Kan noen hjelpe meg???
Fikk i oppdrag å ta et bilde av et hardrock band... ikke helt min greie, men jeg tok imot utfordringen på strak arm, he, he. Kan noen av dere som er flinke i manipulasjon gi meg noen tips og litt hjelp, om hvordan jeg kan lage dette bildet SPENNENDE og effektfullt. Meget takknemmlig for alle svar.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-28 19:02:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger966
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_106965} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Roger V.
Hei
Effekter som gjør det spennende får du helt sikkert av de som kan det, der melder jeg litt pass.
Syntes derimot at bildet var full av ''trøkk'', tydelig at der skal det spilles hard rock. Det eneste negative jeg har å utsette er at det er svarte T-shirt på alle gutta og en svart bakgrunn. Syntes det gikk litt i ett her...

ROGER
André M.
Hei. Spennende prosjekt (fra barnebilder til black metal, veien er ikke så lang, - sier han som er far til en metal jente som jeg for svært få år siden flettet håret på og kledde opp i rosa bobledress). Hadde den nevnte, sortkledde datteren vært våken nå, kunne HUN vært rådgiver mht. stilen.

Første tips: Hard kontrast uten at det går ut over mellomtonene. Da bruker du curves i stedet for contrast. Legg et adjustment layer med curves over bildet og lag en ''s-kurve''. Ikke en jevn fin s-kurve, men gjør det mørkeste mye mørkerde og det lyseste mye lysere. Prøv deg fram. En slik justering av curves, gjør også fargene noe sterkere. Dette må du så kompensere (for å redusere fargene) ved å lage et nytt adjustment layer. Her kan du bruke saturation, og justere ned denne med ca. 20%. Prøv i vei. :-)

Og lykke til.
André M.
Har sendt deg en Photoshop-fil, nå.
Vibeke P.
Tusen hjertelig takk. Setter pris på den hjelpen jeg kan få. Føler selv jeg er litt flinkere til å få til det ''myke'' enn det ''harde'', men utfordringer liker jeg, så dette var nytt for meg, men ganske artig. Glad for at det er folk som er så greie her på ''dotten'' og tar seg tid til å hjelpe meg. TUSEN TAKK!!!

Vibeke : )
Mike T.
Hei Vibeke,
har selv en sønn som holdt på på denne maten. Jeg er sikkert på at bildet vil falle i smaken hos aktørene slik som det er.
For meg er dette trøkk nok - men de unge ser nok annerledes på saken - og du har sikkert fått gode råd ovenfor.
Hilsen Mike
Inger-Lise S.
Hei Vibeke! Jeg syns bildet ditt er både godt og råstilig! Dyktig utført!
Selvsagt kan ikke jeg gi deg råd her:) Dette bildet er da topp!

Jeg har selv et oppdrag med å lage montasje ( bl.a ) av et punkband med innlagte raggietoner ( kalles ska). Det har jeg prøvd meg på. Men de sto på scenen og var ikke mye i ro:) Jeg var på konserten, kun for dette bandets skyld,-Sjonstockfestivalen i Mo i Rana i sommer. Skal si det låt bedre live!

Vær glad du at bandmedlemmene er i ro her og mottagelige for regi!
Jeg syns du har løst oppgaven meget bra!

mvh Inger-Lise:)
Tore U.
For meg som har vokst opp med tungrockens sanne bestefedre (Deep Purple, Uriah Heep etc.) blir dette litt for snillt. Konsrtbilder i friske farger, men posering i sh/hv med harde kontraster. Ville vendt det i PS og justert kraftig på levels og kurver.

mvh
Tore
Morten B.
Hei Vibeke,

Utgangspunktet er bra nok men synes kanskje lyssetting ble litt kjedelig (standard). Det hadde også vært kulere med en skitten bakgrunn fra et lagerbygg eller lignende. Jeg har laget en egen versjon hvor jeg jeg har brukt burn verktøyet for å rette på lyssetting + kjørt en form for ''crossing'' effekt + laget et eget layer med motion blur som jeg har satt opacity til 80%.
Har også laget en versjon der jeg har lagt på et bilde fra en av Oslo's T-bane stasjoner.
Håper du liker dem.

Morten

Avsluttet .
Stilig..jeg fikk et lite latterkick også. Han underste ser ut som han har vondt...men de andre er helt inni rollen. Jeg kan lite om effekter jeg også, men jeg ser du har fått gode råd og jeg gleder meg til å se versjon 2.

Anja
Vibeke P.
Tusen takk for hyggelige kommentarer og for gode tips og mail med effektfulle bilder. Jeg sette virkelig pris på den hjelpen dere gir meg. Gøy at det finnes et nettsted hvor en virkelig kan få konstruktiv kritikk og masse hjelp på kjøpet. Er det flere forslag, så bare kom med dem. Her trenger jeg nemlig masse hjelp for virkelig å få dette bildet maksimalt!!!

Vibeke : )
Avsluttet .
Hei.. Jeg syntes du skal da de med deg ut jeg... se hva det kan bli på kvelden.. eller tidlig en morgen, (veldig tidlig) Den første nattefrosten kommer vel snart.. prøv da.. det tror jeg blir veldig kult..
Stå på

Mvh
Mikal §trøm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu