.
Tommy J.
Herlig og naturlig modell! Gir et ''vitalt'' uttrykk. -Nydelig! Utsnitt og komposisjon sitter meget godt. Ang. ''stjerne-effekter''. Oppsøk din lokale foto-butikk og spør etter et cross-hatch filter. Det gir ''glitter'' på de rette stedene og vil virke mye mere naturlig enn å gjøre dette digitalt i photoshop eller liknende.
Kristian M. E.
Likte både modellen og stemningen (lys og farger), men modellen ser litt oppstilt ut. Ellers teknisk bra.
Jesper L.
Flot billede, god ide samt flot lys, rigtig godt
Mvh
Jesper
Leif R.
Synes modellen ser for anstrengt ut. Mener bildet hadde blitt mye bedre hvis hun hadde helt vannet i håret og bøyd seg mer bakover, men da må hun jo være villig til å vise puppene...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu