Lady in Red
Etter 22 minus på morrakvisten måtte jeg en tur i arkivet. Og fant til slutt denne..
Bildet inngår i albumet Riil Leif -
Utstyr
  • FUJIFILM X10
  • -
  • Brennvidde8.3mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger168
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1061905} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Arild T.
Hvilken historie / fortelling du prøver å formidle her, klarer jeg ikke å sense. Den rødkledde kvinnen i kontrast til resten av bildet i sort/hvitt, er det mest øynefallende med bildet og skaper for så vidt en viss effekt.
Jeg vil foreslå et godt kutt i toppen; da kommer den rødkledde kvinnen mer i fokus og bildet får større dybde, synes jeg.

Hilsen Arild
Roar B.
Sol, sommer, ferietid og avslapning. Det er nok noe av det jeg ønsket å formidle med dette bildet. Har notert forslaget om kutt, skal prøve ut hvordan det fungerer. Men.. så var det dette med den høye varme himmelen over da? :)
Takk igjen Arild.
Kjell H.
Blikkfang utvilsomt, men for meg "forstyrrer" det røde i det grå, og tar på en måte fokuset fra resten av innholdet. For meg ville fortellingen/innholdet blitt bedre med alt i farger knyttet til innholdet slik du selv beskriver deti kommentaren, sol, sommer osv. En hverdagssituasjon uten "glamour" eller andre effektfaktorer. Greit nok, det er også en variant vi må tåle å se innimellom i bildeflommen. (Gode hverdagsbilder fra arbeidsliv oa er det alt for lite av forrresten)
Avsluttet .
Finner ikke helt ut av dette bildet. Kontrasten mellom den rødkledde kvinnen og omgivelsene er effektfull, men gir ingen historie. Synes heller ikke at komposisjonen sitter. For høy og "intetsigende" himmel, og tilhengeren passer ikke inn i bildet. For meg er dette kun et kontrastfullt bilde uten noen åpenbar fortelling. Dette i motsetning til andre bilder du har presentert.
Mvh Geir
Bjørnar P.
Å fortelle en historie med bilder er ikke så enkelt som det kan høres ut. Den viktigste barrieren bortsett fra det rent tekniske er å klare å frikoble seg fra sine egne minner og assosiasjoner. Den som betrakter dine bilder har neppe sett det du så like før og like etter at bildet ble tatt, de har ikke de minnene fra denne sommeren som du har, og de kjenner ikke personen du viser oss eller omgivelsene.
Din opplevelse av bildet blir dermed nødvendigvis annerledes enn deres.
Jeg betviler derfor ikke at bildet forteller DEG mye, men alle vi andre mangler nok ganske mange biter i det puslespillet som danner din opplevelse.

Rent teknisk ville jeg dratt rødt noe ned, da fargen nå oppleves som overmettet og med lite detaljer og nyanser. Dette forutsetter at nettopp overmettinga ikke var et poeng da, av en aller annen grunn.
Ingvald Bright N.
jeg opplever det nok på en annen måte. jeg vil insistere på fotografens historie fortelling/løsning selv on jeg er sterkt uenig med ham, der og da. mvh ibn
Ingvald Bright N.
jeg opplever det nok på en annen måte. jeg vil insistere på fotografens historie fortelling/løsning selv on jeg er sterkt uenig med ham, der og da. mvh ibn. Det er imø..noe med hvor demokratisk en løsning bør være opp mot den originale ide.
Avsluttet .
Jeg måtte bruke litt tid på å bi enig med meg selv om hva jeg synes om bildet, blant annet på grunnlag av de litt ulike vurderingene i kommentarer ovenfor. Jeg opplever dette som en i og for treffende gjengivelse av et normalt norsk landskap med en fin komposisjon hvor linjene direkte gir en opplevelse av dybde, og hvor alt har en naturlig plass Kombinasjonen av rødt og svart-hvitt bidrar til å gjøre bildet spennende slik jeg opplever det. Kvinnens plassering i bildet (og fargen) gir meg grunnlag for å la tanker og følelser jobbe videre. For så vidt opplever jeg dette som et interessant bilde som kan leses på flere måter. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar B.
Oj, hvilken respons. Med mange - og lange velbegrunna tilbakemeldinger. Spesielt det siste setter jeg stor pris på. Ikke for mange av de
dessverre.
Enighet eller uenighet, det er jo det dette forumet egentlig dreier seg om. Og som gjør det spennende. Derfor hjertelig takk alle sammen.
Øyvind B.
Tror egentlig dette viser med klar tydelighet noe av problemet når man legger ut bilder her. Man har gjerne sin egen personlige oppfatting og tanker rundt bildet, og andre vil selvfølgelig oppleve det annerledes. Rød-s/h vet ikke. Ikke alltid så glad i slike kombinasjoner. Et spesielt utrykk ga det, og at hun er barbent er et pluss for historien selv om jeg er litt usikker på om jeg fanger den helt.
Mvh Øyvind
Roar B.
Selvfølgelig må man ha et personllg engasjement. Det er jo det som er hele drivkraften i all kunstnerisk virksomhet. Hva andre får ut av det må nødvendigvis bli av helt subjektiv karakter. Sånn er det bare. Om en ikke liker det en ser så settes i hvertfall i gang en tankeprosess om hvofor ikke. Bare det er jo en god og nyttig erfaring. Egentlig mer enn nok for meg.
Takk for bidraget Øyvind.
Henning S. P.
Jeg liker virkelig ikke sånn selektiv farge. Det er bare en personlig mening så det får du ta som du vil.

Men bildet har absolutt noe ved seg. En pyntet kvinne som går barbeit midt i veien, det antyder en forhistorie og det liker jeg godt.

Jeg misstenker at det hadde fungert bra som et vanlig fargebilde - bakgrunnen er nok ganske grønn, og den røde kjolen ville nok tiltrekt seg oppmerksomheten, uten denne effekten også.

Henning
Roar B.
Hei igjen.
Det er ikke ofte jeg bruker selektering. Men av og til, når handlinga passer, velger jeg å gjøre noen unntak. Motivet er for øvrig henta fra noen år tilbake og finnes nå kun i denne versjonen. Ja, det var naturligvis mye grønt og blått i originalen.
Bildet ble for øvrig tatt helt spontant. Ingen arrangering overhode av henne som jeg den gang ikke kjente. En fornemmelse av tilhørighet, frihet og gleden over å være til, det var det jeg følte gjennom hennes nærvær. Og som gjorde at jeg umiddelbart grep kameraet og fikk dokumentert denne flotte, barbeinte kvinnen.
Er ikke det en god og varm historie da ?
Takk for hyggelig tilbakemelding Henning.
Ragnar S.
Så er jeg betrakteren som legger merke til bildet som peker seg ut fra mengden, og som med interesse leser alle kommentarene. Tydelig at bildet engasjerer både positivt, med forslag til justeringer, og til andre som ikke helt forstår bildet/budskap.
At bildet skaper engasjement er positivt i seg selv.
Innfallsvinkelen hvordan bildet skal tolkes er forskjellig og dermed også meningene om det.
Dette er et bilde man umiddelbart legger merke til.
Det ligger i mine tanker litt nostalgi i uttrykk og budskap. Kvinnen føler seg fri og viser dette tydelig i sin væremåte med glade skritt mot fotografen.

Et bilde til bli glad i og samtidig undres over.

Mvh Ragnar S
Roar B.
Ragnar,
hva annet kan jeg gjøre enn å bukke og takke!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu