Christoforos Schuff
justX
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-08-13 09:14:41
    Versjon #2
Utstyr
  • RICOH IMAGING COMPANY, LTD. PENTAX K-3
  • smc PENTAX-DA 18-135mm F3.5-5.6 ED AL[IF] DC WR
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger39
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1072848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.
V2 har litt flere detaljer i de mørke områdene. Mulig at jeg er på gyngende grunn her (har egentlig ikke peiling på dette!), men på slike sort-hvit gateportretter godtar jeg at noe av det sorte gror igjen litt, forutsatt at det ikke er, som her, i ansiktet.

Denne her føyer seg fint inn i din kjente stil av gateportretter på nært hold, i mono.

Mye hår her, men det er typen som er slik. Gode detaljer i og rundt øyne, strukturen på huden og i skjegget. Godt bruk av DOF.
På V1 er lysrefleksene i øyne noe mere markert (synlig), noe jeg personlig ville ha "hjulpet til" litt i V2.

Mvh,
Walter

P.S.: Du skulle så absolutt tatt deg råd til X-T2 eller X-T20 som har den suverene ACROS filmsimulator, som er ypperlig til slike sort-hvit bilder. Men, de koster "flesk" ennå ...
:o)
P.P.S.: Tar du direkte i sort-hvit eller tar du vanlig RAW og konverterer til sort-hvit?

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Takker for kommentar og innspill, Walter:-) Veldig nyttig med andre synspunkter og råd. Ikke dermed sagt en alltid følger dem...:-)
Hva som er fasit på slikt, og hvordan ting skal gjøres, kan vi vel diskutere til langt på natt.

Jeg har for min egen del, funnet et utrykk jeg liker, uten at det fører til en trend blant andre, noe som heller ikke er noe mål. Har noen tanker om at vi alle må få lov å gjøre ting på vår måte, finne sin signatur i bildene. Regelboka har jeg for min del lagt til side for lengst, men sier ikke at den er unyttig:-) Kall meg gjerne egenrådig, men for min del er det blir resultater jeg liker. Fører meg neppe til topps i noen sammenheng, men jeg har kvalitetstid med bildene.

Tanker ang. mørke/gjengrodde øyne...noe med å komme nært på folk en ikke kjenner, men ikke helt inn, kanskje... (litt småfilosofisk fra min side)

Bildene blir tatt i RAW Farger, og så konverterer jeg til s/hv. Har noen presets i Lr/Aperture som utgangspunkt.

X-T2/20 skulle jeg gjerne hatt...men med det innkomme som er på bildesalg/fotojobber for min del, tar det nok litt tid... Men drømmen er nå gratis:-) Blir nok noe nytt/brukt etterhvert, og godt mulig Fuji. Solgte akkurat X-M1 med 27 og 60mm...
Walter S.
Nå tror jeg du har misforstått meg Pål, eller jeg har uttrykt meg litt klønete.

Mente ikke gjengrodde øyne - det er greit nok i og med at du (som du selv sier) ikke vil trå for nære og holder en viss distanse

Det jeg mente var selve lysrefleksene (de bittesmå hvite prikker i pupillen) - 3-4 små i øyet til venstre og 1 eller 2 i øyet til høyre. Jeg tror at på fagspråket kaller man det "catch-light" (mulig jeg bruker feil uttrykk også fordi jeg egentlig ikke har greie på portretter).

I og med at du har dempet kontrasten noe i V2 så har disse små refleksene også blitt dempet og mindre synlig. Jeg tror at disse bittesmå hvite prikker gjør et øye mere levende.

Ellers enig i mye av det du skriver. Finne sin egen stil - som man SELV er fortrolig med - er det viktigste.
:o)

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Hei igjen Walter.
Godt mulig vi snakker litt rundt hverandre, men vi kommer i mål:-) Ser hva du mener nå. Egentlig noe jeg har forholdt meg til, og bare latt være. Kan nok fjernes/justeres, eller bare la de være...
Okke som, takker for innspill igjen. Og så er vi enige om det beste er og være fortrolig med sitt eget uttrykk/arbeid:-) Der tror jeg nok at vi to står rimelig støtt, om vi får kommentarer/likes eller ikke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu