Tårnhus fra 1909
slike hus med fine ornamenter og utsmykninger og med klassisk og fin arkitektur liker jeg å fotografere / dokumentere, noe som ikke er enkelt når A) - trafikken forbi her er tett med 3 fotgjengerfelt på kryss og tvers, drosjeholdeplass, busstopp og gjennomfartstrafikken, og B) - huset ligger inneklemt og vanskelig å "få tak i" fra andre vinkler enn denne her. Tålmodighet ... og 60 millimeter brennvidde på APS-C-sensor gjør susen. Var litt i tvil om jeg kunne kutte gatelyset, som i V2 ...?
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2017-10-05 09:30:35
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2017-10-05 13:32:32
  Versjon #3
Fotograf
Utstyr
 • FUJIFILM X-T10
 • Fujinon XF60mm f/2.4 R
 • Brennvidde60.0mm
 • Blenderf/5.6
 • Lukker1/1250s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1076007} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Oddmund K.
Fint utsnitt og kledelig i s/hv. Kunne tro det var tatt på en rolig tid på døgnet, dvs tidlig morgen eller sent kveld, men ser av exif at det er tatt midt på dagen. Damen med barnevogn fint plassert mellom lysmast og hushjørnet..flott :)
Mvh Oddmund
Harald N.
Du leverer kvar gong uavhengig av kameratype. Det er nok fotografen det kjem an på.
Mvh Harald
Avsluttet .
Flott jugend-bygning, fint gjengitt i svart-hvitt. Skarpt og detaljert er det også. Jeg for min del ser det ikke som problematisk å kutte litt av lyktestolpen til høyre. Toppen av den har vel egentlig liten funksjon i bildet. Man kunne kanskje vurdert å beskjære enda mer slik at bare ett vindu i bygningen til høyre ble med. Når poenget er å vise den vakre jugend-bygningen, kan man tenke seg at kulturnatt og Geisha sushibar er mindre viktig. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Skal du få slike bilder helt uten trafikk så må du nok ut midt om natten som danskene sier.
Flotte detaljer i begge versjoner.
Noen ganger gjør faktisk svarthvit seg bedre enn farger på akkurat slike motiver.

Roar
Walter S.
Takk til Oddmund, Harald, Kjell Øyvind og Roar, for kommentar med god tilbakemelding og forslag!

@ Kjell Øyvind: takk for at du åpnet øynene mine med din kommentar. Har lagt til V3 etter dette. Det var godt å bli kvitt Sushibaren ...!
:o)

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Flott gatebilde med fin arkitektur og gode kontraster i svart/hvitt. Å unngå trafikk, parkerte biler m.m. er ofte en tålmodighetsprøve, men jeg ser du slapp til med rent motiv til slutt. Går for hele serien her, v1 og v2 som viser utviklingen i det offentlige byrommet ang. sushiresturangen og V3 som blir mer tidløst motiv.
Walter S.
Takk for din gjennomtenkte og velfunderte kommentar, Vidar Magnus!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu