Tre små...
Et typisk bilde fra viker og fjorder langs Lofotfjæra. Fra gammelt av var det fiske og småbruk som var inntekt til mange Lofotfamilier. Kona hjemme med småbruk og barn mens mannen var på fiske. I fjæra lå robåten som transportmiddel og fiske fra fjorden til å spe på med matauke. I dag er robåten (spissa) byttet ut med plast og påhengsmotor. Denne tradisjonen med fiske lever den dag i dag, men kaller det gjerne for fritidsfiske.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF Nikkor 28-100 f3.5-4.5G
  • Brennvidde28 (42)mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105308} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tone B.

Igjen mektig nordnorsk natur - å hvor jeg liker dette! Liker komposisjonen her med gjenntagende elementer, flott med tangen i forgrunn som er med å skape en fin dybde. Fine fargetoner og herlig himmel over flott fjell. Likte dette jeg!

mvh Tone
Steinulf L.

Litt mye tang, synes jeg, men ellers et flott bilde.
Inger-Lise S.

Et fint bilde med vakker natur og god komposisjon fra deg igjen. Likte hvordan de tre båtene lå. Grei og opplysende tekst.
Jeg liker også tangen i forgrunnen. Tror det ville blitt tomt uten.

mvh Inger-Lise
Roger K.

Hei og takk for kommentarene.
Føler Tone at du fikk en trivelig opplevelse fra din sommerferie her i Lofoten/Vesterålen i sommer. Du hadde med deg en flott serie med sommerminner som ble vist her på dotten. Flere av bildene jeg har lagt ut den senere tid er steder du passerte på vei til Å.
Prøvde Steinulf å kutte bilde noe i bunnen, men følte dette ikke korrekt. Bilde her er tatt på lavvann som vises tydelig på andre siden av sundet. Høyvann opp til det mørke partiet på steinene.

En fin kveld til dere alle

Roger
Jonny E.

Hei hei Roger

Det første som slår meg her e den fine rolige fargetonen og lyset ...
for ikke og snakke om speilinga som e klinke klar.
Solstrålan som sveipe over fjellan gjør det enda bedre.

Eg synes dette er meget dyktig utført.


Ha en god lørdags kveld.

. JonnyE
Kurt S.

Hei Roger.
Et rolig og flott bilde fra fjæra i Lofoten. Kan nesten kjenne lukta fra tang og sjø og får sabla lyst til å ta meg en tur utover-:)
Kjempeflott plassering av båtene med fine speilinger.
Tenk å sitte i fjæra her og sløye småsei en fin sommerkveld. Det er livet !!
Fint at du tok med litt tekst til bildet.
mvh Kurt
Kay R.

Hei Roger...

Funker bra dette ja.. Kunne kanskje vært litt mer trøkk i farger og kontrast. Kan se ut som bilde tåler det. Flotte motiv du har valgt dæ. Et stykke norge.
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
Roger K.

Hei og takk for nye kommentarer,
Joda Kurt, det er livet det å sitte i fjæra på slike dager å sløye småsei og gjerne koke den der. Rekreasjon til tusen det. Oppvokst med dette så det skaper mange flotte minner fra barndommen som man trekkes til.
Har prøvd Kay å justere bilde og det er rom for ganske mye justeringer i fargevalg og kontraster i dette. Kanskje jeg legger ut en ny versjon senere av dette motivet.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu