Prøvde meg med litt mer smell... Har justert levels og økt kontrastene. Andre forslag? Legger ut originalen.
Bildet inngår i albumet Barn av Kathmandu -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-30 18:41:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 18-70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger157
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107640} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Anne Synnøve A.

Dette var et fint bilde,og syns det gjorde seg best i svart/hvitt,men jeg tror det hadde vært bedre om du hadde kuttet litt i høyre billedkant,og hatt mer luft i jentas blikkretning.Ellers veldig bra blikk-kontakt med gutten:)
mvh
Anne Synnøve
Kristoffer L.

Virkelig bra!

Her går det rette veien! Så mye sterkere et s/h-bilde blir når kontrastene stemmer, ikke sant? Det er et hav av forskjell mellom dette og dine tidligere bilder. Dette ser til forveksling ut som om det skulle komme fra en National Geographic-fotograf.

En liten detalj som ikke har betydning for dette aktuelle bildet, men for sammenhengen mellom levels og kontrast:

Vanlig endring av kontrast fungerer ofte, men er en ''rå'' metode mot bildet. Bildebehandlingsprogrammet vil da gå over hele bildet og endre kontrastforholdene pixel for pixel, uten å ta hensyn til om det dreier seg om skygge, gråtoner eller høylys.

Levels er en mer intelligent kontrastkontroll. Du bruker skygge-spaken for å justere mørke toner ned mot svart (for å øke kontrasten av dem mot øysere toner). Høylys-spaken øker kontrasten på de lyse tonene (mot de mørkere) ved å justere dem opp mot hvitt. Gråtone-spaken bruker du hovedsakelig for å gjøre bildet generelt mørkere eller lysere.

Det er alltid en risiko for at for mye blir svart, og for mye blir hvitt, når en bruker levels. Jeg pleier alltid å begynne forsiktig med bunnen (''skygge-spaken'') for å få de mørke tonene til å stemme. Det er fint om en har et felt i bildet som en kan kjøre helt i svart, uten at en taper detaljer i bildet. Så justerer jeg høylysene forsiktig, og passer på at det hvite ikke ''tar over'' og blir utvasket. Til sist justerer jeg tonen i resten av bildet med den midtre spaken. Jeg tilstreber å få med hele gråskalaen fra helt svart til helt hvitt, og det meste i mellom.

Oftest er det bare små utslag som skal til. Levels er et kraftig verktøy.

Hvis bildebehandlingsprogrammet ditt lar deg redigere rett på histogrammet, bør du også sette deg grundigere inn i informasjonen om denne for å forstå mer om hvor langt du kan gå i å øke kontrastene i bunn og topp (med levels) uten å ofre detaljer i bildet.

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu