Den evige krangel; sol og regn
SOl og regn krangler om hvem som skal dominere, dessverre for meg så tapte solen, selv om det gir mer dramatisk vær som igjen kan være dramatiske motiver.
Bildet inngår i albumet Spidsbergseter - Et vakkert sted på Ringebufjellet i utkanten av Rondane, med fine vidder, små vann og fine høyder. Vakker både vinter og høst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-24 07:42:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-24 10:53:10
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 10D
  • Sigma 12-24mm 1:4.5-5.6 DG HSM EX
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/11
  • FilmtypeDigital Raw Iso 1600
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106501} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger-Lise S.

Et nydelig motiv. Fin komposisjon og flotte skyer! Desverre endel støy spesielt på himmelen..Men du har fanget et nydelig lys her! Fine høstfarger også.

mvh Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Absolutt stemning i bøtter og spann her ,
når sol og regn krasjer kan lyset bli ganske så magisk ,

det viser du til gagns her ,

syns imidlertid at det var vel mye støy på himmelen og noen flekke rav grønt og lilla/blått som vel ikke hører hjemme der .

Mvh IAV
Pål H.

ehm er det jeg som har misforstått dette med iso ?
burde han ikke brukt mindre iso på dette bildet ?
Det er da nok av lys her. det er vel derfor det blir så mye støy i bildet. som kommentert over.

Ellers så synes jeg det var et kjempefint bilde med spennende lys.


-pål-
Ole Birger S.

Hei Stig. Jeg tok meg den frihet å kjøre ditt bilde gjennom Neat Image, og det gjode susen. Støyen i himmelen forsvant, og det ble et nydelig bilde på skjermen.
mvh olebig
Venche J.

Til å være ISO 1600 er det faktisk utrolig lite støy. :)

Herlig stemningsbilde med dramatisk himmel. Opplevde selv et lite solgløtt i dag. :)

Wenche.
Stig B.

Tanken var nok som bildet i dette tilfellet; kornete og uklar :-)

Hadde tenkt at støyen skulle være en del av krigserklæringen mellom værgudene, det følger jo alltid støy med i en stridssituasjon. Ser jeg er eneste som tenkte det, og legger derfor ut versjonen Ole Birger Skjelbred laget for meg ved hjelp av neat-image. Jeg får begynne å lære meg det programmet snart :-)

Stig
Anya K.

Syntes det var fint jeg..
Roger V.

Hei
Flott bruk av vidvinkel her, kontrastfyllt himmel. Synd med det flekkene (grønn og lilla) som er i himmelen.
Syntes kansje det ble vel lyst i venstre side, der sola vist nok kommer inn, virker noe utbrendt.

Roger
Arnstein P. F.

Denne krangelen må vel være der skal vi få oppleve de skiftinger og kontraster som vår natur gir oss. Synes du har dokumentert situasjonen på en svært så god måte med dette utkast. Ville beskåret bilde en del i nedre kant og likedan ''flytta'' bua ut av bilderuta.
Mvh Arnstein
monica p.

Hallo Stig
For en utrolig flott dybde du har fått frem her, liker det masse, ser litt mørkt ut på den skjermen jeg sitter på nå, men skal ta en bedre kikk når jeg kommer hjem i kveld en gang.
Uansett et flott bilde som skildrer det skiftende været vi har veldig godt.
Mvh Monica:o)
Tone B.

En helt utrolig flott skildring av hvordan været kan arte seg til tider. Stemning og dramatikk til tusen. Jeg reagerte ikke på støyen i v 1 - synes faktisk det passet motivet, men da jeg så v 2 ,,,, wow for en effekt og liker dette bildet desidert best - bare utrolig vakkert bilde. V 3 er også et flott bilde, men synd med den lilla flekken i himmelen som ble veldig fremtredende.
Fin komposisjon - synes hytten skal være med - og en utrolig herlig dybde i bildet! Meget severdig!

mvh Tone
Per Harald O.

V2 ble flott!
Kay R.

E svak for slike bilder.. Veldig flott.. Motivet e veldig bra hær.. Vanskelig å jobbe i slikt motlys, men du har fått det bra til.. Litt synd med støyen i skydekket for den e ganske godt synelig... Likte bilde godt Stig..

MVH Kay:-)
Bjørn H.

Hei Stig ....

Her har du fanga et flott lys og nok engang fotografert i et vakkert terreng ...

Joda ingen tvil om at V3 er blitt adskillig bedre ....

Men alikevel er det endel ting som jeg vil nevne ..

Dette med støen på himmelen preget jo bildet godt, og 1600 Iso gir helt klart støy...så hvis det kan ungås er det det beste .. Stativ og lav Iso funker jo bedre .. Jeg brukte Iso 640 på et opptak i går, mot en lys himmel og en mørk forgrunn ... huff ... det blei graut ...

Ellers ville jeg hatt mindre med av forgrunnen, kommet meg nærmere buskene der borte, fått et høyere standpunkt, og dermed mer av sjøen ...kort fortalt .. :)

Bare noen tanker i natten ...

Bjørn ;¤






Mike T.

Hei Stig,
mye klokt og riktig er sagt om støy og grønne partier.
Vil bare si at jeg liker vers#1/2 bedre enn #3. Vers#3 blir for enkelt og tamm, originalen derimot er spenstig.
Hilsen Mike
Bjarne B.

Hei Stig, eg likte denne hauststemningen fra fjellet godt. Fin og dramatisk belysning, eg likte v.1 best til tross for støy og linsereflekser. I v2 syns eg at ''neat image'' berre skulle vert brukt på skyene der støyen er mest synlig, i nedre halvdel syns eg at ''neat image'' har robba bilde for fine detaljer i lyngen i forgrunnen og framfor hytta og gitt det ein unaturlig, tilsmussa effekt.

Mvh Bjarne.
Stig B.

Takk for fine og ærlige kommentarer igjen. Var svært usikker på om korningen / støyen hadde den effekten jeg ønsket, og det hadde den ikke, det er enstemmig vedtatt :-)

Jeg har litt igjen og befinner meg tidlig på lærekurven med denne typen bilder (motlys, varierende lys, kraftig vidvinkel), så jeg tar imot all tilgjengelig kritikk.

RV;Flekkene er flare, vanskelig å unngå med vidvinkelen tror jeg. Syntes selv solen burde være med da den var instrumentell i å skape lyset i bildet, selv om den ble utbrent.
APF;V3 ligger litt nærmere ditt forslag, uten kraftig beskjæring i bunn
MP;Takk skal du ha
TB;Takker, flekkene er ''flare'' fra solen som gjenspeiles inne i objektivet
PH;KJR;Takker
BH; Dine omplasseringskommentarer forstår jeg, og tror jeg ser det bildet jeg vile ha fått da. Dessverre hadde jeg ikke rette lyset når jeg var på et vedre sted :-(
MT;Likte faktisk også selv best v1, men var usikker på støyen.
BB;Har blitt forsiktig med neat-image, kanskje for forsiktig, men er redd for å miste detaljer og for å få ''utgnidd'' effekt.

Stig
Svein B.

Hm, tjajonjaei....blir ikke helt fortrolig med dette Stig. Det er et fint forsøk på å fange noe av dramatikken lysforholdene ved slik fjellvær ofte fører med seg. Likevel blir det ikke helt gjennomført. Først og fremst så synes jeg slike ''værscener'' gjør seg bedre med noe mer tydelig landskap. Noe av effekten med slike vidvinkelobjektiv er jo at til og med forgrunnen nesten ser fjern ut...og fjellene i bakgrunnen blir litt flate, og underbygger ikke dramatikken i lyset på en slik måte som noe villere/nærere fjell ville gjort. Dessuten blir komposisjonen litt statisk med horisonten (som heller litt til høyre) så midt på bildet. Kanskje ville et helt annet kamerastandpunkt hjulpet, noe høyere kanskje for å unngå bjørketrærne som krysser/dekker vannspeilet, samt å gjøre husene mindre dominerende i landskapet. Uansett er det ikke noe lett motiv/tema du har gitt deg i kast med, og det ser ut som de fleste synes du har lyktes bedre enn jeg synes. Stå på!

Mvh
Svein B
Stig B.

Takk for ærlig kritikk, denne type input kan gi meg et puff i en retning som forhåpentligvis gir bedre bilder. Jeg har en vei å gå både mht ekstrem vidvinkel og med hensyn til naturbilder. Jeg får fortsette å gå :-). Det finnes bare 1 middel; flere bilder.

Stig
Vegard L.

Interessant bilde og interessant lesning. Her ser man hva neat image kan gjøre. Det ser ut til at det hadde vært nok å tatt neat image på himmelen.
Flott. Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu