Café Latte
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-26 10:29:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 400 jpg
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .
Pent og behagelig dette.. bra
God helg

Mvh
Mikal §trøm
Geir Ove T.
Enig med Mikal ovenfor. Likte spesielt kornene i det grønnblåe partiet. Refleksen i glasset ble litt forstyrrende for meg. Stå på!
Jan-Wilford A.
Vet ikke helt hva jeg ser, men noe skum er det vel. Litt støy i den uskarpe bakgrunn? Mulig det er akkurat slik du vil ha det. Men artig var det lell.
Avsluttet .
Spennende og minimalistisk, hærlig bakgrunn.

Jeg synes det blir litt for midtstilt i kompoisjonen samt at bildet mangler kontrast. Det at 'skummet' går opp på venstresiden trekker også ned, det gir en skjevhet i bildet som ikke passer til den rette og rene stilen.

Jobb mere med kontrast og farger, og evt. rette opp skummet til venstre.

Et godt bilde som fortjener justeringer synes jeg, bra jobbet.
anders s.
jeg ser ingenting negativt i det bildet her.
veldig behagelig fargekombinasjon og komposisjon :)
Kristoffer L.
Det er lekre, delikate fargetoner i dette bildet. Komposisjonsmessig synes jeg også at du har vært svært heldig med de uskarpe flatene bak.

Småpirk: Det er noe støy i bildet, både i bakgrunnsflatene (kornete felter) og i cafe latten (striper). Kanskje pga komprimeringen?

- Kristoffer
Merethe W.
Lækkert, Caroline. Sikkert mulig å selge dette til en eller annen kaffebar om du vil! Bildet fungerer både som en spennende vinkling på ''kaffe'', og mer som en abstraksjon. Mvh Merethe
Inger-Lise S.
Delikat og behagelig med fine pastellfarger. Dette liker jeg godt,men ville hatt litt mere farger og evnt. kontrast. Ikke for mye.
Støyen i bildet sjenerer litt,syns jeg. Et fint motiv jeg ville jobbet litt mer med.
Det er det absolutt verdt.

mvh Inger-Lise
Siri Elisabeth J.
Hei.

Lekkert dette.
Skulle hengt som plakat på en kaffebar.
Ville tatt bort kaffe sølet oppe på kanten av glasset helt til venstre.
Ser støy, vet ikke om det plager meg egentlig.

Ha en fin helg.

Hilsen Siri:-)

Sidsel A.
Dette likte jeg. Stilig ''abstraksjon'' av kaffen. Veldig behagelige farger og en god komposisjon.
mvh Sidsel
Inga Helene J.
Blir kaffetørst av dette! Får assosiasjon til alle de fancy koke- og livsstilsbøker som er kommet de siste årene (og det er positivt ment!). Synes skummet i venstre hjørne er med på å gjøre bildet spennende; uten det hadde det blitt alt for midtstilt og kjedelig


Inga
Merethe W.
Enig; det lille uromomentet må være der. Merethe
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og forslag. :-) Hyggelig at dere liker bildet. Jeg fryktet helst at dette skulle bli trukket fram som eksempel på alt rasket en fotograf kan finne på å legge ut når kvoten er på ti bilder i uken. ;-) Selv liker jeg bildet godt.

''Korningen''/støyen har kommet som en kombinasjon av ISO 400, undereksponering og en del herjing i PS (før jeg reduserte størrelsen var det enda mer støy i bakgrunnen - det ble glattere her - litt for glatt i forhold til det jeg hadde tenkt meg). Ellers likte jeg også godt at det ble så slapt og pastellaktig i fargene (nei, nei - så jeg vil ikke øke kontrasten eller ha sterkere farger her, men jeg skal heller prøve det på nye bilder som ikke er kornete/har mye støy i utgangspunktet).

Nå ser jeg tydelig refleksene i kaffen - de så jeg ikke da jeg holdt på med bildet (for lyst i rommet). Skal se om jeg kan få fjernet eller redusert de. Også skal jeg prøve en versjon uten kaffesøl på glasskanten (selv om jeg selv ikke en gang hadde lagt merke til det før dere gjorde meg oppmerksom på det. Sånn umiddelbart tror jeg jeg er mest enig med de som synes kaffen på kanten er et passe uro-/irritasjonsmoment).

God helg alle sammen! :-)
Marit E.
Hei Caroline!

Likte godt dette, jeg også. Du er råflink til å finne motiver, dette ble lekkert.
Fine farger isammen og i det hele tatt...
Synes kaffesølet ble finere når bildet er i fullskjerm, slik det er nå er det bare irriterende. Men kanskje det ikke er dumt at det irriterer litt heller, en balansegang det der.

Ha en god helg du også!

Marit
Inge-Martin F.
Hei herlig motiv dette,liker det att det er liv i det som er i fokus''kaffe søl''og bakgrunnen som har mjuk diffus fokus gir ein fin dybbde.
(Herlig som negativ også)
Mvh. I.M.F
Christer B.
He-he. Stilig. Det er ofte de mest nærliggende og opplagte ting som gjør de beste motiver. Synes du har vært flink her. Fin bakgrunn, det er en brun flekk i den hvite randa helt til venstre som plager meg litt. Alt er så rent og pent bortsett fra den.
Fint.
Anya K.
Vel vel, jeg er vel den eneste som ikke helt likte dette bilde virker det som.. Ser innmari kornete ut..fiksa mye i Photoshop ell? Eller er det min skjerm? Synes det var et kjedelig motiv i hvertfall..
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer.:-) På v2 har jeg lagt ut en ny versjon. Forhåpentligvis uten reflekser i glasset (kan i hvert fall ikke se noen selv nå) og uten kaffesølet til venstre.

Anya: Fint at du sier hva du mener. :-) I skrivende stund har dette bildet 196 treff og 15 personer (utenom meg selv) har kommentert det. Altså er det mange som sikkert synes bildet er kjedelig (som deg), stygt, likegyldig, uengasjerende m.m. Du har heller ikke noe feil med skjermen din - det er mye støy på bildet. Det meste har kommet på grunn av undereksponering, ISO 400 og lite lys, men blitt noe forsterket etter PS-arbeid. Jeg liker det at bakgrunnen ser litt ut som vannmaling på grovt papir, mens selve kaffen med melk er tydeligere/ser ut som fotografi. Også liker jeg at bildet er nesten abstrakt.
Karianne H.
Hei Caroline!
Endelig har jeg kommet meg inn på nettet igjen etter mange uker uten pc.. Herlig å komme i gang igjen her og se masse fine bilder.

Jeg må si jeg liker bildet ditt meget godt, og i tillegg er jeg veldig glad i Cafè Latte da! Synes det er et delikat og rent bilde, og jeg liker godt fargene du har på bildet.
Enig med de som skriver at det godt kunne hengt som en plakat på en kaffe-bar!
Du er en av de som er flinke til å finne nye og spennende motiver, utrolig hvor mye fint man kan få til bare man er kreativ nok...

Bildet ditt ''satt'' hvertfall hos meg!

Karianne :-)
Tarjei Ekenes K.
åh fine farger.

så veldig godt ut dette

:-D ! son tarjeiav !
Tone B.
Minimalistisk og lekkert. Fine fargetoner.

Aritg motiv - tanken hadde ikke falt meg inn. Bra sett og du har fått et flott resultat.

mvh Tone
Asbjørn M.
Delikate farger og en smakfull Latte.Likte Bildet. ;)
Tore Johan V.
Litt mer skarphet i kantene hadde gjort seg, men fint likevel. Flotte farger og bakgrunn.

-TV
Inger-Lise S.
Hei! Syns v#2 ble bedre.

Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu