Sommer på Hvaler
Smekkfull gjestehavn på Skjærhalden / Hvaler i fra i sommer
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-08-10 14:38:31
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.8mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1053702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Harald N.
Nå er det vel snart slutt på idyllen? Dette oser av sommar, sol og ferietid. Fint med speglinga i den stille sjøen.
Mvh Harald
Fredrik N.
Veldig fin sommerstemning her!
Flott komp og som vanlig er det tekniske på topp!

Mvh
Fredrik
Knut N.
Misunner deg åssen du greier å få fram så naturlige farger og skarpe bilder ;o)
Ragnar S.
Travel turistidyll på et idyllisk sted, fint formidlet.
Brokete "landskap" vanskelig å få rene kutt. Slik må det nesten bli på slike steder.

Mvh Ragnar S
Roar B.
I mine øyne et nokså gjennomsnittlig foto.
Å framstille skarphet i naturlige farger på høylys dag hører vel ikke akkurat til den store utfordringa med dagens kamera og optikk. Sjøl i motlys.
Derfor går min interesse og nysgjerrighet mer på selve motivets innhold, spenning og ikke minst originalitet. Hvordan fotoet klarer å kommunisere, det er viktigste for meg.
I dette uttrykket finner jeg lite av disse momentene. Det hele blir et slags prospektkort lignende bilde hvor alt for mange detaljer presses inn og følgelig konkurrerer om samme oppmerksomhet.
Resultatet blir øyne som farer hvilløst omkring på leit etter et blikkfang, et forankringspunkt som kunne ta fortellinga videre til nye og overraskende dimensjoner.
Jeg finner ikke det i dette bildet, dessverre.

Mvh Roar
Walter S.
Takk til Harald, Fredrik, Knut, Ragnar og Roar for omtale i kommentar.

@ Harald: Ja, det var siste søndag i fellesferien. Nå har været snudd og folk hutrer langs bryggene ...
;-)

@ Ragnar: Joda, det er et kaotisk "landskap", slik som småbåthavner alltid er, men det var det yrende folkelivet i det utfordrende lyset (sterkt motlys) og den blendende speilingen i sjøen som utfordret meg. Hos meg er nok stemningen og temming av lyset viktigere enn enkelhet og ro over komposisjon. Det er slike øyeblikksbilder som er vanskelig å planlegge eller ta om igjen. Jeg studerte lenge lyset og speilingen, men øyet mitt i søkeren var opptatt av at det norske flagget på flaggstanga, som for det meste hang slapt ned i vindstille, skulle heve seg et lite øyeblikk - først da ble utløseren brukt. Det er de tre flaggene på båtene, den på flaggstanga og de røde parasollene som skulle liksom "binde" objektene sammen. det var teorien i hvert fall ...
:-)

@ Roar: Hvis du savner innhold, spenning og originalitet her - og hvis du mener at dine egne bilder har alle disse egenskapene - så må jeg bare si at jeg er fornøyd med å legge ut gjennomsnittlige bilder hvor lys og farger er viktigst. Fotografering betyr "å tegne med ly" (photo = lys og grapher = tegne) og hver fotograf bruker sin egen tilnærming for akkurat det.
:-)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu