Nøtteskrike
Nøtteskrika er et takknemlig motiv å jobbe med om høsten, den besøker foringsplassen jevnlig for å finne godbiter den kan gjemme unna til vinteren. Mye av utfordringen ligger i å få til mer enn et rent artsportrett, et bilde med miljø, lys og gjerne en positur på fuglen som er mer enn ''ordinær''. Dette bildet ville jeg i førte omgang slette direkte. Men jo mer jeg så på det, jo bedre likte jeg det. Men jeg klarer ikke helt å bli enig med meg selv hvorfor jeg liker bildet.....! Kommentarer mottas med takk.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger276
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106780} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Stig B.

Lyset her er jo nydelig, greina den står på er vakker. Fargen på bregna er fin og høstlig. Posituren er uvanlig, men fin likevel. Skarpheten på hode og øye er selvsagt bra. Måten lyset faller på hode / nakke er aldeles nydelig.

Med denne posituren tror jeg at jeg ville hatt litt større dybdeskarphet, slik at det ble større skarphet også på ryggfjærene.

Uansett; et vakkert bilde hvor fargene står veldig godt til hverandre, få elementer som konkurerer om oppmerksomheten. Fin komposisjon.

Mvh Stig
Venche J.

Stig har nook sagt det meste her, så jeg henger meg på hans kommentarer og tilføyer et stort:

KJEMPEFLOTT!

Wenche. :)
Avsluttet .

Hei Svein!

Pent bilde med nydelig lys. Bra skarphet og nydelige farger.

Er litt usikker på komposisjonen, er noe som ikke helt stemmer for meg, uten at jeg kan sette fingeren på akkurat hva..

mvh
Andris
Bård Lauris H.

Jeg synes bregna forstyrrer litt. Hadde den vært løsrevet fra ''Skrika'' så hadde kanskje vært bedre... Det beste hadde vært hvis den ikke var der.
Men jeg liker at den sitter med ryggen mot samtidig som jeg ser ansiktet. De fleste fuglebildene er jo med fjeset og bryst mot. Eller ser det bra skarphet og fine farger. bra!
Tom A. T.

Litt annerledes men absolutt en severdig opptaksvinkel. Som nevnt over er det litt synd at bregna tangerer fuglen, men det ødelegger ikke all verden. Syntes det er et pent høstbilde som absolutt fortjener bedre enn å havne i dunken ;o)..
mvh Tom T
Reidun G.

Et fint høstbilde av nøtteskrika med fint lys og et skarpt blikk.

(Jeg har 2 i fullpensjon her på verandaen min, jeg er sikker på at de har reist med minst 20 brød - får gamle brød fra et storkjøkken :-))

Reidun
Anne-Lise B.

Veldig fint bilde av nøtteskrika, likte veldig godt miljøet den er presentert i.
Håper på å lære å ta fuglebilder etter hvert jeg også:-)

Mvh Anne-Lise
Svein B.

Takk for kommentarer alle sammen. Jeg sitter fortsatt og veier litt frem og tilbake selv med dette bildet, og som ASV sier, det er noe med komposisjonen som ikke stemmer, og bregna som tangerer fuglen er jo heller ikke positivt.

Mvh
Svein B
Stig B.

Jeg synes fremdeles bildet har kvaliteter. Enig i at en frittstående bregne ville vært bedre, men likte godt at den var med. Miljøet her er jo vakkert.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu