Gatekunst
Tatt nede i havneområdet i Vardø etter at gatekunstnere hadde utsmykket utvalgte deler av byen
Utstyr
  • Olympus E-5
  • Olympus 12-60mm
  • Brennvidde12mmmm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Annet200 ISO
    Frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger123
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1055079} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Henning S. P.
Vanskelig å si hva slags bildekritikk du er ute etter på dette bildet. Gatekunsten er veldig stilig, men det er vel det noen andre som har stått for? Bildet er helt ok dokumentasjon, men du tilfører ikke noe til kunsten og det er tatt i et kjedelig motlys.
Bjørnar P.
Henning: Hyggelig at du synes dette er ok dokumentasjon. Jeg likte motlyset, men det gjør selvsagt ikke din opplevelse av det feil av den grunn.
Ragnar S.
Er det symbolsk fortelling at data og elektronikk har overtatt styringen av verden og mennesker blir second string ? God gatekunst kan vel dette kalles. Forstår at du med beskjæringen bare vil ha med det essensielle. Synes du lykkes med det.

Mvh Ragnar S
Trygve B.
Slik formidling synes jeg er OK. Du får frem hvor flott slik kunst kan være, og deler den med oss andre. Det liker jeg. Solen i bakgrunnen var også bra. Mange sier at det er bare avfotografering, slik kritikk har jeg selv fått. Det må vær OK å ta bilder av skulpturer, kunst m.m. og dele det med andre. En forteller jo at dette er er kunstbidrag av den og den kunstner.
Knut Georg F.
Synes dette blir ganske flatt, kontrastløst og kjedelig betraktet som ren dokumentasjon. Sola, og ikke minst lyset gjennom hullet i kneet bidrar til at det er noe mer enn dokumentasjon. Jeg synes det hadde blitt mer spennende med kraftig justering av lyset (økt gamma/kontrast).
Mvh Knut
Roar B.
Hører også blant de som har betenkeligheter ved å legge ut bilder av andres kunstverk. Særlig på et forum som kalles bildekritikken. Respekten for kunstners integritet er for meg særs viktig, uansett form og presentasjon. Derfor skurrer det, også her.
Bjørnar P.
Roar: Jeg har selvsagt stor respekt for en kunstners integritet. Jeg gir meg da heller ikke ut for å være tegningas skaper. Jeg ønsker å vise dette flotte kunstverket til et større publikum enn det som normalt besøker Vardø, og tar på ingen måte æren fra kunstneren.
Det var derfor viktig for meg å reprodusere kunstverket på en mest mulig nøytral måte, uten å sette mitt eget preg på det. DET ville jeg opplevd som respektløst, da det ville indikere at jeg mente jeg kunne forbedret kunstverket.
En bildekritikk til meg på innhold gir ingen mening i dette tilfellet, da en slik kritikk bør rettes til skaperen av kunstverket. En kritikk på hvor godt jeg har reprodusert verket rent teknisk er mer naturlig, da det er avgjørende for om kunstverket har blitt rettferdig fremstilt. Det beste hadde dog selvsagt vært at du og andre dro til Vardø for å se det med egne øyne. Dersom det frister, har jeg oppnådd mye med å publisere mitt bilde.
Roar B.
Siste innlegget tyder i hvert fall på at vi er ganske så enige i synet på respekt og integritet for andres kunstverk. Det er bra.
Så kan vi sikkert leve med uenigheten hvorvidt slike avbildninger bør presenteres på bildekritikken - eller ikke. Et ordskifte som nok også best hører hjemme på dottens diskusjonssider.
Roar
Bjørnar P.
Takker for tilbakemeldinger.
Avsluttet .
Stilig bilde! Gleder meg over å se bilder fra nord siden jeg selv er finnmarking...
Hilsen Mai
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu