Kløverblomst
Å legge ut blomsterbilder nå her på dotten er vel som å hoppe etter Wirkola når en ser på Bjørnar Pedersens bidrag.
Tar allikevel sjensen med denne lille og vakre blomsten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-09-20 21:38:59
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon 18-135mm
  • Brennvidde135.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/85s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger64
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1074704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Per L.
Imponerende skarphet og klare, fine farger - riktig et prakteksemplar av et blomsterbilde! Mvh Per
Avsluttet .
Og poengsummen blir nok ikke så mye dårligere enn Bjørnar / Wirkola. Denne ble skarp og fin, selv uten makroobjektiv. Men skarpheten i de bakerste bladene matcher nok ikke Bjørnar. Kan du eventuelt si noe om teknikken du har brukt? vennlig hilsen Kjell Øyvind
Ragnar S.
Per og Kjell Øyvind: Takker for de gode kommentarer.
Kjell Øyvind: Ingen spesiell teknikk. I mangel av lite stativ ble kamera satt opp på en eske av passende størrelse. Videre benyttet jeg elektronisk søker for minst mulig bevegelse i kamera. Tok ca 6-7 enkeltbilder hvorav det beste ble plukket ut. Som du ser er det benyttet 35mm brennvidde (tilsvarende 203mm i fullformat) og blender f/14 for passende dybdeskarphet. Videre er bildet finpusset i Photoshop og i Fotor (et nedlastet gratis fotoprogram som absolutt kan anbefales). Finpussingen har i det vesentligste bestått i separat lys/skyggejustering, noe støyfjerning, finjustering av skarphet etc. Altså ikke noe hokus pokus.
Skj
Arild T.
Jeg synes du her presenterer et godt blomsterbilde der skarphet og farger sitter som det skal. I tillegg er det en ensartet, rolig bakgrunn her. Spindelvevet må heller ikke glemmes.
Når det gjelder skarphet, så er det lettere å få hele blomsteren i fokus med et Zoom-objektiv. Skal du klare det tilsvarende med et macroobjektiv på foreksempel f-100 mm, må man bruke en veldig liten blender, noe som igjen går utover kvaliteten på bildet.
En liten degressjon til slutt: Det å hoppe etter Wirkola har på en måte ikke samme relevans nå som for 30 år siden; mange av dagens hoppere hopper lengre enn Wirkola og på mange måter like fint. Så vi kan trygt hoppe etter Wirkola på dotten her, men da heller bruke utrykket "Å hoppe etter Bjørnar og Harald":)
Likte svært godt bildet ditt, Ragnar!

Hilsen Arild
Ragnar S.
Takk Arild for utfyllende og opplysende kommentar !
Og så burde jeg nok ha nevnt Harald Naper i tillegg til Bjørnar Pedersen angående fremragende blomsterbilder.
Skj
Roar K.
Denne er det ingen grunn til å skamme seg over, Ragnar.
Fort gjort å overse modellen under kløver'n høyre side.

Roar
Ragnar S.
Takk for kommentar Roar. Pussig nok er det ingen andre som het nevnt noe om insektet.
Skj
Bjørnar P.
Fint motiv. Importerte bildet ditt til Photoshop, og så at det endret farger og eksponering. Lurer derfor på om du lagret bildet ditt med s-RGB som fargeprofil? I motsatt fall kan du lett få et annet resultat på nett enn det du ser på din egen maskin.
Slik bildet er nå, oppleves det som noe matt og uten den gløden man normal skal få.
Det gjør blant annet at edderkoppen ikke kommer så godt frem som det kanskje var ønskelig?
Dersom fargerommet var s-RGB, er dette lett å fikse. I motsatt fall vil jeg anbefale å teste ut andre innstillinger i levels og fargemetning, Det kan ta litt tid, men det synes jeg bildet er verdt.
En maske rundt blomsten for å fjerne bildestøyen i bakgrunnen løfter også hovedmotivet bedre frem.
Den hvite stripa i bakgrunnen til venstre kan også med fordel fjernes eller dempes.
Ragnar S.
Takk for grundige vurdering av bildet Bjørnar. sRBG er benyttet. Har ikke turt å begi meg ut på Adobe RBG enda. Dette med glød vil jeg tro også har sammenheng med lysforholdene. Ellers legger jeg ut en V2 der edderkoppen er lysnet og kommer bedre fram. Videre er bildestøy redusert for bakgrunnen, men samtidig blir trådene mindre synlige. Den brede grå stripen til venstre er klonet bort. (Mulig du ikke vil være helt fornøyd med dette arbeidet). Det er for øvrig trolig at justering av nyanse og fargenetning vil fremheve hovedmotivet bedre uten det er foretatt i V2'ern. Men som nevnt innledningsvis er jeg takknemlig for du har tatt deg tid til å vurdere og komme med dine svært konstruktive betraktninger.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu