RJUKAN NATT
Utstyr
  • Nikon D810
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/11
  • Lukker5s
  • Nei
  • AnnetTester Topaz Adjust som plugin til Lightroom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger62
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053549} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Nydelig kvelds- eller nattbilde. Spesielt må jeg bemerke den flotte effekten av lysstrålene fra gatelyktene. Farger og lys er glimrende behandlet. Hadde bildet blitt enda bedre hvis styrtende linjer hadde vært unngått? Personlig har jeg erfaring for at funksjoner for oppretting både i LR og PS fungerer veldig effektivt. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Jostein S.
Hei
Helt KNALL Erik!
Superflott virkning med disse lysstripene

Jostein
Roar K.
Se her viser nattdyret sine kunster der arkitekt og håndverkere har gjort sine før ham.
Belysningen flott fanget så skarphet, farger og detaljer kommer godt fram.
Skulle jeg finne fram pirkeren i meg som alltid ligger på lur så måtte det bli å nevne en aldri så liten retting ved å nappe i øvre høyre krysset under forutsetning av at det finnes mer utenfor det vi ser i en original for ellers blir det vel konflikt med lampa oppi skråningen der.
Nå ser jeg heldigvis at også første taler er inne på dette med oppretting. men forutsetningen er jo at du har mer å gå på ute til høyre og det er det vel ingen av oss som vet.
Ikke får jeg tatt deg på linje ut i øvre høyre hjørnet heller for ledningen redder seg unna med 1 mm selv om nok følelsen av hjørneutgang er der.
Bare å innrømme at jeg liksom trigges til å være ekstra nøye når jeg ser slikke flotte bilder som dette.

Roar
Erik L.
Tusen takk for fine kommentarer.
Jeg brukte Lightroom og forsøkte å rette opp, men denne gangen ble det bare tull. Det er trangt her, så dette er nesten hele bildet. Derfor ble det som det ble med perspektivet.
Noe jeg elers stusser på er at hovedlysene på den passerende BMW-en har avgitt blinkende lys i forbifarten. Nokså underlig egentlig
mvh. Erik
Arild T.
Et ypperlig nattbilde som jeg umiddelbar liker godt!
Gode lys- og skyggevirkninger samt flotte ledende "lyslinjer" her.
Ja, Topaz adjust er helt topp synes jeg. Bruker i en del tilfeller, burde brukt den mer. Har du brukt "HDR-looken" i Topaz her?

Hilsen Arild
Walter S.
Ikke bare hovedlysene, Erik - men også posisjonslysene ser ut til å være "hakkete" i forhold til den lange, jevne lys-slangen vi er vant til å få ved slike lange eksponeringer (5 sekunder) om natten.

Dette ser ut som om lyset har en slags "puls" som aktiveres med jevne mellomrom, omtrent som lysstoffrør som også har en rytme. Er det spesielle LED-lys som blir slik, tro?

Uansett, et spennende nattbilde av en spennende og historisk fabrikk på Rjukan.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu