Venter på varmen (2).
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Canon EOS-1DS
  • SamYang 2.8/14 mm
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 125.
    Vanligvis eksponerer jeg mot høyre på histogrammet. Av de 3 bildene jeg tok av dette motivet syntes jeg at "low-key"-versjonen ble best. Før redigering minte metningen i RAW-fila meg om et maleri fra dengang. Jeg valgte likevel å justere litt på farger og hvitbalanse, og lettet deretter noe i skyggepartiene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048005} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Harald N.
Fargemetta og fint bilete med fine linjer og former. Ville hatt med heile greina i toppen.
Mvh Harald
Walter S.
Jeg holdt på å si at det har blitt noen flere hvitveis, siden sist, men skjønner jo at dette ikke er samme bilde som http://foto.no/i/1047728 - i fra forrige uke. Dette er et annet tre, noe yngre og slankere enn sist.

Det tar seg godt ut i farger, dette her, hvor nok hvitveisen stikker av med 1. observasjon, før man "vandrer" videre til tørrmuren, treet og jordene bak.

Mvh,
Walter
Roar K.
Ser da ut som du greier deg rimelig bra uten den varmen vi alle venter på.
Men nå kommer'n sier meteorologene. Gjenstår å kjenne om de får rett eller om vi fortsatt må konsultere gradestokken og innse at vi må vente enda ei stønn.
Her ser det da vårlig nok ut selv om treet enda ikke har grønne blader.

Roar.
Avsluttet .
Bildet formidler en fin og vårlig stemning på en utmerket måte. Veldig bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Olav Bjarte K.
Mange takk!
vh,-bj.
Sissel Elisabeth H.
Frodig og flott fra hvitveisskogen. God lys og fine farger. Vakker vårstemning.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Arild T.
Fint utsnitt som virkelig gir vårstemning!
God fotosøndag!

Hilsen Arild
Olav Bjarte K.
Takk til Sissel og Arild!
vh, -bj.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu