Solgløtt
Sola var så vidt på et lite besøk i dag. Det varte ikke lenge. :(
Bildet inngår i albumet Slik er det her - Natur og mennesker i Finnmark - og Nord-Troms.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-24 01:03:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-09-24 19:00:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeRAW - ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger218
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106521} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Hei Wenche

Synes det ble et flott solgløtt her. Veldig spesiellt lys når man har slike forhold. Man må bare få tatt bilde liksom. Synes det ble best i v2, for det ble mer oversiktlig hvis jeg kan si det slik.

Kompen funker og utsnittet er fint. Herlige kontraster i skyene er bra å se. Her har du fanget inn et spesiellt værforhold.

Toppers !!!

svenn
Avsluttet .

En annen ting Wenche....hvor er bildet tatt?

svenn
Venche J.

Bildet er tatt på Elvestrand, en populær plass å fiske i Altaelva fra. Du kan så vidt skimte Altaelva. Hoppbakken ligger på åsryggen Sandfallet. Flata i bunnen av bakken heter Aronnes - der bor jeg. I Alta altså.

God natt. :)

Wenche.
Lars-Anders M.

Natursår. Kan de gro?
Jan-Wilford A.

Hmm, her burde du masket ut åsrygg og himmel i eget lag. Da kunne du fått hoppbakken mer riktig eksponert og fremdeles hatt samme himmel som du nå har. Fordelen med flere lag er jo at du her kan foreta individuelle innstillinger.
Venche J.

Takk for kommentarene.

JWP: Sol på galvanisert stål er vanskelig uansett. Tror ikke den eksponeringen er så gal i forhold til det øyet så. :)

Wenche.
Jan-Wilford A.

Tar tilbake det med ''riktig eksponert'' og erstatter det med å kunne gjøre hoppbakken noe mørkere uten at resten av bildet lider av dette.
Kay R.

Hei Wenche...

Ble fint nok dette. Skulle kanskje bare sett litt mer trøkk i fargene. Blir litt blast spesielt i den nedre delen. Ellers har du jo valgt dæ et prektig motiv..
Ha en fin ettermiddag..

MVH Kay:-)
Venche J.

Takk for kommentaren Kay.

Du kommenterer nettopp det jeg selv er misfornøyd med. Trøkk i fargene i nedre del. I PS ser det nemlig helt annerledes ut, og jeg ble veldig skuffet da jeg så reaultatet fra jpg-filen.
Jeg gjør sikker et eller annet galt. Noen som har en ide på hva det kan være?

Tips?

Wenche.
Kay R.

Kan jo ikke si helt sikkert ka det e som gjør det Wenche men æ tipper det e fargeprofilen du bruker... Sjekk at profilen e den samme i photoshop som den e i brownseren.. Sjekk også at den sammsvarer med profilen på monitoren din..Skjønner? Ikke sikkert det e det som e problemet, men det e det eneste æ kommer på sånn i forbifarta...

MVH Kay:-)
Odd Eirik S.

Flott motiv og pen komposisjon.

Du etterlyser mer trøkk i fargene og at det ikke ser slik ut som da du jobbet med det i PS. Du har benytte fargeprofil Adobe RGB (1998) Dette egner seg dårlig for WEB og fargene blir blasse. Converter til SRGB IEC61966-2.1. Dette gjør du under Image>Mode>Convert to profile. Når du så lagrer for WEB så vil du se at resultatet blir likt.

mvh
Odd Eirik
Venche J.

Takker for hjelpsomheten Kay og Odd Eirik.
Sukk, det er med skam jeg inrømmer at jeg har jobbet i PS (mer eller mindre) siden 1996, men denne funksjonen har jeg ikke visst om.

Jeg kommer med ny versjon - snart. (hehehe)

Du reddet dagen min. Da lærte jeg noe nytt i dag også. :-)

Wenche.
Odd Eirik S.

Se det. V3 ble noe helt annet. Nå stemmer fargene bedre med virkeligheten. Steg mange hakk på min skala og ble meget severdig.

mvh
Odd Eirik
Jan R O.

Hadde ikke helt sansen for hoppbakken og utgravingen der, men himmelen var fin. Jeg ville funnet en mer spennende forgrunn, kanskje med sol og høstfarger og jobbet litt med det.
Hilsen Jan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu